Krúdy Gyula Irodalmi Est

arany52•  2012. május 10. 21:17

A május havi Krúdy Gyula irodalmi esten kis Húgival vettem részt, mert lányom nem tudott előbb eljönni a munkahelyéről, unokahúgom meg szívesen vállalkozott kísérőnek. Nem először vett részt velem rendezvényen, így már félig-meddig ismerős volt.  Azt est Krúdy szobor koszorúzásával kezdődött, majd a Kéhli Vendéglő Nagytermében folytatódott, mely az egyik legimpozánsabb terme az étteremnek, régi berendezésekkel és óbudai festményekkel díszítve. 

Ezután átadták a kitüntetéseket és új tagsági igazolványokat. Most kaptam meg én is a névre szóló igazolványomat, hiszen eddig drága Férjem kísérőjeként vettem részt az esteken. 

Utána kezdődött maga az irodalmi est, melyben Gyimesi László költő beszélgetett Kanizsa József és Király Lajos költővel. Verseiket Keres Emil Kossuth-díjas Érdemes Művész szavalta nagy átéléssel.

Beszélgetést időnként Tálas Ernő Stockholmi Királyi Opera tenorja szakította meg, aki szép magyar népdalokat énekelt. 

Végül a kör egyik tagja kis zsákbamacska ajándékokkal kedveskedett nekünk. A különböző díszítésű dobozok szerencsefát tartalmaztak. Szép gesztus volt tőle és sok munkája lehetett benne a meglepetésekben. Most már csak a szerencsét várom, amit majd hoz a fácska, legalább is remélhetőleg. 

Az est után taxival jöttünk haza. Ronyka már nagyon várt minket lánykámmal. 

Húgi felajánlotta, hogy bármikor szívesen jön velünk, mellyel élni is fogunk, de remélhetőleg máskor leányzóm is velünk tud jönni, mert hármasban az igazi, bár legigazibb négyesben lett volna, ha párom is velünk tarthatott volna, de lélekben úgy éreztük ő is ott van köztünk. 

Néhány kép az estről:
Kúdy szobor koszorúzása

Nagyterem

Tagságival

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

arany522012. május 11. 09:12

Köszönöm Sea.

skary2012. május 11. 04:54

:)

Törölt tag2012. május 10. 22:23

Törölt hozzászólás.

arany522012. május 10. 21:54

Köszönöm Julika. Valóban szép volt, ünnepélyes, jó is lenne többször részt venni az irodalmi esteken. Majd igyekszünk megszervezni.

juli482012. május 10. 21:49

Biztosan szép és megható volt az egész. Még akkor is ünnepinek érezted volna, ha minden alkalommal részt veszel. Így emelkedettebbnek érezted... Szép álmokat ezek után!