amőba

Talpas•  2013. augusztus 18. 17:28

Akárhogy csűrjük a dolgot, a kezdés volt maga a túlélés, de kétségtelen, hogy te voltál a legjobb a lányok közül. Sőt, te voltál az egyetlen, aki bevállalta a hátsó sort, és ezzel együtt a hátrányait is. A legtöbb tanárnak ez a hallgatólagos ülésrend megválasztás kézenfekvő megoldást jelentett. Könnyebben foglalkozhattak a tudásra éhes diákokkal, mi meg halkan csatázgattunk, így nem esett csorba senkinek a becsületén. Ők szinte mindent megpróbáltak.

Veled meg egyre közelebb kerültünk, bár a járás szóban sokkal több humort fedeztünk fel, mint romantikát. Belőlünk lett az iskola egyetlen nem járó szerelmespárja, de szerintünk meg a többiek voltak éretlenek a játszáshoz. Azért furcsa, hogy a kezdeményezést mennyire nem tudtuk átmenteni az életünkbe, miközben minden nap pénzfeldobással döntöttük el egy elvileg kétesélyes logikai játék végkimenetelét. A nevet te módosítottad krumpli-ikszre, de nekem jó volt így, mert állandóan a karikával voltál, én meg tudtalak a saját találmányoddal cukkolni, hogy megint bezsákoltalak. A legjobb kontrád az alsótrécsei iximixizés volt, akinek újfent megmutattad, hogy ki a ghóf és ki a pavaszt.
Azóta se jöttem rá, milyen kapcsolatnak nevezhetik a miénket, de sokszor nem a feldobott kétforintost bámultam, hanem hagytam, hogy az arcod árulja el az eredményt, és ha nem neked kedvezett a szerencse, már meg is jelentek a harci ráncok. A játék szakértői biztosan cáfolnák, de mi úgy hittük, csak rontással, elnézéssel nyerhet a védekező játékos, és olyankor dupla figyelemmel, makacs vadászok módjára karcoltuk a jeleinket.

Nagyon kevés fénykép maradt rólad. A tablón magamat retusált Ken-nek látom, te meg sírógörcsöt kaptál volna, ha akár gondolatban is lebarbizlak, de azért néha megnézegettelek. A hozzám eljutó híreket nem tudtam a megfelelő helyükre tenni, vagy nem akartam. Mindenkinek kell egy független, korlátlan szabadidővel rendelkező játszópajti, ennek nincs köze életkorhoz, vagy csak én látom ilyen flúgosan a világot.
Talán te is érdeklődtél, de engem valahogy nem kebelezett be ez a „mutassuk meg mivé cseperedtünk” virtuális világ, és már az elején kiderült, hogy a százezer trükkös szobán átcsusszanó játékokhoz sincs semmi érzékem. Így viszont van időm enni, virágot locsolni, és néha megborotválkozom.
Bátyámon keresztül tudtam meg a hírt, de természetesen itt vagyok, és időben érkeztem, hogy észrevétlen tudjak maradni, bár ez csak valami téves, belső beidegződés lehetett.
Apádtól nem várhattam el, hogy ennyi idő után felismerjen a kézfogásnál, öcsédet pedig nem tudták rávenni, hogy végig részt vegyen a szertartáson, hirtelen eltűnt a tömegben.


Itt ülök megint a leghátsó padban, talán ha hárman maradtunk. Nem tudom, mivel keveredő virágillatot érzek, és lassan tudatosul, hogy ez a hülye túlélés meg a kezdés joga nem hagyott három napja békén. Most meg ezek a fatámlán lévő karcok, ahogy kockákká rendeződnek. Az érzésből tudom, hogy gyűrődnek a ráncaim, de ez más, mint a harci makacsság. Talán csalni is szeretnék, és olyan tesze-tosza a kezem, mintha lenne bármi jelentősége, hogy hova teszem az első ikszet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

dreaming582017. augusztus 8. 14:20

Valamiért ez elkerülte a figyelmemet, mikor aktuális volt.
Most pedig itt ülök lesokkolva.
Nagyon értesz a szavak rakosgatásához (is).
Szeretettel: Éva

ChristinaNadale2013. augusztus 27. 16:12

:(...Igazi volt!

Holdontul2013. augusztus 20. 23:41

Azt nem értem, hogy akik egyébként tudnak énekelni, miért nem tudtak?

Talpas2013. augusztus 19. 16:57

Ezek nem tudom, hogy születnek, szerintem csak olyan versgondolatok, amikre nem találok rímet:) Köszi.

mat-star2013. augusztus 19. 16:54

hm...először nagy okosan be akartam írni, hogy a második rész mennyivel erősebbre lett írva...aztán lenyomtál egy töltet érzelmet a torkomon, és kiütött...tudom, hogy illetlenség ilyet mondani, de nagyon tetszik, és a végére igazán lázba hozott...annyira, hogy először úgy döntöttem, meg is tisztelem a munkádat azzal, hogy nem írok semmi túlexponált rágnivalót ide, csak annyit, hogy tetszik...sajnos, mint kiderült, nem vagyok képes ennyire komplexen és tisztán fogalmazni.

Holdontul2013. augusztus 18. 22:32

A ripacsságra gondoltam én is, de hátha ellenpontozzák a többiek.
Jó éjt, és pusz mindenkinek!:)

Talpas2013. augusztus 18. 22:20

Én is szundi, mert nincs velem az erő:)
Jó éjt, Fiatalasszonyság:)

Talpas2013. augusztus 18. 21:59

Neked is jó éjt meg viszontpussz:)

Marie_Marel2013. augusztus 18. 21:56

Nyicsevó, monja a művelt angol.
Pusz, pá, jó éjt! :-)))

Marie_Marel2013. augusztus 18. 21:55


Minden rendben lesz: tudom. :-))))
Neked is jókat kívánok!

Meg minkettőtöknek jó éjt! Holdontúlnak még külön pusz!

Talpas2013. augusztus 18. 21:51

Marie, nem azért borítottam, hogy lefőzz ebben is:)
Sajnálom, mindkettőt, de ezt a kurviczki világot tényleg ilyen problémamegoldó emberekre tervezték, mint mi vagyunk, szóval a legjobbakat, és minél hamarabb.

Talpas2013. augusztus 18. 21:47

Nekem ő sajnos egy ripacs, és ettől lesz nehéz elvonatkoztatni. Állítólag a hangja megvan hozzá. Ha majd megpróbál az arcával is keménykedni, legfeljebb leveszem a fényerőt:)
A változtatásokról direkt nem olvastam el semmit, és az előzetest sem fogom holnap nézni, de szerintem Alföldi és Novák Péter elég jó páros, és azért ebbe túl mélyen nem lehet belenyúlni. Ez olyan Hungarikum, vagymi:)

Marie_Marel2013. augusztus 18. 21:40

A szemügyhöz kapcsolódva: enyém a pálma a sarokból. Glaukómám (zöldhályog) van mindkét szememen. Beeee :-)

Marie_Marel2013. augusztus 18. 21:39

:-)))
Nálam minden havaii. Szép az élet. Szeretek mindenkit. Egy aprócska gondom van csak,a munkakkresés lassan megy (felmondtak). De majd lesz valahogy. :-)))

Holdontul2013. augusztus 18. 21:35

Igen, de az üvegszem nem annyira divatos:) Esetleg, ha kontaktban van, vagy guccsi:)
A rendezésre kíváncsi vagyok, de Buci nálam is fenntartós. És az olvastam, hogy a dalok a tempója, a felépítése is teljesen más lesz. Koppány lassan fog énekelni?:)

Talpas2013. augusztus 18. 21:25

Gratulálásom ön felett:)
A szememre több szempontból is munkaeszközként tekintek, most csak vezetésnél és az úszó megfigyelésénél működik kifogástalanul, de a távolságot állítólag le lehet győzni üveggolyókkal:)

Várom az új István királyt, bár a Buci-Koppánnyal kapcsolatban vannak fenntartásaim.

Holdontul2013. augusztus 18. 21:16

Nem szeretem a strandot:)
Nem tudom űberelni, de félidőig körömrágás volt a felvették-e témában:) - azóta logisztika:)
Papírmunka, átszervezés, falunap extrákkal:)
Viszont az enyhe rövidlátásom kompenzálódott:D

Talpas2013. augusztus 18. 21:09

Annyi oka lehet az embernek felszívódni, hogy ki is találhatnék egyet, de talán az magyarázat, hogy a jól ismert ''hogyan telt?'' kérdést nézve, ez a nyaram nem fér bele az első negyvenkettőbe, és az első háromra csak haloványan emlékszem:) Ilyen igék jutnak eszembe: robbant, csattant, letört, betört, elveszett, megveszett, kicsavarodott, de nem csavarodtam be. Ez az egész ugye nem panasz:) de néha azt hiszem, hogy azért kaptam a tűrőképességemet, hogy folyamatos edzésben legyen:)
Ja, és romlik a szemem, az esemesezés már csak kartávolságból működik, de ezt hamar megoldom, állítólag még simán menthető.
Ne merjetek csupa jót írni, hogy nektek ilyen buli, meg olyan pancsolás, mert balhét rendezek:)

Holdontul2013. augusztus 18. 20:55

And you?

Holdontul2013. augusztus 18. 20:53

Havasan:)

Marie_Marel2013. augusztus 18. 20:50

Már megint eltünedeztél egyy időre...

Marie_Marel2013. augusztus 18. 20:49

Értem. Gondoltam: itt gyorsabb. ;)

Talpas2013. augusztus 18. 20:27

Szia, és oké:) Ha jött levél, azt nem néztem meg a napokban.

Marie_Marel2013. augusztus 18. 20:21

Talpas, lécci, küldd el címedet Kovács Áginak, ahová a kötetedet postázhatja neked. :-)

Marie_Marel2013. augusztus 18. 20:20

Sziasztok. :-)

Talpas2013. augusztus 18. 20:11

Az is, és úgy láttam, ő soha nem cipeli a cuccot:) Jól vagyol?

Holdontul2013. augusztus 18. 19:57

Az a zöld gyep?:)

Talpas2013. augusztus 18. 19:20

Ha bármi lehetek, akkor most inkább sikeres golfedző lennék:)

Holdontul2013. augusztus 18. 19:15

Viszontszia, partizán:)

Talpas2013. augusztus 18. 19:06

Sziasztok elveszettek:)

Mamamaci402013. augusztus 18. 19:01

brumm

Holdontul2013. augusztus 18. 18:33

Hát, igen.