Neki már minek?

Perzsi.•  2022. szeptember 29. 11:44  •  olvasva: 105

Pár napja zaklatott vagyok. Egyre inkább a világ sötét oldala nyilvánul meg, az élet minden területén. Aztán ma reggel egy újabb poszt alatti megnyilvánulások akasztottak ki.

Egy hölgy közepes méretű kutyát keres, idős, egyedül élő ,88 éves édesanyja számára, akit nem tudnak mindennap meglátogatni.Kertes házba. A néninek volt kutyája, 2 hete altatták el súlyos betegség miatt. Az utcában lakók leírták, hogy mindig el volt látva a kutya, és figyelemben, szeretetben sem szenvedett hiányt. A kutya több mint 12 éves volt. S a kommentszekció mégis támad. 

" Minek neki ennyi idősen már kutya?"

" Miért kellett az előző kutyát elaltatni? A súlyos betegség nem egyik napról a másikra alakul ki. Biztosan elhanyagolta, nem hordta orvoshoz. Az új kutyát sem fogja?"

"Ha meghal a néni, a család átvállalja a kutyát?"

" Tartson inkább macskát, azt a szobában is lehet."

És az állatvédő egyedület:

" Van egy 9 éves kutyánk, de neki tán már nem kéne kutyát adni."

És jön az önfényezés, melldöngetés, kommentszekció maga mellé hangolása.

Egyre többször olvasok olyan megnyilvánulásokat, hogy bizonyos kor felett,( időskor), már minek, hová, meg amúgy is...

Személyes meglátásom:

A néni egyedül van. Társ nélkül depresszióssá is válhat. Ki- eldobott kutya rengeteg van. Akik gazdira várnak. Az életben nincs garancia arra, hogy csak idősek hallhatnak meg. Ezért garanciát kierőszakokni arra vonatkozóan, hogy a lánya magához veszi a kutyát, ha az anyuka elhuny, dőreség. 


Sikít a lelkem.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. szeptember 30. 08:13

@kosa: Köszönöm szépen. Jól jön minden szurkolás. Kifordult magából a világ. Errefelé biztosan. Nap mint nap azt olvasni, hogyan gáncsoskodnak az emberek. Múltkor egy hölgy autóját húzták meg a munkahelye előtt. Szemtanúkat keresett. Földbedöngölték a kommentelők. Kárörvendtek, stb. Sötét világ.

kosa2022. szeptember 29. 21:55

@Perzsi.:

én is szurkolok

Perzsi.2022. szeptember 29. 16:54

@Krisztinka: Én is szomorú lettem reggel, mikor azt a posztot olvastam. Remélem talál kutyust a hölgy az anyukájának.

Krisztinka2022. szeptember 29. 16:45

😔

Perzsi.2022. szeptember 29. 14:58

@skary: Biztos? Mert szerintem csak akkor, ha túlbonyolítjuk a dolgokat. Itt van kereslet, "ott" pedig van kínálat. A néni kesres, gazdátlan kutya meg van sok. Nem kifogásokat kell keresni, hanem megoldani a helyzetet. Csak ma sok menhely, stb többre tartja a kutyát, mint az embert. Hadd sínylődjön továbbra is rácsok mögött a kutya, Isten őrizz, hogy ha csak pl 2 évre is, de otthona, ellátása, szeretete legyen. Amíg olyanokat olvasok a neten, hogy "többre tartom a kutyámat, mint embertársaimat", addig ez nem is fog változni. Mert tény, hogy a ma embere már nem a régi, de aki nem tud együttélni egy társadalomban a saját fajtályabelivel, az költözzön ahova akar. Bocsi a " kirohanásért", nem is annyira neked szól. Csak nehezen viselem azt, mikor egy állat többet er mint egy ember.

skary2022. szeptember 29. 14:20

@Perzsi.: bármelyik döntés után lehetne ilyeneket írni :)

Perzsi.2022. szeptember 29. 13:28

@skary: Igen. Megértem, hogy a kutyára is gonfolnak. De azt nem, hogy inkább a menhelyen tartanak árva, kidobott kutyákat, mintsemhogy odaadnák egy néninek, aki gondját viseli. A kutya is jól járna, és a néni is. Senki sem döntheti el, hogy meddig él a néni. Ha "csak" 2 évig,akkor addig. Addig a kutya is szeretve lenne. Nem pedig egy rács mögött sínylődne.

skary2022. szeptember 29. 13:10

nehézez