Lassan már semmi sem normális

Perzsi.•  2024. március 10. 12:55  •  olvasva: 153

A világot kifordították a sarkaiból. A rosszat jónak tüntetik fel, a jót rossznak, a nemek felcserélődtek, átoperált "férfiak" indulnak nőknek meghirdetett szépségversenyeken. A "divat" is ehhez igazodik. Egyre több, genetikailag hímnemű parádézik a kifutón magassarkú csizmában, cipőben, csípősortban, melltartóban vagy haspólóban. Jó pénzért bármit!- lett a jelszó. Ezektől az emberektől óvakodom. A pénzért bármit emberektől. Közeleg a Húsvét, és a tv műsorkínálata tele van karácsonyi filmekkel. "Jó" szokás szerint. Évek óta ez a trendi, és ha összefüggést látok e tény és a mai elferdült világ között, konteósnak kiáltanak ki. 


Még szerencse, hogy a műfenyőm feldíszítve tettem el. Nehogy kilógjak a fura világ, fura emberei közül.A mai világban ez az új normális. 


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. március 19. 19:38

@S.MikoAgnes: Én sem vágyom arra, hogy a világ elpusztuljon. A neten viszont sok ember szinte "várja" ezt. Pedig a jobb világért tenni kell. Sokan várják a megmentőt, a megváltót. Hátra tett kézzel nézelődnek. Miközben akit várnak, pont Ő "nyilatkozott" valami olyasmit, hogy ne üljünk tétlenül, és, hogy a hangunkat is hallassuk. Szóval nem értem, aki a Bibliai tanokat, útmutatásokat követi, mi alapján dönti el, melyiket fogadja el, s melyiket nem? Belegondolnak, hogy ha a világ elpusztul, akkor a gyermekeik, unokáik is meghalnak?.Hol van itt a szeretet? És miben reménykednek? Hogy lesz egy új világ, abban lesz helyük, minden szebb és jobb lesz? Szerintem e meglévőt kell, igen kell helyreállítani.

S.MikoAgnes2024. március 19. 12:48

@Perzsi.: Jaj, ne jöjjön még a pusztulás, amikor végre tavasz van!!!!!
Igazad van Erzsikém, mért bűnhődjenek a vétlenek is?!

Perzsi.2024. március 18. 08:50

@Sznearanka: Igen, csak az a baj, hogy azok is pusztulni fognak, akik ártatlanok abban, hogy ilyenné vált a világ.

Sznearanka2024. március 18. 08:22

Talán megérett a világ a pusztulásra. És ezért mindent meg is tesz....

Perzsi.2024. március 12. 20:55

@Animanongrata_: Jó lazulást neked!
A youtube már nem a kedvencem a sok reklám miatt. A reklámmentességért meg nem fizetek. Van az fb-n rengeteg filmes csoport, s ott jó filmek.Már annyi linket mentettem el, hogy több évig is filmezhetnék. Igaz, bosszantó, mikor egy -egy évad végére érek, s sehol a beígért folytatás. Pl: Outlander, Poldark, meg a jó kis sorozatgyilkosos filmek.🙂 A bőség zavarában szenvedek. Várom a tavaszt, de hogy hogyan fogok megbirkózni a legyekkel, az rejtély. Országszerte panaszkodnak rájuk, s 2 hete az én városom is ellepték. Hozzám eddig 4 tévedt be szellőztetéskor, s egy db igen fürge. Persze, hogy éjjel támad...

Animanongrata_2024. március 12. 20:06

@Perzsi.: hidd el ez mind semmi, ami aneten megy az sokkal durvább és mondd csak melyik gyerek nincs a neten? Szóval ez egy lavina, mindegy élvezzük a tavaszt, majd ha lesz 🤣🤣 én ma porrá edzettem magan, elôtte meg romma dolgoztam ami maradt egy kad vízbe lapatoltam most meg az ágyon szárogatom egy Guy Ritchie filmen hatodszor tekerem vissza mert elalszom úgyis, egy havi program 😂 minden szuper ha sütni fog futok is az meg endorfin..nem vagy buta a tv-hez annyi video van a youtubon keress egyet senki se születik digitalgurunak..jóéjt

Perzsi.2024. március 12. 10:05

@gyorisandor: Értem.

Perzsi.2024. március 12. 10:04

@Animanongrata_: A tévém okos, de én buta vagyok hozzá. Nem is nyúlok bele még a csatorna kiosztásba sem. Megteszi helyettem a szolgáltatóm, remélvén a visszahangolás miatt kihívom őket, s akkor örömmel lenyúlhatnak 5500 forinttal. Legutóbb hónapokig harcoltam velük emiatt. Mikor már fogyasztóvédelemmel akartam rendet tenni, akkor utalták vissza a pénzemet. Egyszerűen nem kapcsolok azokra az adókra, nűsorokra, amik nem érdekelnek. Az utifilmek a kedvenceim, meg a világ csodái. Én bölcsiben dolgoztam.1-2 gyagya gyermekmondókán kívül( nem terheltem őket velük) ott nincs átformálás. Sajnos azonban az oviban már igen. Ezt írja sok szülő. Nem szabad hagyni.

gyorisandor2024. március 11. 21:05

Sokaknak mind1.
Bár 2-n áll a vásár. Magyarán:3 az igazság!
1-eseknek nincs ki mind a 4 kereke. 5-let?
Így minden 6 mindenre.
Bár nekem 8.

Animanongrata_2024. március 11. 19:56

@Perzsi.: vannak erre programok amúgy, ha okos a tvd és a telefonoddal bari ki lehet tenni program nélkül is, ezt tudtad is tuti, most ôszintén h a tv-n miért lehet ilyen nehezen böngészni azt nem fogom megérteni, az érzékenyítés a gyerekeknél a legdurvább ezt végigéltem, hogy megy meg is lett az eredménye..nem szabad ez mellett szó nélkül elmenni, dokumentumfilmeket én is szeretem állatos vagy csillagászati legyen, életrajzi filmeket, krimiket, politikát is nézek, mert nem akarok vakon lenni, meg a lélektani podcasteket stb..

Perzsi.2024. március 11. 19:40

@Animanongrata_: Hát igen, a nők és a foci.😁
De lehet, az új trend szerint a (még) férfiakat érzékenyítik a szép új világra.🙂
Tévén filmet nézek, jobbára természetadókat, bármit, de politikát , reklámokat és celebeket sosem. Egyre kevesebb jó műsor van. Ha lenne hozzá technikám, pl telefonról tv-re vetítés, nekem sem lenne már tévé előfizetésem.

Perzsi.2024. március 11. 19:35

@kevelin: A kínainál egész évben van mindwn. Mint a búcsúban. Hátha lesz rá vevőjük. Az ünnepek meg lassan ellaposodnak.

kevelin2024. március 11. 19:15

Ma voltam a kínai üzletben làtom àm happy chrismes feliratú játékokat árulnak. Gondolom megmaradt karácsonykor.Sokan nem is tudják megkülönböztetni a karácsonyt ès a húsvétot.Úgyis egyre megy.Nagy nèpi zaba.

Animanongrata_2024. március 11. 18:59

@Perzsi.: én nem tudom, mert nem nézek tv-t, max Netflixet mikor nagyon zsibbadni akarok, másikon általában meccsek mennek, na ott mindig hallom, hogy intim női dolgokat reklámoznak szünetben, talán más nők szerethetik a focit 🧐 ez lehet a magyarázata.. vhogy meg kell emésztenünk a világot erre gyártunk stratégiákat én egy par éve szakítottam a tv műsorokkal 🤣😂

Perzsi.2024. március 11. 10:54

@S.MikoAgnes: Sajnos így van. Én sem gondoltam tiniként, mikor békésnek tűnt még a világ, hogy ilyeneket kell majd megélnem. Aztán sorban jöttek a történések. Csernobil, ami rám is kihatott, földrengés, mely kárt okozott a tömbünkben, laborból kiszökött ( szándékosan) vírusok, mérgek az égből, megbetegítő élelmiszerek, stb. Olyan gyorsan történik mindez, hogy követni sem győzzük, nemhogy tenni ellene.

Perzsi.2024. március 11. 10:50

@skary: :-)

Perzsi.2024. március 11. 10:49

@Animanongrata_: Elég kreatív vagyok, ha begurulok, bármit rászórok a karácsonyfára.🙂
De inkább nem követem a dilis divatot. Bár szeretem a karácsonyt, az nálam karácsonykor van, Húsvét meg Húsvétkor. Csak a médiának nem. 2008-ban figyeltem fel először arra, hogy Karácsonykor nyuszis filmet adtak főműsoridőben a Viasat 3 adón..Akkor ezt a jelenséget egy rádiós műsorvezető ismerősömmel jól kiveséztük, élő adásban. Majd ugyanez az adó Húsvétkor Karácsonyi filmeket vetített, napokon át. Azóta ezt több adó átvette. Gyanítom, ez is a háttérhatalom műve. Rombolni mindenáron. Ember magától ilyen hülye nem lehet, bár a pénz mindent elintéz.

S.MikoAgnes2024. március 11. 10:31

Nyugdíjas koromra biztonságos, békés életet képzeltem el....hát ez minden képzeletet felülmúlt, amit mára kaptunk...

skary2024. március 11. 07:04

nem háá :)

Animanongrata_2024. március 10. 18:55

@Perzsi.: végülis a zöldön jól mutatna a nyuszi lány :) nyakára masni..jaj nem megyek ebbe bele :))

Perzsi.2024. március 10. 18:16

@Mikijozsa: Az utolsó kérdésedre válaszolok elsőként. Mi egy katona? Anyjának a fia, felesége párja, gyermekének apja, stb. Való igaz, hogy katonaként életeket vesz el. Mindenhol, minden katona. És ez így is marad egészen addig, míg egységesen nem mondanak nemet a háborúra. Ha nem megy harcba, az agymosott társa lelövi, hadbíróságra hivatkozva. Míg át nem látják, hogy a paraziták bábjai, hogy pénzt termelnek nekik, addig nem lesz vége. Sokuknak sajnos még tisztességes fizu sem kell,( a katonáknak), elég pár csillag a vállapon és egy hangzatos rendfokozat. Mintha attól különb lenne a másiknál. Az anyaság szép, de fájdalmas dolog. Kevés nőt nem visel meg a 9 hónap és a szülés. Pár kultúrában a női nem áll az első helyen. A föld bolygó nőnemű, a nő tud szaporodni,( akár férfi nélkül is), a nő neveli fel a gyermeket, gyakran egyedül. Bár a nők izomzata, csontozata nem olyan erős mint a férfiaké, mégis egészében a nőt tartom az erősebbik nemnek. Ettől függetlenül úgy gondolom, senkit nem kell elsőnek kijelölni. Szebb lenne a világ, ha a két nem egyenrangúnak tekintené egymást.

Mikijozsa2024. március 10. 16:56

mindig azt mondták a nők hogy jobban összetartanak, mint a férfiak, s akkor figyelj csak Novák elnökné ellen is beindult a férfi felsőbbrendűségi anomália, de a nők csak segítettek a férfiaknak, senki nem szólt az ellen hogy a szaporodás ügye a férfiak hóbortja, na s akkor ki issza meg a levét, kiknek a jógai sérülnek hát nem a férfiaké, én ha nő lennék, szót emelnék, hogy nehogy már a nőiséget univerzálisnak tekintsük, az anya érdeme minden más érdemet felülmúl, s egy katona mi? Embereket öl halomra, s ő a nagy izé, valami teremtés koronája? ugyan kérem,

Perzsi.2024. március 10. 14:19

@Rozella: Erről még nem hallottam, szerencsére. Jól felhúztam magam rajta. Azon gondolkodom, mi történt az emberekkel, hogy hagyták erre a szintre korcsosulni a világot? Pár hónapja vesztettem el egy barátnőt, mert az fb-n le mertem írni, hogy szerintem nem normális dolog, miszerint a Holland szépségversenyt férfi nyerte. Itt tartunk. :-( Amerikából jön a legtöbb fertő.

Perzsi.2024. március 10. 14:15

@Animanongrata_: Igen, de szaloncukor már nem lesz rajta, max az 5 éve eltett kőkemény marcipános. Olyan szép zöld a papírja, nem volt szívem kibontani. Olyan mint a régi konzumszaloncukor, csak zöld pompában. 🙂
Esetleg tehetek rá csokinyuszit.🙂

Rozella2024. március 10. 13:46

Már várom, mikor jelentik be, hogy megszűnik az anyák napja is, mert ugye ha nincsenek nemek, akkor nyilván szülőanyák sincsenek.../ ezt épp most készülnek valami őrült törvénybe iktatni a "fejlett" nyugaton.... /

Animanongrata_2024. március 10. 13:20

Hupsz, ha divatba jön húsvétra simán előkapod :) tavaszon ravaszon :)