Elképesztő...

Perzsi.•  2022. augusztus 6. 15:24  •  olvasva: 86

Csend van, viszonylagos csend. Néha berobban egy-egy durva zaj. Mentőautó, kukásautó, felhergelt kutyák, a ház előtt motrot berregtető tizenéves. A város zajai. Mégis, viszonylag csendes ma minden. Tegnap még csendesebb volt, úgy tűnt, itt nincs élet. Pedig van. Olyan belenyugszoménmármindenbe élet. A tikkasztó hőségbe, melyhez szinte csúfondárosan asszisztál a város fő tere. Az "igényesen" lebetonozott tere, mely most gőzerővel szórja szét a forróságot. Rá a hivatalokra, bevásarlóközpontra, a lakóházakra. Hiábavaló a tiltakozás, a megrendelő az "úr". Neki van, volt s lesz pénze. Ha beledöglötökisittbetonlesz a szlogenje. A régi , nem szép, de hasznos szökőkút is a múlté. Itt lehet szava mindenkinek, néha meg is hallgatják, csak épp senkit nem érdekel. Bealgásodott tó "díszeleg" a város központjában. Nem is olyan régen, az még természetvédelmi terület volt. Aztán a tábla eltűnt, a kihelyezett madáreledel automata is, s ide is bevette magát a beton. Kávézó formájában. A nádas pedig eltűnt, lakóival együtt. Helye mellett uj gumi futópálya nőtt ki. Mert a XXI. századi ember már nem tud/akar kitaposott földúton futni, biciklizni.  Időközönként felharsan a katasztrófavédelmisek láncfűrésze. Öregnek titulált  vagy feleslegesnek vélt fák sikoltanak fel ilyenkor. Kell a hely a búcsúnak nevezett közösségi eseményhez. A térdig érő kutyagumi , szeméthegyek már csak  keveseket zavar. Megszokták. Szankciók, törvények vannak, csak végrehajtó nincs. Fejlődik a város.... S egy időutazó 20 év múlva a város történetét kiolvashatja az időtálló betonkódexből.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. augusztus 7. 08:08

@kevelin: Azt valahol megértem, hogy a házakhoz utat építenek, de az eszrelen, indokolatlan betonozást, ami kizárólag area alapul, hogy egy bizonyos cég, s személy gazdagodjon belőle, azt nem. Ötletes , hogy versben írtál, tetszik.:-)

kevelin2022. augusztus 7. 06:40

kitaposott földút a vàgyam
nyaranta arra jàrna sok tikkadt gyalogos
nem úgy mint most
betonjàrdàn biciklis
ugràlok előlük én a vén is

Perzsi.2022. augusztus 6. 18:50

@kosa: Az, betondzsungel. Írtanak minden természetest. S dicsőitik a nem természetest. A kutyákat bezárják a tömblakásba, elnennek dolgozni, azok meg egész nap sírnak.

Perzsi.2022. augusztus 6. 18:48

@skary: Kiütést kapok tőle.

kosa2022. augusztus 6. 17:50

betonvilág, jó írás.

skary2022. augusztus 6. 15:59

műfű

skary2022. augusztus 6. 15:58

és lefexel hanyatt a méregzöld művűre :)