A mérleg nyelve

Perzsi.•  2021. október 8. 10:30  •  olvasva: 163

Bölcs emberek azt mondják, az életben a dolgok mindig egyensúlyban vannak. Vajon igaz ez napjainkban is? Vajon mindenki egyetért ezzel? Egy kissé bizarr dolog fogalmazódott meg bennem. Vannak beteg, kiszolgáltatott emberek.Akik mindennapjaikat  fájdalomban , betegségben töltik el. Az egyenlő arány elve alapján , a betegség és egészség is egyensúlyban van.  Tehát valaki szenvedése, fájdalma az "ára"annak, hogy más boldog és egészséges legyen? 50% fekete és 50 % fehér = szürke. ( kicsit elviccelve ez itt most nem a szürke 50 árnyalata regény torz változata)

Átbillenhet e a világ egyik oldalról a másikra? Merre tartunk most? Nem egyénileg, hanem kollektívan. Ha megszűnik valaki fájdalma, mert pl meggyógyul, vagy eltávozik, a fájdalom hulláma átszáll másra? Mi történik, ha a mérleg kibillen egyensúlyi állapotából? Ezeket a napokat éljük. (?)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. október 9. 18:52

@Rozella: Igen, én is úgy érzékelem, hogy a mérleg nyelve kibillent. Nem jó irányba. Várom a csodát.

Rozella2021. október 9. 18:32

"Átbillenhet e a világ egyik oldalról a másikra? Merre tartunk most? Nem egyénileg, hanem kollektívan. Ha megszűnik valaki fájdalma, mert pl meggyógyul, vagy eltávozik, a fájdalom hulláma átszáll másra? Mi történik, ha a mérleg kibillen egyensúlyi állapotából? Ezeket a napokat éljük. (?) "

Nagyjából a világ minden valamire való tudósa, filozófusa, orvosa, művésze pedagógusa.. stb. és a politikusok értelmesebbje is e kérdések megfejtésén és a megoldáson dolgozik - legalábbis remélem! Én nem tudom a választ, de az egyensúly idilli állapot volna. Balsejtelmem azt súgja, hogy ma inkább a káosz, a szétesés felé tartunk, mégpedig őrült sebességgel...:(

Perzsi.2021. október 9. 17:08

@skary: Nekem ez ma sok. (k):-) Mit jelent az, hogy gabi nyelve? :-)
Fáradt vagyok a kódoláshoz. Leszívta az agyam egy lény, aki azt állítja, titkosügynök volt , az amcsiknál dolgozott, s fültanúja volt, hogyan tervelik ki a járványt és a népességcsökkentést. Mindezt olyan posztba tette ki, hogy esküszöm, kiváló sci-fi novallaíró vállhatna belőle. :-)De most félig leleplezheti magát! :-)

skary2021. október 9. 16:04

a mérleg gabi nyelve..nem ez :)