Csak két boríték

Mamamaci40•  2012. június 24. 11:30

Van a lelkemnek egy nagyon pici szeglete, mindig ugrásra készen, hogy segíthessen, éberen figyeli a "bajba jutottakat". Maga a segítés is öröm, de ha hasznom is származik később belőle...tisztázom mindjárt, nem ok-okozati nálam az összefüggés, tehát nem azért segítek mert valamit várhatok, hanem csak úgy a Jóisten nevelhetett rá, hiszen anyámék nem ilyenek.
Papamaci dolgozik, Ildi évzárón van, úgyhogy ilyenkor univerzálisan a két rozzant lábammal taposok bele a napba.
A szokásos vásárlás, amit a világ kincséért sem tudok megszokni, hiszen párom munkahelyeinek köszönhetően, én tényleg csak kenyérért-tejért jártam a boltba. Mindegy, szeretem addig is emberek között vagyok, és gyűjtöm az írnivalót meg az élettapasztalatot.
Kétségbeesett arcú nő áll a boltban, neki boríték kellene azonnal. Tanácstalan tekintetekkel találkozik csak, hiszen a két "százas" sincs vasárnap nyitva, és a boltban sincs.  Elmondhatatlan elkeseredés daccal együtt párosul szemében, és ez nagyon szimpatikus, valami nagyon komoly dologra kellhet neki. Felajánlom a két darabot, szemében hatalmas a hála, s bár nem akarok pénzt elfogadni érte, hiszen hazahoz a boltból, mégis aprót nyom a kezembe. Kiderül fia-férje vesz nálunk tojást, de most már más itt összeköt bennünket. A kocsi hátsó ülésén két gyönyörű csokor, akkor értettem meg a borítékot:))

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402012. június 24. 14:07

nem baj skary...majd jövőre megérted!

Éva, Kinga, Adett, Ari köszönöm!

arany522012. június 24. 13:09

Jó segíteni és különösen jó érezni, hogy még tudunk adni, akárcsak két borítékot, vagy egy mosolyt.

Törölt tag2012. június 24. 13:04

Törölt hozzászólás.

Kicsikinga2012. június 24. 12:29

Nagyon szeretem az írásaidat és könnyekig meghatódtam!

Törölt tag2012. június 24. 11:46

Törölt hozzászólás.

skary2012. június 24. 11:32

énnemnagyonértöm:)