Gondolatok a lelkiegészség világnapjára...(okt.10.

HarmatiGyongyi•  2020. október 10. 13:14  •  olvasva: 144

Szeretettel küldöm ezt a kis összeállítást egy nagyon fontos és napjainkban egyre időszerűbbé váló kérdésről. Jó olvasgatást és békés őszi napokat kívánok: gyöngyi

A LELKI EGÉSZSÉG VILÁGNAPJÁ-ról 1992 óta emlékeznek meg minden év október 10-én. A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte, az elmúlt években világszerte számos szervezet csatlakozott a megemlékezéshez. A Világszövetség 1948-ban alakult az érzelmi és lelki zavarok megelőzésének, megfelelő kezelésének, a mentális zavarokban szenvedők gondozásának és a mentális egészség jobbításának elősegítése céljából. A világnap célja a figyelemfelkeltés, valamint a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni harc, a lelki egészség középpontba állítása. 
Így ír erről röviden a Szentírás 2000 évvel ezelőttI "Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek." (3. János 1:2)   

Dr. Paul Hauck: EGÉSZSÉGES KEDÉLYÁLLAPOTRÓL... (idézet)
https://abekessegszigete.blogspot.com/2018/05/dr-paul-hauck-biblia-az-egeszseges.html

"A kereszténység és a judaizmus egyformán tele van bölcs megállapításokkal, amelyek,
ha helyesen értelmezzük őket, egy életen át gondoskodnak híveik egészséges kedélyéről.
Hiszem, hogy az egészséges pszichológia minden sarkalatos tétele meglelhető a Bibliában."

Dr. Paul Hauck (1924-  ), amerikai író, pszichiáter Mélyponton c. könyvéből származó idézet.


REMÉNYIK SÁNDOR: BÉKESSÉG ISTENTŐL c. vers
https://abekessegszigete.blogspot.com/2015/09/remenyik-sandor-bekesseg-istentol.html

A BÉKESSÉG CSUPÁN ILLUZIÓ?
https://abekessegszigete.blogspot.com/2018/04/emberi-kerdesek-bibliai-valaszok-4-resz.html

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2020. október 11. 13:34

több. mintezer eve tuzzel,vassal ránk kényszerített hamis romai keresztény katolikus meg protestáns, meg a kutya füle államvallások tették a Magyar Népet olyanná,amilyen, akik nem az egy igaz élő istenünket éltetik, hanem egy magát Istennek tartó gyilkos földönkívüli lényt, jahve személyében. ki tudja melyik bankárosnak istenét - aki a Foldunk aranyáért jár ide.A népeket hitüktől istenüktől megfosztotta, mindig a saját kifosztóit ,árulóit fogja éltetni. Egy magasabb tudatszinttel rendelkezőknek,nem elítélni kell a Magyar népet,hanem ,,megértetni-megmutatni az utat,, hogy miképpen kell felállni egyenes gerinccel ebből a mocsokból,ahova az ezer év hamis vallása juttatott bennünket, mert a megmaradásunk egyetlen lehetősége az, felhagyni a hamis romai keresztény katolikus vallással,a romai törvényekkel,a pártoskodással, és visszatérni az ,,ősi hitünkhöz a szeretet hitéhez,

HarmatiGyongyi2020. október 11. 13:11

Rajtunk is múlik...

A parkban egy bokorban megpillantotta a fészket. Elgyönyörködött.
- Milyen csodálatos, ahogyan a madarak a fiókáikról gondoskodnak!
Csodálatos a Teremtő gondoskodása!
Derűsen folytatta az útját, kiért az utcára. Az egyik sarkon meglátta a kislányt.
Piszkos volt, ruhája tépett, lesoványodott kezét nyújtogatta. Koldult.
Iszonyú indulat támadt a keblében, dühtől remegve emelte szemét a
szürke ég felé és felkiáltott:
- Hát nem látod, hogy mi történik itt?! Hogy engedheted meg ezt?
Miért nem teszel már végre valamit?
- Már régen tettem valamit. Megteremtettelek téged! - válaszolta az Úr.
/Arab forrás nyomán/
Nem lehet, hogy mi is tehetunk a sok rosszrol es gonoszrol?
Nem lehet, hogy konnyebb Istent okolni?

Mikijozsa2020. október 11. 12:23

@HarmatiGyongyi: " mindazok, akik elfordultak a mennyei elvektől, Sátán oldalára álltak a Krisztus elleni harcban. Amikor Isten megítéli e világ fejedelmét, mindazok, akik hozzá csatlakoztak, osztoznak sorsában, és az egész világegyetem, mint az ítélet tanúja, ezt hirdeti: "Igazságosak és igazak a te útaid, ó! szentek Királya!" (Jel 15:3). nahát, nahát milyen jó ez az isten mégis mit látunk a világban? Olyan bankokat ahol kölcsön adnak és tízszeresen, százszorosan kérik vissza, s ha nem tud a szerencsétlen fizetni, elveszik a házát.Nahát nahát miközben a pápa a bankárosok feje, mégis ő isten földi helytartója, ember legyen a talpán aki ezeknek hinni tud

HarmatiGyongyi2020. október 11. 11:59

@Rozella:
Kedves Rozella!
Köszönöm a látogatásodat, nagy örömmel adom tovább amit én is úgy kapok
hitem szerint a mennyei jó Atyától. Szeretettel kívánok szép napokat: gyöngyi

HarmatiGyongyi2020. október 11. 11:56

@Mikijozsa:
Kedves Miklós!
Köszönöm a hozzászólást..ez az érem egyik oldala.
Szeretném a másik oldalát is megmutatkozik, ezért ajánlom elolvasásra egy könyv egyik fejezetét: KAIN és ÁBEL
http://adventista.hu/egwhite/honlap/pp/5.htm

Mikijozsa2020. október 11. 11:14

Léo Taxil - La Bible amusant, vagyis a szórakoztató "szentírás" marha jó félrevezeő műfaj, mondá Taxil elvtárs és mondá, azaz írá minékünk az szórakoztató bibliájában :

idézem: "Ó, drágalátos tisztelendő urak, igazán nem a szentségtartóban kell őrizni a kedves jóisten papát, hanem az őrültek házának valamelyik cellájában. "Lőn pedig idő múltával, hogy Kain ajándékot vive az Úrnak a föld gyümölcséből. És Ábel is vivé az ő juhainak első fajzásából és azoknak kövérségéből. És tekinte az Úr Ábelre és az ő ajándékára. Kainra pedig és az ő ajándékára nem tekinte, miért is Kain haragra gerjede és fejét lecsüggeszté." (4, 3 5.) Valóban oka volt rá, hogy zokon vegye. "És monda az Úr Kainnak: Miért gerjedél haragra? és miért csüggesztéd le fejedet? Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta." (4, 6 7.) A biblia nem tesz említést arról, mit válaszolt Káin az Istennek. Bevallom, ha én vagyok a helyében, teljesen elkábított volna a 7. vers képtelen zagyvasága. Káin nem volt próféta. Különben nem törődve az említett zagyvasággal így felelhetett volna beszélgető társának: Tehát ön a húsáldozatot kedveli, öreg Jehova barátom?... Nos hát, ön olyan példát nyújt, amelyet a pogány áldozópapok fognak követni... Önnek szakasztott ugyanaz az ízlése, mint amilyen a bálványoké lesz, s ezt az ízlést később otrombának és az istenséghez méltatlannak fogják"

Rozella2020. október 11. 10:56

Ha elfogadjuk azt a sok tekintetben már igazolt hipotézist, hogy minden komolyabb testi bajnak lelki előzményei és okai is vannak, akkor érdemes átszűrni pl. ezen írásokból a magunk számára fontos gondolatokat... Már ha tudunk rá elég időt szánni, mert felületesen semmit nem érdemes sem csinálni, sem olvasni... Te mindig adsz, és sosem jössz ide üres kézzel, köszönöm, köszönjük! Szép vasárnapot! :)