Anziksz

rius•  2018. március 11. 22:16

 

 1. Ildi készít neked egy koszorút...mondja fiam. Mért? Meghalok?...mondom én...

 2. Csók, Ria néni, borul nyakamba volt tanítványom...Maga él? Azt hallottam, hogy meghalt...( mégicsak kell az a koszorú..) 

 3. Megyek boltolni. Nem messze tőlem idős szomszédom sétál magányosan. Távoli kis faluból került ebbe a városnak kicsi, falunak nagy településre. Integetek neki. Mire visszaérek, a lépcsőházi ajtóban vár. Elsütöm szokásos, évődős tréfám...Ideértek-e az őt kereső szépasszonyok ? Felnevet, megsímogat. Mindketten kicsit boldogabbak leszünk.

 4. Egyik napról a másikra több élelmiszernek is felment az ára. A kiszolgálónő szabadkozik, magyarázkodik. Nem neki, másoknak kellene egyéb dolgokat is megmagyarázni. 

 5. Ne legyél annyira őszinte. mondja ismerősöm. Felállok, indulok. Hová mész? kérdi meglepetten. Újjászületni, mert ez a Ria más nem tud lenni...

 6. És szép az idő. Friss hideg csípi az arcomat. Botomat napok óta nem viszem magammal. Néha elfog a félelem, de enélkül nem megy az újrakezdés. Bíznom kell magamban, csak úgy bíznak bennem mások is. Akiknek szüksége van rám. És én nem okozhatok csalódást. Se magamnak, se másoknak.

 7. Vasalás. Nemszeretem munka. Mert az eltett ruhákat elővéve...újra vasalhatok.

 8. Utcalány jól sikerült a tegnapi savanyúságom.

 9. Kibontom az imént vásárolt petrezselymet. 120 Ft / három szál, így hirdették. Meglepődve és örömmel konstatálom, hogy dupla annyit tettek a kis csokorba. Buján zöldell a konyha pultján, s mintha nyújtózkodna a beszökő napfényben.

 

...kis örömök, de biztos örömök...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!