Könyvajánló másképpen

Perzsi.•  2022. február 15. 10:30  •  olvasva: 157

 Új fórumtémát indítottam. Reményeim szerint a könyvcím mellé kiemeltek az általatok ajánlott könyvből 3-10 olyan mondatot, akár különálló mondatokat is, ami felkelti a figyelmet. Akár  saját kis verssel is fel lehet kelteni a tartalomra vonatkozó figyelmet. Mert olvasni jó!:-)

Robert Jungk:A hamu gyermekei


"Kilenc nappal Hirosima pusztulása után M.Kazuo, aki maga is éppen hogy megmenekült a pusztulástól, készakarva megsemmisítette az egyetlen értéket, amely holmijából megmaradt. Ezt a cselekedetét nyugodtan, ünnepélyesen, csaknem szertartásos mozdulatokkal hajtotta végre, de szép , ovális arcán bizonyára már akkor is az a komor gyűlölet tükröződött, amelyet azóta úgyszólván mindenki , aki , M .Kauzóval csak egyszer is találkozott, megfigyelt. Annak az első megfontolt " gyilkosságnak"- így értelmezték utólag e cselekedetét-egy könyv esett áldozatul"

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. február 19. 18:44

@S.MikoAgnes: Köszönöm, ha benézel a fórumba. Azonban lehet, érdektelenség lesz a sorsa. A versed lendületes, és a kihagyott rész illett volna bele. De nagy valószínűséggel nem ment volna át a szűrőn. Ezért is örülök, hogy ide leírtad. Látod, ha indítanál blogot, ott lenne helye. Talán.

S.MikoAgnes2022. február 19. 14:45

Nagyon értékes ez a gondolat és kezdeményezés, hogy életszakaszonként ki, mit ajánlana olvasásra. Tetszik nagyon! Be-benézek majd.

Hálásan köszönöm olvasásod, Erzsikém!
Átalakítva jelent meg versem, ugyanis sokat váratták, emiatt kivettem belőle sorokat, mert úgy éreztem el fogják utasítani...pl. ezt:
"Felénk még nő a nő és férfi a férfi,
a sokféle gendert nem is igen érti..."vagy:
"Mi hát az igaz, ha nem ez a normális?
Jaj, nem is folytatom , dühít a szó máris!"
Örülök, hogy így is tetszett és egyre többen egyetértően írnak rá.

Perzsi.2022. február 15. 19:22

@Mikijozsa: Igen. Akárcsak Csernobil esetében is. S a II. világháború után. Érdemes tőlük tanulni. Erőt, kitartást, lélekújjáépítést.

Mikijozsa2022. február 15. 18:06

@Perzsi.: valóban az újrakezdés az, amit érdemes végig követni

Perzsi.2022. február 15. 17:43

@Mikijozsa: Nem a szenvedésük vonz, hanem az, jogyan igyekeztek újrakezdeni. Hogyan élték meg, hogy mindenük odalett.

Mikijozsa2022. február 15. 17:04

a hamu gyermekei - egy város pusztulása után egy ilyen könyv borzalmas lehet

Perzsi.2022. február 15. 12:56

@skary: De az is te vagy. A részed. Tudom, te keveset mutatsz magadból, s lehet , te teszed jól. De ettől függetlenül érdekelne, hogy milyen könyveket ajanlanál. Életszakaszok szerint. Alsó tagozat, felső tagozat, középiskola, főiskola/egyetem, 30-as éveid, majd, 40, 50, s felette. Egészen 120 éves korodig.:-)

skary2022. február 15. 11:47

tudod mindön változó...amit akkó jónak láttam..ma