Segítsetek tanítványomnak egy lájkkal

cseszlovak•  2020. június 30. 12:31  •  olvasva: 384

Kedves, igen tehetséges és ügyes tanítványomnak van esélye vigaszágon, a közönség kedvelései révén bekerülni a Nemzeti VERSeny középdöntőjébe.

Ehhez fel kell menni a youtube-ra, és ott lájkolni a videóját, amiben egyébként Varró Dániel Kávéház c. versét mondja.

Ha nem okoz nektek ez lelkiismereti gondot és tetszik a versmondás, kérlek segítsetek nekünk egy-egy kedveléssel!


https://youtu.be/jxpZupIw5kA

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

cseszlovak2021. január 3. 00:42

@ezaz: hm?

ezaz2020. december 30. 09:54

Becsapós adatlapod aktívnak mutatott minden este,
de én is tanultam már úgy hogy szenderegtem,
a felébredés meg, mint mikor a méh csíp.
Sebaj! Egy boldogabb újévet kíván Pécsinek a pécsi!

Mikijozsa2020. augusztus 4. 12:54

@cseszlovak: szerintem minden gyerek nyerő egy ilyen versenyen, és lelki támogatást érdemel, hisz van benne akarat...örülök hogy túlléptetek rajta, majd a következő jobb lesz, üdv szép napot

cseszlovak2020. augusztus 4. 12:39

Szerintem szerencsémre lemaradtam erről a hozzászólásfolyamról. A végét látom, hova tenni nem nagyon tudom.
A dolog egyzserű volt - ennyi volt belőle a lényeg: "Ha nem okoz nektek ez lelkiismereti gondot és tetszik a versmondás, kérlek segítsetek nekünk egy-egy kedveléssel!" Ez a mondat természetesen ezt is jelentette, hogy ha nem tetszene, ne nyomjatok rá lájkot.
Ha tőlem kérnek ilyesmit ismerősök, hogy gyereküket, tanítványukat, tanáraikat stb. ilyen-olyan versenyen támogassuk egy lájkkal, meg szoktam írni az illetőnek, hogy szívesen támogatom, ha tetszik. Ha nem tetszik, nem szoktam lájkot dobni.

A verseny véget ért, Dórinak végül nem lett meg a kellő szavazata.
Kicsit bánkódtunk, de gyorsan túlléptünk rajta.

Már csak azért is, hiszen mindketten tudtuk, ez most nem a legsikerültebb versmondás volt.
Hogy mégis miért ezzel neveztünk? Mert amivel sokat dolgoztunk, ami már olyan állapotban lehetett volna, hogy megmutatható, azt a versenykiírás szabályai szerint erre a fordulóra nem rögzíthettük (túl hosszú volt). Hogy akkor miért nem eleve olyannal készültünk, ami belefért volna? Mert először próbálkoztunk ezen a versenyen, és az előzetes információk nem tartalmazták ezt a 3 perces kitételt. Ez csak közvetlenül a feltöltés előtt derült ki. És - bár még kellett másik három verssel is készülni, azok akkor még nem álltak úgy, hogy érdemes lett volna bármelyikkel nevezni - nagyon kevés időnk volt a nevezési határidő végéig. Egyeztettem a versenyigazgatóval, aki azt javasolta, inkább vegyünk elő egy korábbi művet, mert az "már készen van", cseréljük ki az egyik nevezettel és rögzítsük azt - a lényeg, hogy a 3 percet nem haladhatja meg a versmondás.
Így is tettünk. Ez még a karanténidőszakban volt, tehát csak úgy tudtunk versezni, hogy Dóri otthon önállóan készített videót a versmondásairól, feltöltötte a drive-jára, velem megosztotta, megnéztem, összeszedtem a gondolataimat, estefelé videócsetelve elmondtam, mit gondolok, és adtam új instrukciókat.
Nem a legegyszerűbb mód, de leaglább valami.

Végül határidőn belül két használható felvétel született erre a korábban megcsinált, felmelegített versre - s ebből a közösen kiválasztott jobbat töltötte fel Dóri, és nevezte be a versenyre.

Mindenesetre mindenkinek köszönöm, hogy megnéztétek, aki lájkolta, annak is természetesen jár a köszönet.

ezaz2020. július 31. 07:50

és akkor némi kényszerszünet /letiltás + túlvállaltam magam munkaügyileg/ után jöjjön a harmadik és egyben utolsó mesém /az előző kettőt Valaki kitörölte a fél blogommal egyetemben, persze tök jogosan. nos úgy tűnik a szabad véleménynyilvánítás áldozatokkal jár, de egy percig se bánok semmit./:
Gergőnek hívták, 7 évesen ment iskolába, ahol a tanulás mellett szakkörök közül is lehetett választani. ő természetesen a Focit választotta. egész évben hetente kétszer járt edzeni és imádta. aztán eljött a tavasz és jött az iskolák közötti bajnokság. és legnagyobb meglepetésére se az első, se a második meccsen nem állhatott be focizni. csak a cserepadon ült és várta és várta és várta, hogy az edző egyszer majd őt is pályára küldi...de nem.
otthon, mikor a szülők kérdezték, hogy mi volt a meccsen, nagyon szégyellte magát, hogy el kellett mondania, egyszer sem játszhatott.
a szülők megkérdezték az edzőt. ő azt mondta őszinte leszek, sajnos Gergőnek nem túl jó a labdaérzéke, kicsit olyan setesuta a mozgása és lassú is, az iskola számára pedig fontos az eredmény, hogy győzzünk.
Gergő a harmadik meccsre nem ment el, pedig lehet, hogy szeretett volna, titokban bízott abban, hátha egyszer becserélik. de a szülők kivették a fociszakkörből. később azt mondták nehéz ezt egy hétéves gyereknek megmagyarázni...
aztán telt-múlt az idő, Gergő ötödikes lett és év elején, az egyik tornaőrára, eljött egy kosáredző, úgymond tehetségkutatni. mindenféle labdás és labdanélküli gyakorlatokat végeztetett velük, majd végül azt mondta, mindenkit szeretettel vár kosarasedzésre, aki kedvet érez hozzá, vagy csak szeretne egy kicsit mozogni. de öt fiúval külön, négyszemközt is elbeszélgetett. elmondta nekik, hogy bár ez az egy óra nem volt túl sok, de úgy látja, hogy nekik ötüknek van tehetségük a labdás sportokhoz. és Gergő is az öt között volt. kimondhatatlanul boldog volt, mikor otthon elmesélte. a szülők kicsit kétkedtek, még élt bennük a pár évvel azelőtti emlék, de elvitték a fiukat az első edzésre.
két évig volt balázsbá ennek a korosztálynak az edzője és ahogy bízott bennük, hitt bennük és szerette őket, szárnyakat adott nekik a repüléshez.
Gergő bedobó volt, néha irányító, de főként baloldali futó /ha az ellenfél labdát vesztett ő indult a bal oldalon és szinte soha senki nem érte utol/. megtanították, hogy 14 évesen 50 kilósan is oda merjen állni a 100 kilós, egy fejjel magasabb felnőtt elé a megyeiben, fiam nem kell bexarni, neked megy, hanyatt esel, faut és mi jövünk...az nbkettőig menetelt.
de az egyetem alatt a kosár lassan elmaradt, futni, meg bádizni járt. ezt a mai napig csinálja, igaz már csak reggel öt és fél hét között jut rá ideje, mert 27 évesen családapa és egy nagy multi pénzügyi osztályvezetője.

hogy ebből mi a tanulság a mi esetünkben?
fogalmam sincs.
plö lehet úgyis nézni, ha nincs az az őszinte ember...aki lelkisérülést okozott az őszinteségével egy 7 éves gyereknek, de később az ebből fakadó dac tette képessé, hogy elérje, amit elért...
de ha nincs az a másik edző, akkor csak egy lelkisérült gyerek marad...
persze a sors, meg mindig minden mindennel összefügg...
hát, számomra az őszinteség a 123. előrevivő tényező, vagy az 1023., mondjuk gyerekek esetében.
egyszer azt mondta az anyám: fiam, te egy nagyképű bunkó vagy. és én tényleg, annyira akartam megváltozni...de nem megy.

nadelegalábbvégre.
van egy dolog, amiben egyetérthetünk?
abban a mondatban tényleg csak az az egy hiba volt.
bár erről a lőrinczés ikes ige - ikes iga tanulmányról már polemizáltunk egyet megreperálom /ez itt a reklám helye/ írásom alatt miklós barátunkkal, de nem ajánlom a figyelmedbe, mert ott van egy rész, ahol magadra fogsz ismerni. persze csak ha őszinte vagy magadhoz. és persze hacsak azt is ki nem törölte Valaki. haha. hehe.
...hogy visszakanyarodjak az előző hszemhez.
ne is mondd! gogol. avagy a gőg öl.
mert valahogy mindig az a fíling leng be, mikor józsiatti kéri azt a tomasz mannuszt, hogy gyere ülj le közénk és kezdd el a mesét, mert az ember örül, ha lát ma itt kretének közt egy európait.
csak jelen esetben ki a bökőm kérte, hogy mesélj? ja. ezt most nem is tudom, magamtól kérdezem?
mert természetesen továbbra is fenntartom, hogy semmilyen diploma mellé nem jár automatikusan a tudás szent grálja, a tévedhetetlenség.
a kéretlen őszinteséget pedig jelen esetben kiskorúak kárára elkövetett embertelenségnek tekintem. a bűncselekmény legenyhébb büntetési tétele is életfogytig tartó fejbelövés, egy-egy hétre, hónapra kizárás miatt felfüggesztve.
neked sanyi.
mert végül és utolsósorban, ha maradunk azon logika mellett, hogy kéretlenül emberek arcába kell mondanunk az őszintét, egy laza, délutáni hesszelgetés közben fél budapestet megkritizálhatjuk, mondjuk csak külsőségek alapján, hogy hű de ronda vagy, láttam már rondábbat, de élőben még soha; nagyobb a hasad, mint a melled, nőként ez nem túl előnyös; nagy a fejed, nagy a hasad, lóg a melled, tökúgynézelki mint egy csüngőhasú disznó...
és lehet, hogy valaki, itteni normák szerint jogtalanul, felháborodásában ki is üti a két füled közül a többi alkatrészt. hehe.
nem lenne kár érte. mert mi öreg nyuggerek már se jobbak, se szebbek, se okosabbak nem leszünk. maradunk ilyen közhelyesen röhejesek.

de a versmondó kislányban még ezerféle lehetőség van. és öröm, ha vannak olyan tanárok, akik bizalmukkal, hitükkel, szeretetükkel támogatást nyújtanak a szárnypróbálgatáshoz.

okeanus2020. július 6. 08:18

@ezaz:
"...kéretlenül beugató tirpákot igyekszek meggyőzni." /helyesen: igyekszem/
A támogatásom nem szoktam kritikátlanul adni, véleményem kollégámnak szólt, kívülről és kéretlenül. De nagy szerencse, hogy téged felkértek a beleszólásra és szakmailag nagyon magas szinten a saját bizonyítványodat is kiálltottad.
Szerinted Cseszlovák tanár úr, -ha létezik?- melyikünk hozzászólását mutatná meg inkább kis tanítványának? Melyikük nyújtott több segítséget munkájukhoz?
Minden bizonnyal "jóember" -nek érzed magad, s talán igazad is van, hiszen a vélemény szabad. Vagy ez egy értékítélet? Mindketten tévedhetünk, én a taníthatóságodban, a kúturaltsági szinted emelésében...be kell látnom, hogy ha csak az izmaid fejlesztetted, akkor erre nincs is esély...
Úgy hogy dobáld csak a sarat, káromkodj és használj obszcén és trágár szavakat azzal sokat segítesz, különösen fiatal lányokon....de még jobb lenne, ha valahogyan megtalálnád a kikapcsológombot a gépeden, bár ez már agyas feladat, amit azért neked nehéz lehet teljesítened...
Örültem, hogy "agybirkózhattam", remélem győztesnek érzed magad és diadalittasan ütöd homlokon magad, csak ne túl erősen a kongás messze hallik...

ezaz2020. július 6. 07:13

hát, azt már valami félőrült kozák kitalálta: röhögj magadon!
/originál: magatokon röhögtök/

Mikijozsa2020. július 6. 06:17

@ezaz: kedves barátom ne aggódj miatta, fejlődünk mindannyian azér, ki lejjebb - ki feljebb, na szóval, akarlak-e bántani, de minek bántanálak, :) : vagyok én annyira góbé, hogy viccnek vegyem az egészet, haggyad na, inkább írj valami jó vicceset, még a végén besavanyodunk, ha senki nem tanál ki valami röhögni valót:)

Törölt hozzászólás2020. július 6. 06:07

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése.

Törölt hozzászólás2020. július 6. 05:55

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése.

Mikijozsa2020. július 5. 09:10

egy kicsit úgy tűnik túl van lihegve de szerintem csak úgy tűnik, mert mindkét fél jól kifejti érveit - tanulni lehetne tőletek, mert mondjuk az én vitakultúrám messze alulmaradna, köszi az élményt :)

okeanus2020. július 5. 09:02

@ezaz:
A trágárságaidra továbbra sem reagálok, ez a te stílusod, az enyém más... a stílus maga az ember.
Aki a kutyát szereti csak jó ember lehet. Mert "kutya nélkül élni lehet, de nem érdemes" /Kant/
Hogy az említett nevek közül kit mi, vagy terelt a pályájára azt nem tudom pontosan, de azt igen, hogy nem emlegetném egy lapon Anthony Hopkins Bruce Willis-sel, de ez ízlés kérdése. /mint ahogy a helyesírás is/
Olyan igazság nincs, talán jegyezd meg, érdemes, nekem véleményem van, mint ahogyan a nagyszerű nyelvész Horger Antalnak is volt. Hogy "igaza" volt e vagy sem, azt már nem lehet eldönteni, a magam részéről nehezen tudom elképzelni JA-t egy katedrán, - a jelenlegi iskolarendszeren belül.
Meglehet hiányosak az ismereteid a Félkegyelműrő /Dosztojevszkij, ha a név mond valamit?/, de biztos szidalomnak szántad....lepergett...
Valóban nem nagyon értjük egymást, így nem sokat ér vitatkozni, de vitáztam már a "laposföld hívőkkel" is, azt se szégyellem kevésbé...

Törölt hozzászólás2020. július 5. 07:31

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése.

okeanus2020. július 4. 18:53

@ezaz:
Egyetlen sort vagy betűt sem írtam semmilyen Dórának!!! ha már a szövegértést kérted számon...
Egy tanár kollégának írtam,aki láthatóan elfogult és érthetően segíteni igyekszik a tanítványát.A legnagyobb és legmaradandóbb segítség pedig az őszinteség. Most azonban nem írom ide teljes őszinteséggel, hogy mit gondolok a hozzászólásaid stílusáról és tartalmáról, mert rajtad már nem lehet segíteni....
Dóra - tulajdonnév!!! nagy kezdőbetű...

Törölt hozzászólás2020. július 4. 07:23

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése.

Mikijozsa2020. július 3. 14:37

@okeanus: jól van na nyugodj meg, vannak benne kellemetlen részek is, de mi tudjuk hogy értelmes ember vagy, tehát f3l se vedd, egyébként ő saját magát is figurázta, gondolom ezzel akarta elvenni állításai élét, bocs tényleg

okeanus2020. július 3. 14:27

@Mikijozsa:
Kedves Miklós!
Javasolnám, hogy olvasd végig, hogy ki mit írt a másokról és mikor! Ki személyeskedett és milyen stílusban!
Megértésedet köszönöm.

Mikijozsa2020. július 3. 13:58

@okeanus: kedves okeanus, ha jó ember vagy, kérlek tégy meg annyit. hogy ne sértegesd a barátomat. tudom persze te is a barátom vagy, de tod én másként fogalmaznék, szóval személyeskedés nélkül is lehetne, bocs ha nincs igazam

okeanus2020. július 3. 13:14

@ezaz:
Minden bizonnyal kevesebb időre volt szükséged ekkora alpáriság elsajátításához, így a megalapozott trágár műveletlenséged mindent visz...
Talán ha sejtenél valamit a tanári pályáról megértenéd, hogy nem a hamis illúziókat kergető pedagógus a hatékony és előrevivő...de nem hiszem hogy ezt felérnéd a te agyaddal..

Mikijozsa2020. július 3. 06:51

@ezaz: persze minden rendben, én is sokszor hülyeséget írok neked, asszem kvittek vagyunk, szia :)

Törölt hozzászólás2020. július 3. 06:28

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése.

ezaz2020. július 3. 06:12

@Mikijozsa: jólvan mikibá, tudod, hogy attól még kedvellek. te egy kedves ember vagy, aki néha otromba. én egy bunkó, aki néha kedves. elnézésedet kérem!

Mikijozsa2020. július 2. 11:15

@ezaz: semmi olyat nem írtam, hogy ki a hülye, mindegy nem érdekel, egyébként lájkoltam a kislányt de a Varró verse nem neki való, kávéházi jelenet meg ilyenek, minek jó az ha egy gyerek tudj erről hogy ki a zombi stb? nem beszélve arról, valami levélfélének látszó írás töredék a csókos múzsájának írta talán? persze, érdekes írás, de egyszer csak minden ok nélkül befejeződik, stb... ez az könnyen ítélkezel - anélkül hogy értelmesen körbenéznél?

Mikijozsa2020. július 2. 10:19

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

okeanus2020. július 2. 09:53

@ezaz:
Ha csak "ezaz" hülyéz le akkor is visszautasítom, már csak a névtelenség miatt is. A "vén"-ség nem érdem, hanem állapot, de semmiképpen nem minősít!
Ellentétben az ilyen hozzászólásokkal.
/Varró ettől a versétől még lehet jó költő!/

Törölt hozzászólás2020. július 2. 07:10

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése.

Mikijozsa2020. július 1. 05:42

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

okeanus2020. június 30. 18:57

Nagy öröm, ha ez a generáció még ismeri a verset, mint olyat....maradjon meg egész életére a versek szeretete, műkedvelőnek jó, de...
Azért ne áltassuk magunkat és őt sem; modoros, pösze, eszköztára egysíkú és színész-közhelyes...a vers meg gyenge.