Poet.hu blog

Poet•  2009. április 8. 10:35

Poet fejlesztési hét - harmadik nap

A tegnap élesedett Figyelő rovat sikeres startot tudhat magáénak, tegnap este óta már több mint 80 figyelt felhasználó került a rendszerbe. Hogy az új menüpont igazán hasznos lehessen, még hátra van a fejlesztésnek egy fontos szakasza.

A mai nap során a Figyelő rovat alján egy "szerkesztés" link fog megjelenni, amelyen keresztül beállítható lesz, hogy mit szeretnél látni a rovaton belül. Ha például rendszeresen nézed a toplistát és a figyelemre váró verseket, de neked nincsenek fenn saját verseid, a verseidhez érkezett (nem létező) hozzászólások helyett megjelenítheted ezen az oldalon az előző kettő listáját.

Igyekszünk minden fontosabb választási lehetőséget elérhetővé tenni, de ha van ötleted, hogy mit látnál még szívesen a rovatban, felhívhatod rá figyelmünket egy ide írt hozzászólás formájában.

Poet•  2009. április 7. 08:12

Poet fejlesztési hét - második nap

A kérdőívben többen jeleztétek, hogy szeretnétek, ha kedvenc alkotóitok új verseit könnyebben meg lehetne találni. Ennek érdekében mostantól nem csak verseket, de felhasználókat is kedvencnek lehet majd jelölni, és kedvenc alkotóitok új verseit egy külön menüpontban követhetitek majd nyomon.

Ez az új menüpont nem csak a kedvenceitek megtalálásában segít majd, hanem egyfajta kiindulási pontként fog szolgálni az újdonságokhoz. Megtalálhatod majd itt a verseidhez érkezett új hozzászólások listáját, valamint az adatlap helyett itt informálódhatsz majd arról, hogy beküldött versed milyen stádiumban van. Az esetleges szerkesztői üzenetek szintén itt kapnak majd helyet. Az adatlap a továbbiakban inkább csak azt a célt fogja szolgálni, hogy mások információkat szerezzenek rólad, vagy kapcsolatba lépjenek veled.

Azt szeretnénk, hogy a felhasználók kedvencnek jelölése ne adok-kapok alapján történjen, hanem mindenki azokat jelölje kedvencnek, akiknek verseit valóban követni szeretné. Ennek érdekében úgy döntöttünk, hogy a kedvenc felhasználók listája nem lesz publikus.

Az új funkció a nap folyamán élesedik. Amennyiben ötleted vagy kritikád van vele kapcsolatban, esetleg hibát találtál, itt jelezheted!

Poet•  2009. április 6. 05:30

Poet fejlesztési hét - első nap

A kérdőívre eddig érkezett válaszok szerint a legtöbb felhasználónk a versek felkerülésén gyorsítana, ezért az első napon az ezzel kapcsolatos fejlesztések kerülnek sorra.

A moderátorok munkáját könnyítendő, átalakult a vers hozzáadása menüpont. Az átalakítás egyúttal a versek hozzáadását is egyszerűbbé teszi.

  • A szerzőnév ezentúl csak az első vers hozzáadásakor adható meg, minden további versnél ugyanezen név fog szerepelni. Ez egyrészt biztonsági okokból hasznos (nem kell figyelni, hogy valaki nem próbál-e más nevén beküldeni alkotást), másrészt megold egy olyan problémát, ami miatt egyes alkotók neve néha duplán szerepelt a szerzőlistán.
  • A rövid kivonat mostantól automatikusan generálódik. Sajnos sokszor volt olyan probléma, hogy valaki a vers első versszakát csak itt adta meg, és a vers mezőben nem, illetve sokszor nem megfelelően volt a részlet kiválasztva, vagy hibásan lett bemásolva. Az automata rendszer segítségével a moderátoroknak kevésbé kell figyelnük a rövid kivonat helyes kitöltésére.
  • További figyelmeztetések kerültek a vers hozzáadó oldalra. Bizonyos esetekben már eddig is jelentek meg kis piros figyelmeztető szövegek, amennyiben a vers vélhetően valamilyen hibát tartalmazott. Ezeket most úgy bővítettük, hogy a jelenlegi leggyakoribb hibák észlelésekor is figyelmeztessenek, ezzel megelőzve, hogy a vers hibásan legyen beküldve, és további munkát adjon a moderátoroknak.
  • Az űrlapmezőnek sorrendje megváltozott. Remélhetőleg ésszerűbb lett. :)

A versek elutasítása esetén eddig három különböző levelet kaphatott a felhasználó. Ezek száma most kilencre bővült, így az alkotó pontosabb képet kaphat arról, hogy hol hibázott.

Hamarosan új tagokkal bővül a moderátorok köre, és a továbbiakban az inaktívvá vált moderátorok helyett is időben újakat választunk.

A nap folyamán a moderátori felületen is kisebb változtatásokat eszközölünk.

Reméljük, hogy a fejlesztések hosszabb távon elősegítik majd a versek gyorsabb elfogadását. Kérlek, hogy ha bármi hibát találsz, azt jelezd itt, vagy levélben!

Poet•  2009. április 5. 17:38

Poet fejlesztési hét

A Költészet napja alkalmából hétfőtől kezdődően Poet fejlesztési hetet tartunk. Nem csak a hosszúra nyúlt fejlesztési ötlet listánkat vesszük elő, egy kérdőívet is létrehoztunk, melyben megírhatjátok, mi az oldal erőssége, mik a gyengeségei, és milyen új funkciókat látnátok szívesen.

Ötleteiteket, javaslataitokat itt és a fórumban is várjuk. Nem ígérjük, hogy mind megvalósításra kerül, de mindhárom helyet figyelni fogjuk, és figyelembe vesszük a fejlesztések, hibajavítások során.

A fejlesztésekről folyamatosan tájékoztatunk a Poet blogon.

Poet•  2009. április 1. 20:35

Április 1. a Poeten

A fórumba írkáló robotok miatt 23 karakter hosszúságú biztonsági kód lett bevezetve a Poeten, amelyet minden hozzászóláskor ki kell tölteni - ez volt a koncepciója az április 1-én élesített "fejlesztésnek". A fórumba természetesen a kód beírása nélkül is lehetett írni, erre azonban sokan nem jöttek rá. Arról sajnos nincs statisztika, hogy a kódot hányan és hány alkalommal írták be, de a hozzászólások és levelek alapján sokan próbálkoztak vele, és nem tetszett nekik. Mivel a Poet hallgat a többség véleményére, a kód kérést leszedtük. :)

Ezen a napon még én is versírásra adtam fejem, kaptam is néhány pozitív visszajelzést "Bolondos szerelem" című közhelygyűjteményemre (bár viszonylag hamar lelepleződtem). :)

"Bolondos szerelem

Örökre szeretlek nagyon-nagyon téged,
csak fognám a két kezed, úgy szeretlek téged,
ha nem vagy velem, nagyon hiányzol,
örökre meghalok én, úgy hiányzol!

Te vagy az álmom, te vagy a mindenem,
szeretlek téged, csak fogjad két kezem,
olyan vagy nekem, mint embernek a só,
fogd a két kezem, mert az nagyon jó!

Nincs rá szó, hogy mennyire szeretlek,
főleg akkor, ha fogom a két kezed,
imádlak, szeretlek, hiányzol nagyon
ha velem vagy, akkor nagyon jó a napom!"

Mindenkinek további tréfás április 1-ét kívánok. :)