Poet fejlesztési hét - első nap

Poet•  2009. április 6. 05:30

A kérdőívre eddig érkezett válaszok szerint a legtöbb felhasználónk a versek felkerülésén gyorsítana, ezért az első napon az ezzel kapcsolatos fejlesztések kerülnek sorra.

A moderátorok munkáját könnyítendő, átalakult a vers hozzáadása menüpont. Az átalakítás egyúttal a versek hozzáadását is egyszerűbbé teszi.

  • A szerzőnév ezentúl csak az első vers hozzáadásakor adható meg, minden további versnél ugyanezen név fog szerepelni. Ez egyrészt biztonsági okokból hasznos (nem kell figyelni, hogy valaki nem próbál-e más nevén beküldeni alkotást), másrészt megold egy olyan problémát, ami miatt egyes alkotók neve néha duplán szerepelt a szerzőlistán.
  • A rövid kivonat mostantól automatikusan generálódik. Sajnos sokszor volt olyan probléma, hogy valaki a vers első versszakát csak itt adta meg, és a vers mezőben nem, illetve sokszor nem megfelelően volt a részlet kiválasztva, vagy hibásan lett bemásolva. Az automata rendszer segítségével a moderátoroknak kevésbé kell figyelnük a rövid kivonat helyes kitöltésére.
  • További figyelmeztetések kerültek a vers hozzáadó oldalra. Bizonyos esetekben már eddig is jelentek meg kis piros figyelmeztető szövegek, amennyiben a vers vélhetően valamilyen hibát tartalmazott. Ezeket most úgy bővítettük, hogy a jelenlegi leggyakoribb hibák észlelésekor is figyelmeztessenek, ezzel megelőzve, hogy a vers hibásan legyen beküldve, és további munkát adjon a moderátoroknak.
  • Az űrlapmezőnek sorrendje megváltozott. Remélhetőleg ésszerűbb lett. :)

A versek elutasítása esetén eddig három különböző levelet kaphatott a felhasználó. Ezek száma most kilencre bővült, így az alkotó pontosabb képet kaphat arról, hogy hol hibázott.

Hamarosan új tagokkal bővül a moderátorok köre, és a továbbiakban az inaktívvá vált moderátorok helyett is időben újakat választunk.

A nap folyamán a moderátori felületen is kisebb változtatásokat eszközölünk.

Reméljük, hogy a fejlesztések hosszabb távon elősegítik majd a versek gyorsabb elfogadását. Kérlek, hogy ha bármi hibát találsz, azt jelezd itt, vagy levélben!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!