Áprilisi tréfa, vagy ez tényleg komoly?

njzsike•  2015. április 1. 20:58

Pálca és ostor...

Törik a pálca, csattan az ostor,
az ütés súlya mély árkot vág,
húsából vörösen vére csordul,
halál rá, kiáltják a katonák.

Ruháit tépve osztoznak rajta,
kereszt súlyától rogyik a láb,
üvölt a tömeg, kegyelem nincs már,
hajszolják dühödten egyre tovább.

Felér a hegyre, Koponya hegyre,
elgyötört teste bár csupa láz,
kezébe, lábába szeget ütve,
keresztre feszítik Isten fiát.

Életét adta értem és érted,
bűneinkért szenved kínhalált,
hiába minden áldozat értünk,
bűnösen járjuk tovább Golgotánk.

Ma a következő indokkal elutasították a versemet:

Kedves njzsike!

A Poet.hu látogatói között nagy számban vannak a fiatal korosztályból is, ezért fontosnak tartjuk, hogy az oldal számukra is megfelelő tartalmat biztosítson. Ennek érdekében sajnos nem áll módunkban közzétenni felnőtteknek szóló, erőszakos, uszító jellegű műveket, ezért az alábbi versedet sajnos el kellett utasítanunk.

Soha nem reklamáltam és nem panaszkodtam, nem ezért regisztráltam erre az oldalra. 

A húsvét Jézus megkínzása, megalázása, keresztre feszítése és halála, majd feltámadásának az ünnepe. Erről szól a versem. Mi ebben az uszítás, ami felnőtteknek szól? Számomra teljesen érthetetlen és maga a vád is, én, mint uszító egy ünnepre íródott verssel. Ez elkeserítő. Nagyon szomorú vagyok, nagyon!


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

mike2023. szeptember 17. 00:18

Csak benéztem hozzád, látom Zajácz Edina és Gősi Vali még mindíg közös kedvenceink.

Szeretettel : Mike

Abraks_Anna2015. április 29. 12:47

@njzsike szerintem nagyon jó ez a vers, ha már így alakult, akkor itt a blogban olvashatjuk! Dicsőség az Úrnak! Szeretettel: Adri

becker2015. április 12. 10:11

@jagosistvan:

Kedves István!

Ítéljetek igazságosan, mert ahogy ti ítéltetek, úgy fognak titeket is megítélni.

Nem szerettem volna senkit megsérteni: ha valaki számára sértő volt a humorosnak szánt versike, attól elnézést kérek.

Üdv.: J

jagosistvan2015. április 10. 22:41

@becker: kinek hogy becker.

becker2015. április 10. 19:14

@jagosistvan:

Úgy látom a versike mély nyomot hagyott,
ha nincs humor, csak szabály, a költészet halott.

jagosistvan2015. április 10. 17:57

@becker: Kedves becker! Megkérlek kerüld a személyeskedést!

becker2015. április 10. 16:25

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.

Marie_Marel2015. április 7. 15:34

@njzsike: örömmel olvasom, hogy te kértél engedélyeket. Végre egy a szerző jogait figyelmbe vevő weblaptulajdonos! :-)
A Poeten ennek komolyan vett kitételnek kell(ene) lennie, hisz mindanyian szerzők is vagyunk. Sajnos, ennek ellnére találkoztam az ellenkezőjével is.
Az illetáktelen utánközlések ellen pedig minden szerzőnek érdemes fellépnie, azt gondolom.
Kormányos mester versei valóban kiemelkedőek, kár, hogy már régen járt felénk.

njzsike2015. április 6. 20:14

@petruchio:
Köszönöm a hozzászólásod, a véleményed, és igen, a szabály, az szabály, ha szabályos :)

njzsike2015. április 6. 20:11

@Varga-Nikolett:
Megnéztem az adatlapodat, 14 éves vagy, vehetem "gyermekbarát" véleménynek az értő, kedves szavaidat. Nem is gondolod, hogy milyen hálás vagyok ezekért a mondatokért. Nagyon sokat jelentenek nekem. Köszönöm!

njzsike2015. április 6. 20:05

@Jerne:
A mai fiatal generáció a Való Világ, az Éjjel-nappal Budapest és hasonló nyalánkságokon nőnek fel, hangulatjavítók és sok-sok személyiségromboló egyéb dolgot lehetne felsorolni, amitől óvni kell őket valóban.
Elfogadom, ha egy irodalmi portál őrizni akarja az értékeket és szabályokkal is törekszik erre. Én csak azt szeretném, hogy az egységes legyen, és minden beküldött versre egyaránt vonatkozzon. Ne legyen megkülönböztetés vers-és vers között, ami ugyan annak a szabálynak alapján megfelel, a másik pedig elutasítást nyer. Csupán ennyi.

Sok szép emlék köt ide, nem kevés idő ez a hét év. Barátságok szövődtek. Rátaláltam nagyon kedves, őszinte és szerethető emberekre is . Van olyan általam nagyra becsült szerző, akitől ajándékba kaptam karácsonyra a megjelent verseskötetét dedikálva és ajánlásával, a megjelent regényét úgyszintén. Végtelenül hálás és büszke vagyok erre.

Ezt az ünnepet keserű szájízzel éltem meg itt, mert értetlenül álltam a többi megjelent verssel összehasonlítva, egyszerűen nem tudtam elfogadni az elutasítás indoklását.

njzsike2015. április 6. 19:30

@Marie_Marel:
Ezelőtt 7 évvel konkrétan azért regisztráltam itt, mert rajongtam Kormányos Sándor verseiért, és csak így tudtam megkeresni és elkérni a hozzájárulását, hogy vihessem a verseit. Aztán, ahogy rátaláltam sorban a kedvencekre, további szerzőket is megkértem erre. Elutasítást senkitől sem kaptam, így Marianna verse is az Ő hozzájárulásával került hozzám.

Viszont több saját versem kering a neten, van amelyik szerző megnevezése nélkül, van olyan pár sorom, ami dalszövegbe épült be azóta, sőt olyan is megtörtént, hogy saját verseként jelenítette meg valaki. Soha senki nem kért tőlem engedélyt. A Poet oldala nyitott, könnyen másolható. Nem mindenki olyan körültekintő, hogy a versen kívül a mellékelt szövegrészeket is végigböngéssze. Kormányos Sándor versei szinte minden irodalmi jellegű portálon megtalálhatók, a csodálatos versei nemcsak engem varázsoltak el. Kizártnak tartom, hogy mindenki engedélyt kért volna tőle.

petruchio2015. április 5. 22:39

Nekem speciel túl vallásos ez a vers....tényszerűen írja le Jézus sorsát..semmi olyan nincs benne amit hatéves gyerekek ne játszanának a hülye net-játékaikban.....ez azokhoz képest lájtos.....dehát Erzsébet...szabály az szabály...:)

Jerne2015. április 5. 22:28

Jav.. Versben

Jerne2015. április 5. 22:27

Okos emberek, vagy okoskodók mindig voltak és lesznek. De kíváncsi lennék arra, hogy ha olyan szavakat használ valaki, amihez 18-s karika illene, pl, mocskos szerelmes vers -n ,vajon nem olvassák a 12 éven aluliak?, Már ha kifogást keres valaki,, az az élőfába is beleköt.már pedig most ez van,,,

Marie_Marel2015. április 5. 21:36

@njzsike: ha már az oldalad: akiknek átvitted a versét, azoktól rendelkezel az írásbeli egedélyükkel ehhez?
Mert ahogy futólag rápillantottam, láttam pl. Mezei Marianna verscímet ott, és történetesen tudom, hogy ő hogy állította be az utánközlési jogot.

Törölt tag2015. április 5. 21:33

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2015. április 5. 21:32

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2015. április 5. 21:13

Törölt hozzászólás.

njzsike2015. április 5. 18:54

@Csilllagocska..:
Nem kívánok különösebben vitát indítani tündérmesékben. Aki ismeri őket, a gonosz mostohától, az ördögig, a boszorkány horrorisztikus tetteire is emlékszik biztosan, tehát a "tálalás" nem kimondottan gyermekbarát, és ezek tündérmesék, persze különféle változatban. Én viszont egy felnőtt irodalmi oldalra regisztráltam. Hogy ne uralkodjon káosz, szabályozni kell és bármerre lépünk szabályok határozzák meg az életünket. Ez természetes és elfogadható.

Aki figyelemmel kíséri a naponta megjelenő verseket, és itt most konkrétan az ünnepi versekre gondolok, akkor van összehasonlítási alapja. Ha egy oldal egy bizonyos szabály alapján működik, akkor annak mindenkire vonatkoznia kell egyöntetűen, egyébként szép magyar szóval "diszkriminatív". Csupán ezért nem tudom elfogadni az indoklást, és nem hiúsági kérdést csinálok belőle. Annál is inkább, mivel a weboldalam látogatottsága közel százezres nagyságú már és még messze az év vége, az itt olvasott versekkel ellentétben, ami pár száz egy-egy esetben. Nem egy Poetes társam versét vittem már át, ezzel is növelve a népszerűségét ennek az oldalnak és az adott szerzőknek, mert csodálom a tehetségét és a leírt sorait. Remélhetőleg ez bőven alátámasztja az állításomat.

A tálalás kevésbé érdekel, a körítés sem, a zöldségek még kevésbé. Mindig a lényeget kerestem mindenben, mert számomra az a fontos, az okot, mert véletlenek nincsenek, minden okkal történik. Most már értek mindent, azt is, hogy miért látok egyre több név nélküli bejegyzés hiányos sort, alatta ezzel a felirattal: törölt felhasználó.

njzsike2015. április 4. 13:18

@Kicsikinga:
Köszönöm drága Poet Angyala! Biztos csak egy dolog van az életben: a halál.

Azóta már választ kaptam levélben a főmoderátortól, az elutasítás konkrét oka:
az elutasítás oka az volt, hogy Jézus szenvedését túlságosan véresen, nem gyermekbarát módon jelenítette meg.

Lehet, hogy a biblia sem gyermekbarát, hisz még bárányt is ölnek benne. :(

Kicsikinga2015. április 4. 13:09

Biztos vagyok abban, hogy Márton, lelkiismeretesen fogja összevetni az ebben a témában megírt versekkel, és főoldalra kerülhet, de ez csak az én szerény véleményem.
Azt a Passiót, amit a filmen is láthattak azok, akik meg merték nézni, sokan támadták, még az egyház is, de nem tudom a kimenetelét az "ügynek".
Szívből kívánom, hogy sikerüljön elfogadtatni, és elképzelésed szerint ott legyen a versed, ahol szeretnéd, hogy olvasóidnak adjad!
Legyen Békés, Áldott Húsvétod, drága Erzsikém!

njzsike2015. április 4. 13:02

@voodoo: Megtörtént! :) A főoldal csak mellékes dolog és tulajdonképpen lényegtelen.

Nagyon szép ünnepet kívánok én is!

voodoo2015. április 4. 11:29

Szép reggelt! Szerintem írj Mártonnak egy pár sort, ennyit megér ez a szép írásod. Azzal is egyetértek, hogy a blogodban is jó helye van....

Én ezt 3x akartam feltölteni... kezdetben volt egy másik Villonról, Csáth Gézáról, és bizonyos szerekről... kihagytam... maradt így.... és lemaradt a főoldalról... :))

http://blog.poet.hu/voodoo/isten-szama-f oglalt-hiaba-hivtad2

Ui. Szép, békés ünnepnapokat kívánok Neked és a családodnak! :)

VooDoo

njzsike2015. április 4. 10:32

@skary:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid =11125&n=njzsike&blog_cim=Igazs%E1g

judit.szego2015. április 3. 12:31

@njzsike: Neked is, és köszönöm a filmrészletet!
Én is át lettem kategorizálva, így a blogomba tettem a két verset. Jó helyen vannak ott, bár érdekelne, hogy melyik kategóriába kerültek volna, ha felkerülnek.. )

njzsike2015. április 3. 09:37

@judit.szego:
Köszönöm Judit! Minden gondolatom hűen tolmácsoltad, és azonosulok teljes mértékben a leírt soraiddal.
Meghitt, szép ünnepet kívánok:
https://www.youtube.com/watch?t=58&v=4Hi O6l6bi98

Törölt tag2015. április 2. 17:17

Törölt hozzászólás.

Varga-Nikolett2015. április 2. 15:22

Lenyűgöző költemény, és aki ismeri e vers hátterét, azt nagyon is magával ragadja. Én személy szerint semminemű uszítást nem vélek felfedezni benne, viszont a valóság keményen visszaüt. Gratulálok hozzá, sőt még egy elképzelt kedvencnek jelölést is megkockáztatok! :)

skary2015. április 2. 15:05

amúgy meg a tömeg mindig ilyen...a tömeg egy önálló karakterű valami és nem a részegységek halmaza :)

judit.szego2015. április 2. 14:57

Én, mint Nagyi igen gyakran nézek gyermekeknek készült rajzfilmeket, és egyéb ifjúsági filmeket /pl. Harry Potter/....Aki a versedet elutasította, annak is kellene. Olykor több szörnyűség, rejtett erotika van bennük, mint a 18 éven felülieknek készült filmekben.
A Húsvét egy kegyetlen kivégzéssel kezdődik. Jézus keresztre feszítésével. A feltámadás misztériuma csak harmadnapon következik be.
Az uszítást meg nem értem....
Amennyiben ez nem elfogadható, akkor a piros tojásról, és a nyusziról kell verset írni, és nem a bibliai Húsvétról.

njzsike2015. április 2. 14:55

@Marie_Marel: Köszönöm, olvastam.

njzsike2015. április 2. 14:54

@Csilllagocska..:
Egyetlen sorban nem igazán lehetett volna besűríteni a Keresztutat, és persze az úgy nem is lett volna vers, igaz?
Visszaidézve a Hófehérke és a hét törpe gonosz boszorkányának fortélyait, Jancsi és Juliska történetét, Csipkerózsikát, a Piroska és a farkast, hogy a többit ne is említsem. 5-6 éves gyermekeknek szóló mesékről van szó + karika nélkül. A mai mesének nevezett történeteket már említeni sem merem.

njzsike2015. április 2. 14:43

@skary:
Abban az időben Skary, ebben az időben viszont én tűnök valami forradalmi izének?

njzsike2015. április 2. 14:38

@becker:
Igen. A magyaroknak az ünnep a bevásárlóközpontok megrohanása, az evés és ivás, és ebben ki is merül az ünneplés fogalma. A tartalom a legtöbb esetben elsikkad.

njzsike2015. április 2. 14:19

@Jerne: Köszönöm a megjegyzésed.
Azóta már választ kaptam levélben a moderátortól, az elutasítás konkrét oka:
az elutasítás oka az volt, hogy Jézus szenvedését túlságosan véresen, nem gyermekbarát módon jelenítette meg.

Lehet, hogy a biblia sem gyermekbarát, hisz még bárányt is ölnek benne.

Törölt tag2015. április 2. 14:16

Törölt hozzászólás.

Marie_Marel2015. április 2. 13:18

" Poet(moderátor)2015. április 1. 22:44
@njzsike: írtam neked levelet a verseddel kapcsolatban."

skary2015. április 2. 05:08

a rezsimek nemszeretik a forradalmi izéket .) krisztus is valahol egy forradalmár volt abban az időben :)

becker2015. április 1. 21:51

Van, aki a Húsvétot (ma is követve a kádári hagyományt) a nyuszival, meg a festett tojással azonosítja.
Lehet, hogy nem mondták még el neki, hogy Húsvétkor mi is történt valójában.
Ha pedig elmondták, nem figyelt oda, mert éppen más dolga akadt.

Isten mindenkit megszólít:

- van, aki meghallgatja Isten szavát, és aszerint él
- van, aki meghallgatja, de nem törődik vele
- és van, aki befogja a fülét

Mindenki a saját sorsának a kovácsa: ki mint vet, úgy arat.

Jerne2015. április 1. 21:02

Aki uszítónak tartja, talán nem tudja mit jelent amit olvas.
Többet kellene a bibliát is kezében forgatni..