Szinopszis

Denn•  2019. január 15. 11:51

Bogária története mesének indul, ám az események előrehaladtával fokozatosan fény derül rá, hogy életünk valós gondjaira szeretne rámutatni, és egyben megoldást is nyújtani-tanácsolni ezekre a problémákra. Mindezen túl kezdettől fogva megszólítja a felnőttekben élő gyermeket, akit,ha lelkünk mélyére bezárunk, esélyünk sem lesz Boldogságra lelni.


Hétike, a mindig vidám hétpettyes katicalány egy fűszálon lévő különleges ragacsnak „hála” elveszíti három pettyét. Ám mivel ezek a pettyek Bogária lakóinak tudomása szerint letörölhetetlenek, a gyermek édesanyja hatalmas dilemmába esik. A józan ész egyre azt hajtja számára, hogy a négy pettyes kislány nem lehet a gyermeke, ám a szíve azt súgja, hogy ő Hétike. Végül az ismerősei unszolására a józan eszére hallgat, és a következő pillanatban Bogária földje remegni kezd, ami azt jelzi, hogy egy óriás/ember/ közeledik. A Bogarak bemenekülnek a földbe ásott kis bunkerekbe, ám Hétike nem törődve az életveszéllyel visszaindul a fűszálhoz a pettyeiért. Azonban későn érkezik, ráadásul a fűszál ráragad az óriás csizmájára, aki valójában az erdész. Hétike a nyomába ered, miközben új barátokat szerez, sőt megismerkedik az erdész kislányával is.

Egy résen keresztül simán bejut az erdész házába, ám a csizmát fényesre suvickolva találja!


A történet alapját egy pulzáló fehér gömb szolgáltatja, melynek hatására váltak Bogária lakói gondolkodó lényekké. Ez a gömb a Mindentudó bogár kunyhójában található a cseppnyi ország közepén.

Kitől ered ez a gömb, és volt e valami különleges célja azzal, hogy esélyt adott Bogária létrejöttének? A történet mellékszálán képesek e egymással ellenséges viszonyban lévő bogarak összefogni közös cél érdekében? Mi történik Hétikével, miután már nincs esélye visszaszerezni a pöttyeit? Minderre választ ad a cseppnyi óriások története.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2022. június 4. 15:18

Hamarosan elkészül a színpadi változat...