"Több és más Ő annál"

sz54laca•  2012. augusztus 2. 11:02

“Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel, valamit értünk, amit az elébb, az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva, nem értettünk.

Ez a pillanat, mikor egyszerű és világos lesz valami, ami az elébb homályos és érthetetlen volt, ez a pillanat, mikor fölénk hajol Isten. Hiszek benne? Néha azt hiszem, csaknem frivolitás és túlbuzgalom hinni benne. Több és más Ő annál, semhogy hitem vagy tagadásom eldöntené kettőnk viszonyát.”

(Márai Sándor: A négy évszak)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

sz54laca2012. augusztus 2. 20:59

Köszönöm, hogy olvastátok, örülök, ha tetszett! :-)

pepo2012. augusztus 2. 18:50

Több és más Ő annál, semhogy hitem vagy tagadásom eldöntené kettőnk viszonyát.”..........

Törölt tag2012. augusztus 2. 13:25

Törölt hozzászólás.

Aurora_Mortalis2012. augusztus 2. 12:10

Az olvasottakról egy Tormay Cécile idézett jutott eszembe: ''Anyám tanított imádságokra, de imádkozni a szenvedés tanított meg.''
Isten nem külön való tőlünk, mert bennünk van, és mi őbenne. Én így hiszem.
Nagyon szép idézet, köszönöm, hogy megosztottad!

Mamamaci402012. augusztus 2. 11:59

''Több és más Ő annál, semhogy hitem vagy tagadásom eldöntené kettőnk viszonyát.'' Én nem kerestem, de lent Szabolcsban, ahol sokszor a létünket kellett félteni, valaki mindig adott erőt, hogy kis családunk hajója fennmaradjon a sorsunk igencsak háborgó tengerén.