Extrémsport - csendélet

Mamamaci40•  2014. május 8. 08:24

Gondoltam, mostanában úgyis mostoha voltam ehhez a bloghoz, és a hétfői kórházi bemenetelem előtt nem árt a lelkemet is méregteleníteni. Ami még élményszámba megy nálunk, a lányok számára fontos esemény, amikor Papamaci fát vág.

 


 

A műhelyben van egy nagyobb és egy kisebb helyiség, ez utóbbiba hordjuk be a fát. Már a kezdet is kabaré! Tüzép-telep ha együtt megyünk, én szólok be az irodába lehet mérni az autót...igen egy fő...tisztázzuk a fafajtát, általában elsőre átjut az eltévedt plázacica dobhártyáján. Indulok kifelé, de nem

 

kinlódok még egyszer a beüléssel, egyből a farakás irányába fordulok, megpakoljuk a csomagtartót, én megyek vissza, hogy lehet mérni, na még ez is rendben van, "barátnőm" a félméteres műkörmével eltalálja a számológépen a számokat, a bibi, hogy általában nem tud visszaadni.

 

A múltkor egy úriember állt ott, a hölgy tanácstalanul forgatta szemét, várnia kell, nincs váltópénz, közben odaérek...telnek az értékes perceink, mind a másik vevőnek, mind nekem, mire szegény megszólal...kisasszony számoljon előbb a hölgynek, akkor már vissza tud nekem adni...tényleg...sóhajt kirakatbaba megkönnyebbülve, én meg, sürgősen távozok...mert rángat a röhögőgörcs...máskor meg a méregtől nem látok mire sikerül kijutni.

 

Hát ja, megfelelő ember, megfelelő feladatra...valakinek a valakije...

 


 

De, hazaérünk! Csomagtartó nyitva, ha többi dolgom engedi, segítek kirakodni. Talicska elő, kapu nyílik, a két ártatlan jószág ugrásra készen...hátha marad egy apró rés, amin ki lehet férni, kaput bezárjuk,  céltalan próbálkozás, de eme hölgy itt oldalt, a tappancsával mindig ellenőrzi, hátha mégis. Minden kanyarnál kapu ki - kapu be, jó szórakozás...de a fogamzásgátló tevékenység megint sikerült...épp elég volt egyszer elpasszolni a 7 kölyköt:((

 


 

Bent van a fa, párom nekikészül lelkileg a favágásnak, hiszen abban a pillanatban, ahogy leült az egyik nagyobb rönkre, a két kutya már ott van, látszólag puszta szeretetből, de igaziból előszeretettel hordják ki a gyújtóst. Ha sokat vág egyszerre, cigivel, kávéval kivonulok én is, és itt jön az extrém sport...úgy elszívni a cigit és meginni a kávét, hogy az egyik kutya feje a karja alatt van, a másik kutya a térdén támaszkodik, és majd! felborítják.

 


 

Annyi örömet tudnak adni...én ezért nem értem embertársaimat(?)  Várom már nagyon a költözést, mert bár még nem láttam, de a kiszemelt háznak, "baráti ár" de sok javítani való, és végre olyanná tesszük amilyenre csak szeretnénk, szóval állítólag nagy udvar van, párom szerint még két kutyának jutna hely, nyuszinak...nagy virágoskertnek...itt legalább álmodozhatok...:)) A pénzt ugyanis még elő kell rá teremteni, vagy jön a lelki hadviselés...tőlem anyám felé, de megéri, ő megérdemli!!!!  és mi is megérdemeljük végre-valahára...

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402014. május 8. 12:46

Köszönöm szépen Era!

Pera762014. május 8. 09:00

Mindenhol úgy van az akkor, hogy azokat dugják bé a hivatalokba, kik rokonyok. :)
Meghirdetik az újságokban az állásokat, de a jelöltke már megvan, s csupán törvényt-mímelő formalitás az egész.
Kutyék meg ilyenek.
Nekünk egy ilyen van - jack-terrier:
http://www.kutya-tar.hu/kutyak1/jack-rus sell-terrier/jack-russell-terrier-05.jpg
Sokat futkorászik és mindent rág, ha el van engedve: tőle sem tudsz békén lenni. :) Inkább őz, mert úgy szökdel és fut, és fallat balra a se..e. Az ül és ne szavakat viszont már érti, szót is fogad, ha akar. És azt hiszem, inkább mégis malac, mert megeszi az ösveny-levest, a borsófőzeléket is. :))
Puszi, Emi.