Poet.hu blog

Poet•  2008. május 16. 16:32

Moderálás

Az utóbbi másfél hétben jelentősen megnövekedett a moderálandó hozzászólások száma, mind a régi, mind az újabb tagok részéről. Mivel voltak olyan napok, amikor a vers elfogadás helyett kizárólag a moderálás vette el minden időmet, új fejlesztéseket kezdtünk el a hasonló problémák megelőzése érdekében.

A Társalgóban és a verseknél a hozzászólás űrlapok aljára egy új hivatkozás került, amely a fórum használati szabályzatot tartalmazza. A tervek szerint ez a dokumentum folyamatosan bővülni fog ajánlásokkal, illetve a netikett szabályaival. Amennyiben valakinek ötlete van a bővítéshez, kérem, jelezze e-mailben.

A szabályzat kiemelésével egy időben a moderálási rendszer jelentős fejlesztése kezdődött el. Hamarosan új hozzászólás moderátorok fogják segíteni a munkámat. A hozzászólások törlése mellett lehetőség lesz egyes felhasználók hozzászólási jogának átmeneti korlátozására is.

Remélem, hogy az új rendszer segít majd megelőzni az utóbbi hetekben elharapódzott problémákat, és hosszú távon mindenki megelégedésére szolgál majd.

Poet•  2008. május 15. 23:27

A jelölők további kedvenc versei...

A versek oldalán a kedvencnek jelölők listája alatt mostantól "A jelölők további kedvenc versei" címmel egy új lista található minden olyan versnél, amelyet legalább öten kedvencüknek jelöltek. Az új listába az a három vers kerül, amelyet az adott verset kedvencnek jelölő felhasználók közül a legtöbben jelöltek kedvencnek. (Ez egy kicsit kusza lett így leírva, de ha valaki nem érti, szóljon, és megpróbálom jobban elmagyarázni. :)

Az újdonság megtekinthető például a toplistás verseknél

Poet•  2008. május 14. 19:40

Egy éves a Poet.hu

2008. május 15-én ünnepli a Poet.hu egy éves születésnapját. Az évforduló alkalmából egy régóta várt fejlesztéssel készültünk: mostantól a beérkezett verseket több moderátor is publikálni tudja, nem kell minden versnek átmennie az én kezemen.

A beérkezett verseket minden esetben két moderátor nézi át. Azon szerzőknél, akik eddig még nem küldtek be verset, vagy verseiket több alkalommal is törölni kellett szabálysértés miatt, az egyik moderátor továbbra is én leszek. Szintén hozzám kerül minden olyan vers, amely valamelyik moderátor szerint szabálysértő, nem megfelelő színvonalú, vagy egyéb probléma van vele.

Bár a versek elfogadása alapvetően továbbra is beérkezési sorrendben történik, a fenti rendszer bevezetése miatt egyes verseknek a többiekhez képest hosszabb ideig kell majd várakozniuk. Az ebből adódó kellemetlenségért előre is elnézést kérek - azonban ez az ára az átlagos vers elfogadási idő jelentős csökkenésének.

Remélem, hogy az új rendszer mindenkinek a megelégedésére szolgál majd. A publikálási joggal rendelkező két moderátor Holdsugár és Sheldon, akiknek ezúton is köszönöm, hogy elvállalták a felkérést. Mivel a rendszer működésébe még nekik is bele kell tanulniuk, kérek mindenkit, hogy aki hibát talál egy felkerült versnél, vagy úgy gondolja, hogy annak nem kellett volna felkerülnie (sérti a szabályzatot), jelezze a versnél lévő hibajelentés funkciót használva.

Poet•  2008. május 6. 10:17

Új kategória: Természet

Holdsugár ötletének és segítségének köszönhetően létrehoztam a Természet kategóriát. Kérlek, hogy ha máshol (különösen az Élet kategóriában) inkább ide való verset találtok, küldjetek hibajelentést, hogy át kellene kategorizálni. Előre is köszönöm!

Poet•  2008. május 4. 11:46

Toplista

Mostantól a toplista a kedvencnek jelölések súlyozott értékei alapján készül. Ez azt jelenti, hogy az egyes felhasználók kedvenc jelölései az oldalon történő aktivitásuk függvényében különböző mértékben számíthatnak bele a toplista eredményébe. Erre a megoldásra a lista manipulálásának kivédése érdekében van szükség. A rendszer folyamatos fejlesztés alatt áll, és jelenleg a szerző-toplista, a 30 napos toplista és a kezdetektől számolt toplista használja.

A változások hatására egyes felhasználók kedvezőbb, mások rosszabb helyezést értek el az eddigiekhez képest. Mivel az eredmények egy összetett rendszerből adódnak, a rosszabb eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott illetőt a rendszer a toplista manipulálással gyanúsítja.

A véleményeket örömmel fogadom.