Aforizmák tőlem

haradio•  2009. augusztus 28. 06:34

A természet olyan, mint egy sokoldalú könyv. Csak lapozni kell tudni benne.Más ősszel, más télen, iymét más tavasszal és nyáron.Minden oldala minden értelemben sokat árul el önmagáról nekünk nekünk és magunknak önmagunkról, e két hatalmas talányról.

..

Az élet a legnagyobb, legrejtélyesebb sakkozó. A lépéseit szinte lehetetlen előre kiszámítani.

...

A rádió a legcsodálatosabb tárgyak egyike. Sok szellemi lehetőség fér el benne, megadva az igényhez igazodó válogatás képességét és mindenhol könnyen velünk lehet. Sok körülménnyel szemben a rádiót és a tv-t ki lehet kapcsolni érdektelenség esetén. A tv az egyik nagy képmutató. Csak rajtunk múlik, hogy melyik képét mikor, hol, meddig, mennyit és miért nézzük.

...

Az élet teremthet számunkra olyan humoros helyzeteket, amelyek lehet, hogy másoknak egyáltalán nem azok, vagy nem biztos, hogy azok. Ez esetben is minden csakis nézőpont kérdése lehet.

...

A tudás hatalom! Csak az nem mindegy, hogy ez a hatalom miért és kinek a kezében van!

...

A természet mindig őszinte. Soha nem tud hazudni, az csak szenvedni és pusztulni tud a téves, kellően át nem gondolt emberi bevatkozások miatt. Soha se felejtsük el: ha a természet pusztul, vagy károsodik, az mindég az ember pusztulásával és károsodásával is jár!

 

Halász István

Rózsavölgy, 2009. augusztus  

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!