2014. április 8. Átállás windowsXP-ről Windows7-re

Marie_Marel•  2014. április 4. 21:35

Akinek Windows XP fut a gépén, ellenőriztesse, hogy futtatható-e a windows7!
A régi gépeken lehet ezzel probléma, gondolom a poeteseknél még sok ilyen működik.



"2014. április 8-a után az otthoni felhasználók számítógépein futó Windows XP-khez nem jelenik meg több biztonsági javítás, a 13 évvel ezelőtt megjelent szoftvert nyugdíjba küldik. Miért fontos ez? Azért, mert a javítások nélküli XP az interneten, helyi hálózaton vagy akár pendrive-on terjedő kártevőknek is könnyű préda lesz. Hiába fut majd rajta vírusvédelmi alkalmazás, ha javítatlan lyukak tátonganak a rendszeren, a vírusirtót gond nélkül megkerülik majd a kiberbűnözők. "

"Ezért ha szokott interneten vásárolni, online bankolni, vagy félti a Facebook- és Gmail-fiókját, akkor ideje szakítani a nyugdíjas Windowszal. Április 8-a után semmi olyan dologra nem lesz tanácsos használni egy XP-t futtató gépet, amelyhez jelszavas belépésre, személyes adatok megadására van szükség."

"Aki még 2014-ben is Windows XP-t használt, annak a Windows 7-re való átállást javasoljuk (a Windows 8 rendszerigénye is hasonló, de az eltérő grafikus felülete miatt nehezebb rá átállni). A Windows 7-et 2020-ig biztosan támogatni fogja a Microsoft, tehát biztonságosan lehet használni. Persze ehhez szükség van vírusvédelmi szoftverre – legalább a cég ingyenes víruskeresőjére – is."

Forrás:
http://richpoi.com/cikkek/infotech/xp-veg-egy-hetunk-van-szamitogepunk-megvedesere.html

***

Itt olvasgassatok még:
Frissítés Windows XP rendszerről Windows 7 rendszerre
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/help/upgrading-from-windows-xp-to-windows-7#T1=tab01

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!