Fegyver

verselo•  2011. április 16. 21:49

XXXXI. rész.   – útirányváltás -

Ricco azonnal értesítette a körzetében lévő rendőrkapitányságon lévő kapcsolatait, és elmesélte, hogy a magyar szállítok, mily módon léptek meg. Figyelmeztette őket, hogy fegyver van náluk, mikor igazoltatásra kerül sor, úgy mond rutin ellenőrzésre, akkor legyenek óvatosak, és figyelmesek.  Megfelelő személyleírást is adott Jánosékról, és még azt is közölte, hogy van köztük egy személy, Károly, akinek időnként kell a megfelelő mennyiségű adag. Ricco szerint a sztrádára mennek a magyarok, és ott próbálnak időt nyerni. Jobb, ha rendőrség a sztráda bejáratát figyeli, és igazoltatja a külföldi rendszámú kocsikat.

 

Sikerült az időt kihasználni, és Sandors házától messze kerülni, de nem annyira messze, hogy a körzetből kijussanak, így az erdő másik oldalán húzódtak meg egy kis faházba. A kocsit lefedték, fenyőgallyakkal, számítva helikopteres megfigyelésre is.

Mivel már esteledet, így Bea, és János kint a faház előtt őrködtek. Bent Vera vigyázott Karira. Élelmük, csak annyi marad, hogy két nap tartalékuk volt. Víz, az nem igen volt, de szerencsére a faháztól negyven méterre egy patak csurdogált, és a vize tiszta volt, és iható.

Mikor Bea úgy éjféltájt bement a faházba, akkor látta, hogy Kari épp Verával van elfoglalva. Már a lányom a felső ruházat nem volt.

 

-         Bocsánat - szólalt Bea. Olyan csendbe voltatok, hogy azt hittem alzatok.

-         Mért kiabáljunk – válaszolt Károly.

-         Semmi gond, akkor megyek, és nem zavarok tovább.

-         Köszi.

 

Bea kimegy Jánoshoz, és elmeséli, hogy mi történt bent.

 

-         Akkor jó!

-         Mi az, hogy jó? Ezt, hogy érted?

-         Csak úgy, hogy barátom, rendbe van.

-         Persze, hogy rendbe van, de jobb lenne, ha pihennének.

-         Féltékeny vagy, drága Bea.

-         Elment az eszed, pont én Károlyra. Nem bírom a srácot, és a stílusát sem, akkor inkább Te, Jánosom.

-         Oké! Evvel még várjunk, mert előbb innét elkel mennünk biztonságosabb helyre, és épségben haza kell jutnunk. Utána, Drága Beám rendelkezésedre állok.

-         Megbeszéltük.

 

Már hajnalodott, mikor hallották a helikopter távoli rotor hangját. János, gyorsan beszalad a faházba, felkelti a bentieket, behívja Beát is. Bea bevitte a kocsiból a térképet, és közösen megbeszélik az útvonalat, hogy merre menjenek, és lehetőség szerint NE ütközzenek rendőrség útjába.

 

Sandora, felhívja Bocskait, és tájékoztatja az eseményekről, miután Giovannaval kiszámolták, és elosztották a zacskókat. Közölte, hogy nem annyi pénzt fog megkapni, amire számított, mert különböző akadályok voltak, és azt le kellett venni a végösszegből. Amit levett, az a különítménnyel számoltassa el. Bocskai megnyugtatta, Ricco Sandorst, hogy nem fogja elfelejteni, és gondja lesz rá.

László, meghívta egy magyarországi üzleti látogatásra az olasz barátját.   

   --------------------folt.köv.------------------

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!