Fegyver

verselo•  2011. március 18. 19:28

XXV. rész  -  Indulás –

 

Nyugodt, kipihent éjszaka után reggel vidáman kelt Kari. Ezen még János is meglepődőt, hogy barátja, mily vidám. A ház alatti garázsból előre hozták a bútorokkal megpakolt, „jó öreg” Peugeut-ot. Már Bocskai várta a személyzetet. Jánost, Károlyt, Verát, és Beát. Bemutatta Őket egymásnak. BNW lesz a kísérő, „szerviz” kocsi.

 

- Vera, és Bea, mint szerelőként fognak követni Titeket. A kísérő kocsi tagjai, Vera 25 éves, kiváló mesterlövész, Bea 30 éves, szintén kivalló mesterlövész. – mondta László.

- Ők, fognak minket kísérni?

- Igen, mi a baj velük?

- A lányok, na ne röhögtess, csitrik.  – feleli János.

 

Bocskai, félrehúzza Dénes Jánost.

- Mi a franc, ütőd beléd pont, indulás előtt, mond? Már, Te is meg vagy hülyülve?

- Direkt, úgy választottam, ki őket, hogy ne legyen feltűnő. Biz bennük, jó.

- A lányok. – ismétli János.

- A lányok, a lányok csak ezt hajtogatod, tudom, Vera kicsit hasonlít Hildára. Nyugodjál meg, mind a ketten kiváló lövészek, a megfelelő papírral rendelkeznek, a feladat végrehajtására. Hidd el, hogy két hónapig válogattam a szakemberek között, és ők ketten a legjobbak. Nyugodtan rájuk bízhatod az életedet, vigyáznak rátok. Te csak Karcsira vigyáz, hogy ne legyen vele probléma. Erre ügyelj csak.

 

- Oké, főnök, Te tudod.  

 

János, és Vera az útvonalat egyeztették, a távolság 1324 km, ez úgy 13 óra vezetés, ha minden simán megy, és ha nem állunk meg sehol se. Bármi előfordulhat az úton, és bármi probléma előadódhat, akkor csúszik a menetidő. A cél az, hogy a „bútorokat” sértetlenül, és éppen leszállítsuk a megrendelőnek. Megbeszélték, hogy ha az első kocsi, aki éppen elől halad, jelt ad, pihenni akarnak, akkor a mobilt használják, ha más akadály van, akkor az elakadásjelzőt használják. Bármelyik jelzést veszik igénybe, akkor a legközelebbi parkolóban meg fognak állni. Térkép nálam van, de itthon Ti vezettek minket a határig, utána helyet cserélünk, és mi megyünk, majd elő. Ha valami zűr van, akkor a hívásjelzőn keresztül jelzünk egymásnak. Szerintem így jó lesz. Vera fejbólintással jelezte, hogy elfogadja az utasítást. Bocskai, kellő mennyiségű pénzt ad, Dénesnek a költségekre, majd elköszön mindenkitől, és jó utat kíván. Megfordul, és elindul felfelé a lépcsőn a ház bejárata felé.

Károly a Peugeot volánja mögé ül, melléje János, a BNW-t Vera vezeti, melléje Bea ül. Mielőtt indulnának, felhívja János, Kari figyelmét, hogy csak az útra összpontosítson, és oda figyeljen, tartsa be a sebességhatárokat, és nyugodtan vezessen. Ha az úton, bármi adódik, azt bízza rájuk, majd ők elintézik.  Károly keze kicsi remeg, megfogja a volánt, de már beremegett. János, előveszi a „gyógyszert”, és beadja Károly karjába.

 

- Köszönöm. – feleli Kari.

- Nincs mit.

 

A kocsiba, még mindig mondja a magáét. Károly kapcsolj, és indulás. A járművek motorjai felpörögtek, és elindultak a cél állomás felé. Irány Olaszország, Terni.

 

------------------folyt. köv------------------- 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!