prózák

kevelin•  2021. március 27. 05:21

Gyöngysor

Na már megint szatyorral utazok, berzenkedett magában.míg a trolli össze vissza ràzta. Vègre lehuppant egy olyan ülèsre aminek huzatán nem látszódott a pisifolt. Megigazitotta gyöngysor nyakláncát ès mosolygott. Nincs meg a másfèl mèter távolság mondta a vele szemben ülő idős úr. Elnèzèst válaszolta,nem akartam megölelni ès odébb ült.

Adott szavak- ölelni gyöngysor  huzat

kevelin•  2021. március 25. 16:16

Jönnek a seregélyek

Ha nekem cseresznyefám lenne _ábrándoztam_és végül lett is. Boldogságom határtalan volt,kèpzeletben számban éreztem a friss ropogós  gyümölcsöt. Két pofára zabáltam.
Ès a fa nőtt nőtt növekedett nagyon hamar megnőtt. Óriás lett a törpèből.Szivárvány felette
Zöld fű alatta .Míg egy borús napon kivágták., Úgyanis sok helyet foglal el. és a seregélyeket pedig odacsalogatja. A seregélyek rászoknak a szöllöre megcsibrálják,jönnek csapatostúl zabálni,nem marad szöllö. Hát igen valamit valamiért

 

adott szavak- szivárvány törpe cseresznye

kevelin•  2021. március 25. 04:59

Sóderós

  • Na màr megint sadar engem ez az ember. Allig értem haza, és màris  menni kell. Azt az élelmes mindenét neki-morgolódok- De csak belátom muszáj menni.Kocsiba be és indulás.

Hamarosan pörög a kölcsönkèrt beton keverő.Csak elèg legyen a sóder, aggódalmaskodnak a fiúk. Elég lett. 

A sok munkàtól nagyon éhesek lettek  szegènykèk Csülökpörkölt lett volna az ebèd, ám a nagy melegben megromlott.

Fárasztó nap végére kèsz lett a pince oldala.

Adott szavak  sóder  sadar élelmes

kevelin•  2021. március 23. 06:03

Két év

Hosszú idő a kèt èv, főleg ha nős a katona,ès otthon szerető felesèg várja. Úgy szereti legszívesebben mindig a karjaiban tartaná, na ès az ösztön húsz èvesen állandó kèszenlétben àll. Ehelyett gàzàlarcban kell kúszni màszni a a Sashegyen . Egy katona legyen mindig harcra fogható.

Utána jöhet a körlet takarítás mert úgye rend is legyen. Partvissal kezèben ábrándozik.  Ha a kerítèst átugraná kint is lenne. Onnan busz villamos ,és már otthon is van. De ha èszreveszik nagyon megbüntetik. Pènteken zsold osztás lesz.Kevés kis pènzecske de arra jó,hogy söríváskor a haverokkal viccelődjenek egy kicsit. Buli is lesz,lányokat hoznak a növérképzőből,lehet majd  táncolni. Inkábbb itt marad.


Adott szavak- zsold, ösztön, partvis

.

kevelin•  2021. március 22. 16:58

Eső utàn

Adott szavak_szèl vándor várakozás

Egèsz èjszaka hallgatta ahogy az eső kopogtat  a hàztetőn.Arra gondolt talán holnap megèrkezik a  szél felszàrítja az útat eltünnek a pocsolyák.Akkor végre elmehet otthonról mert már nehezen bírja vándor lelke ezt a bezártságot. Hát ha mèg a nap is kisütne-gondolta_ès hosszas ábrándos várakozás után úgy is 

lett.Felette ragyogó kèk èg, mellette viruló zöld kertek esőtől èledő növènyek.