Ha én gazdag lennék

Denn•  2021. április 11. 13:37  •  olvasva: 109

Ha én gazdag lennék, az elsők közt volna, hogy egy-egy menhelyet alapítsak hajléktalan kutyusok és emberek számára. Tudatosan nem használtam a „kóbor kutyák” kifejezést, mert ők is ugyanúgy hajléktalanok biztonságot nyújtó otthon nélkül, mint az emberek. Csak épp őket bizonyos esetekben épp a szívtelen földi lények teszik ki az utcára. Bízok benne, hogy kevés ilyen ember él közöttünk, bár már egy is sok lenne.

Sajnos nem vagyok milliomos, és nincs is rá reális esélyem, de ez a hülye Pénz csak azért sem fog az utamba állni, és alapítok a hajléktalan ebeknek egy menhelyet. Hogyan szerzek rá pénzt pár perc leforgása alatt? Hamarosan elárulom, de most nem is ez a lényeg. Hanem, hogy a gazdag ember, aki elmegy egy koldus mellett, vajon mit érez, mikor esze ágában sincs pénzt tenni a kalapba? Persze ez csak költői kérdés, hiszen minden bizonnyal azon töri a fejét, hogyan növelje még vagyonát, hogy megvegye a negyedik kocsiját, legyen még egy nyaralója, és még sorolhatnám. Miközben a koldus mellé telepedik egy kutyus, és ő megosztja vele utolsó falat ételét.

 

/Részlet a Jonny az angyal című regényből./


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2021. április 11. 17:32

@Perzsi.: Igen, igazad van, és más lenne az a világ, ha az arány fordítva lenne.
Az a baj, hogy a legtöbb nem jön rá, és úgy éli le életét, hogy fogalma sincs arról, mi az igazi érték.

Perzsi.2021. április 11. 15:19

Tisztelet azon nagyon kevés gazdag embernek, aki tud adni. Szívből. Nem azért, mert elvárják tőle, nem azért mert ez sikk , és program egy-egy estélyen közöttük, hogy ki hogy tudja túllicitálni a másikat. Hanem azért, mert belső késztetést érez adni azoknak, akik nála rosszabb sorban élnek. Vannak ilyenek, de nagyon ritka. Olyan is van, aki nagyon sokat keres, de saját magának és a családjának csak annyit tesz félre,ami egy szerény mindennapi élethez kell. A többit szegény embertársainak adja. Őket becsülöm, jó tudni, hogy vannak ilyen emberek. Sajnos olyan is van, akinek a pénz az Istene, aszerint él, és aszerint ítél meg másokat. Szerintem nekik borzasztóan sivár a lelkük. Mire rájönnek, hogy pénzzel nem tudnak mindent megvenni, addigra többnyire késő.