Tanmese a félelemről

joversek•  2023. március 3. 10:06  •  olvasva: 102

Volt egyszer egy kisfiú, aki nagyon félt mindenféle dologtól, a sötéttől, a magas helyektől, a kutyáktól és még sok más mindentől. Minden éjszaka nehéz volt elaludnia, mert mindig úgy érezte, hogy valami rossz fog történni vele.

Egy napon a kisfiú úgy döntött, hogy meg kell szabadulnia a félelmeitől. Úgy gondolta, hogy az egyetlen módja ennek az lenne, hogy keres egy bölcs tanítót, aki megmutatja neki, hogyan leküzdheti a félelmét.

Elindult hát a nagyvilágba, és vándorolt hosszú hetekig. Végül egy bölcs öregemberhez érkezett, aki az erdő mélyén élt. A bölcs azt tanácsolta a kisfiúnak, hogy ne törődjön a félelmével, menjen el egy veszélyes utazásra. Nem elég csak menekülni a félelem elől, hanem meg kell tanulnia szembenézni vele.

A kisfiú kissé megrémült ezen az ötleten, de mégis beleegyezett. Így hát útra kelt a hegyek felé.

Az út során a kisfiú folyamatosan próbált megszabadulni a félelmétől, de nem sikerült neki.

Végül elérkezett egy hegytetőre, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílt az alatta elterülő tájra. A kisfiú szinte elfeledkezett a félelméről, mert olyan gyönyörű volt a látvány.

Ekkor azonban egy nagy madár repült elő a közelben, és a kisfiú rettegve összehúzta magát. A madár hirtelen lecsapott, és a kisfiú hirtelen előrenyújtotta kezét, hogy megvédje magát. A madár gyorsan oldalra repült. "Nem kell félned tőlem, csak azt szerettem volna, ha megismered az erődet." - mondta neki távolabbról, és barátságosan odatotyogott hozzá.

Ekkor a kisfiú rájött, hogy a félelme mindig is a saját fejében volt, és hogy csak akkor képes legyőzni, ha megtanul szembenézni vele. A madár ezen a ponton elrepült, de a kisfiú már nem félt többé semmitől.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!