Tanmese a barátságról

joversek•  2023. március 3. 07:48  •  olvasva: 588

Volt egyszer egy erdő mélyén egy kis nyúl, aki magányosan élt egy kis kunyhóban. Bár a nyúl jól érezte magát a csendes és nyugodt erdőben, de időnként nagyon magányosnak érezte magát.

Egy nap, amikor éppen szedte a gyümölcsöket az erdőben, találkozott egy kis mókussal. A mókus nagyon barátságos és vidám volt, és azonnal felajánlotta a barátságát a nyúlnak.

A két állat hamarosan szoros barátságot kötött, és mindennap együtt játszottak az erdőben. A nyúl és a mókus rengeteg időt töltöttek együtt, és számtalan kalandot éltek át. Az erdő lakói gyorsan észrevették, hogy a két állat elválaszthatatlanok lettek, és irigykedve nézték az erős barátságukat.

Az egyik nap az erdőben nagy vihar tört ki. Az erős szél és az eső az egész erdőt elárasztotta, és a nyúl és a mókus számára veszélyes helyzetet teremtett. A nyúl nagyon aggódott barátja életéért, aki a magas fák között szaladgált. Ezért a nyúl szinte azonnal kiment az erdőből, hogy megmentse barátját.

A nyúl és a mókus végül együtt tudtak menekülni az erdőből, és megtalálták a menedéket a nyúl kis kunyhójában. Az eső elállt, és amikor az erdő lakói látták, hogy a két barát még mindig életben van, nagyon boldogok voltak. Az erős barátság, amit a nyúl és a mókus között kialakult, nem csak őket magukat, hanem az egész erdőt boldogabbá tette.

Azóta a nyúl és a mókus mindennap együtt játszanak és kalandokat élnek át az erdőben. A barátságuk pedig példaértékű az erdő többi lakója számára, akiknek az is megmutatkozott, hogy az összetartás, az együttműködés és a barátság mindig segítségünkre lehet, ha bajba kerülünk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!