Van, aki nem úgy hal, mint ahogyan élt.

Marie_Marel•  2013. június 24. 20:21


Magányosan halt meg minden idők legnagyobb nőcsábásza

 

Izgalmas életek átlagos befejezése

 

Van, aki nem úgy hal, mint ahogyan élt.

Szerző: Marton Adrienn
 Forrás: Femina.hu
2013.04.27.

 

Számos olyan alakja van a történelemnek, aki sokszor szembenézett a halállal kalandos élete során, ám a végzet mégis csendesen, átlagos módon érte aztán utol.

 Giacomo Casanova

A híres-hírhedt nőcsábász, Casanova neve mára fogalommá vált - a nagy szoknyapecéreket hívja így a köznyelv. A név eredeti viselője 1725-ben született Velencében, és már nagyon hamar, 11 évesen túlesett első szexuális kalandján egy helyi pap nővérével. Később belépett a papneveldébe, de kicsapongó életvitele miatt elküldték.

Ekkor katonának állt, majd miután az összes pénzét elkártyázta, hegedűsként próbált szerencsét, de rossz társaságba keveredett. Kiásott egy holttestet, amit elküldött egy ellenségének, aki paralízist kapott. Casanova menekülni kényszerült, és Európa-szerte folytatta a tivornyázást. Később, amikor megpróbált visszamenni, az inkvizítorok útját állták. Börtönbe zárták, ahonnan nem sokkal később megszökött, és Franciaországba menekült.

Itt nagy vagyonra tett szert, amiből selyemgyárat nyitott, de hamar csődbe is vitte azt, mert az összes pénzt a női dolgozókkal való afférjaira költötte. Végül Csehországban kötött ki, ahol felismerte, hogy számára unalmas munkát kell végeznie ahhoz, hogy tisztességes fizetést kapjon. Így a kalandorból egyszerű ember lett, és élete hátralévő részében könyvtárosként dolgozott. 1798-ban, 73 éves korában hunyt el magányosan, egy csehországi kastélyban.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

edikee2013. június 24. 22:03

érdekes..

Marie_Marel2013. június 24. 20:37

:-)

Edeke2013. június 24. 20:27

Sajnos sok tinédzserkori hősömről derült ki, hogy az elfogyasztott szesz, fű, stb hatása időskori megnyilvánulásaikban tükröződik vissza. Ilyenkor azt gondolom: jobb lett volna a csúcson meghalni, és nem megöregedni, mert még a végén erre a sok hülyeségre emlékezünk.
Ellenpéldám is van: Faludy György! Na olyan öreg, mint ő szívesen lennék. Szellemileg akár most negyvenévesen is!