szilgyi blogja

szilgyi•  2015. október 19. 20:31

Az Élet

Csaholó kutyák, pöfögő járművek zaja, lüktető élet lelkemet mégis nyugtatja. Van ami érdekes, van ami nagyon fontos, az élet egy szépen komponált ritmus. Vannak szünetek, vannak harsogó részek, de mindig az egész zenei mű a lényeg- ilyen az Élet -!

szilgyi•  2015. október 15. 22:09

Üzenet

Sírj, csak sírj
sírd ki magadból bánatod
Te elhagyott!
Szíved
töviskoszorú fonja át
Húsodba vág!
Vérzőn
egyre lassabban dobog
a vágy kihűlt,
a szerelem megfagyott
Jeges lehellet
lassan száll az éjbe,
bezárkóztál lelked sötétjébe,
a halált hordozod!
 (GT)

szilgyi•  2015. október 15. 18:44

Megfáradtan

Kinyitom a szemem és körülnézek,

mocskos latyakban fekszem és vérzek

Lelkemből!


Zakatol a szívem semmit nem értek,

lassan ellep a sár és félek

Magamtól!


Emelem a karom ólomsúlyt érzek,

lehúz az örvény végleg, de élek

Kegyelemből!

Érted!

(GT)

szilgyi•  2015. október 15. 18:41

Bűn

A bűn olyan cselekedet, tevékenység, kijelentés, gondolat vagy éppen mulasztás, amit az adott erkölcsi norma tiltottnak, hibásnak, rossznak, vagy elmarasztalandónak tart." - de ha már magunk is bűnhődünk, bűntudatunk van, akkor ideje elgondolkozni, hogy milyen megítélés alá esik az a bűn, amit elkövettünk - (súlyos bűn, vagy kevésbé súlyos).

Ekkor következhet az őszinte bűnbánat, ami egy elhatározás, a további bűnök elkerülésére. Ezután elérkezünk a megbocsájtás lehetőségéhez, már ha létezik ember aki ezt meg tudja tenni, főleg ha súlyos bűnt követtünk el ellene! (GT)

szilgyi•  2015. október 15. 18:38

Álarc

Soha ne viselj álarcot!

Lehet, hogy sokkal könnyebb lenne az életed, de hidd el hosszú távon nincs olyan ember aki elviselné. A végeredmény pedig mindig ugyanaz lesz: sajàt magad meghazudtolása, egy vélt előny érdekében. Az évek során vasálarcodat már magad előtt sem tudod levenni, teljesen odaveszel az àltalad kiépített labirintusban. A legrosszabb pedig csak ezután következik, egyedül maradsz, már senki nem kívàncsi az igazi arcodra - bevégeztetett - !

(GT)