Az Életről

kedveslypont•  2010. október 21. 22:33

Van valakim. Több mint egy barát, s kevesebb is egyben. Szeretem, ritka dolog van, amit jobban nála. Kedves, aranyos és szép, mégis olyan rossz… Olyannyira, hogy csodálatos. Régen, úgy egy éve beszéltem vele egy dologról, nem is tudom mi volt az, talán az életről magáról? Nem hiszem, csak úgy pletykáltunk, csacsogtunk a nagyvilágról. A gonosz s rossz világról. Én csak hallgattam őt, mit is gondol, s figyeltem, ne terelje el a beszéd fonalát. Ó a gonosz világ! S a menekülés: Ki nem akart már öngyilkos lenni!? Én akartam. S ő? Ő is. Szinte sikerült is neki. Talán 10 éves lehetett, mikor begyógyszerezte magát. Mindent beszedett, amit csak talált, tucat számra s elterült a kövön. Már-már el is képzeltem magam előtt. Tán perceket tán órákat volt így! Nem tudom. Nem mondta. Csak azt, hogy az anyja talált rá, az a személy, kit szerintem mindennél jobban szeretett, s szeret e világon. Keltegette, s mikor a lány kinyitotta sötétes szemeit, mikor ismét ez a világ üdvözölte, s elmúlt meglepődöttsége, teljesen akaratlanul parancsszóra, mint valami belső inger vezénylésére, nevetni kezdett, nevetni könnyezve, s teljes lélekből, már már ordított a nevetése, talán percekig is.
Hogy miért is mondta el? Mi ez az őszinteség? Nem tudhatom, de azóta rájöttem: a világ, az élet ennyit ér, egy rossz játék, mit bármikor eldobhatunk, elveszthetjük, s mégis ez az egyetlen értékünk. Ez, mi nem ér semmi mást, csak egy nagy nevetést.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

kedveslypont2010. november 8. 01:12

még egyik barátom Enikő mondta a történetet hallva, hogy az egész nevetést a gyógyszer túladagolás váltotta ki, mely ha jobban bele gondolunk, így is van.
Még kiskoromban belém nevelték, hogy vegyem komolyan az életet, minden egyes tettet, aztán mikor túl sok csalódás ér, akkor el megy az egésztől a kedvem,
majd az említett Kedves B mutatott egy útra, mely sokkalta lazábbá veszi az akadályokat, és ezáltal sokkalta könnyebbé válik. Ezt az utat könnyű elfelejteni, és néha nem árt, ha emlékeztetem magam rá: az élet többet ér annál, hogy hatalmaskodók elvegyék tőle a kedvemet.

drolys2010. november 7. 09:00

szia!

E pár sort elolvasva, mélyen elmerengtem az életem eddig hitt gondolatairól. Soha nem gondoltam, hogy valaki felvállalja ezt, teljes tudatában. Nekem tetszik, és kicsit el is szomorít. Egyszer élünk de ha azt jól csináljuk az is elég, é ennek a híve vagyok. Szóval mostantól majd igyekszem jól csinálni. szia

kedveslypont2010. október 24. 22:19

Kedves B-ről, akinek megjelenése megváltoztatta az életem. 2004-ben íródott ez a pár gondolat.