Figyelem: Ajándék vírus Valenrin-napra!

Marie_Marel•  2009. február 14. 10:50

A vírusok készítői minden alkalmat megragadnak, hogy az elkészített kártevőket eljuttassák a gyanútlan áldozatok gépeire. A Bálint nap újabb lehetőséget jelent nekik, a szerelmeseknek pedig azt, hogy jobb, ha óvatosan nyitják meg az aranyos kiskutyás üdvözlőlapokat.
link:
RTL Hírek.hu
2009-02-13, 14:20
Néhány nappal Bálint nap előtt már megjelent a Win32/Waledac féreg egy újabb variánsa, mely az elektronikus üdvözlőlapok növekvő népszerűségét használja ki. Ha a beérkező e-mailek közé olyan kerül, amely egy Valentin napi képeslap megtekintését ajánlja fel egy linken keresztül, akkor érdemes gyanakodni. A vírusok készítői most éppen így próbálják megfertőzni számítógépeket.

Akár a képeslapra mutató link, akár az ajánlott ingyenes Valentin napi üdvözlőkártya-készítő weblap linkje mutathat olyan fertőzött programra, melynek letöltése, futtatása vírust juttat a komputerre. Még akkor is érdemes gyanakodni, ha az eredeti e-mail valóban ismerőstől érkezett, hiszen az ő számítógépe is fertőzött lehet. És akármennyire helyesek, az alább látható kiskutyák biztosan vírust hordoznak.



A most terjedő Win32/Waledac féreg nem ismeretlen a vírusvédelemmel foglalkozó cégek számára, hiszen korábbi változatai is rendre hasonló technikával igyekeztek terjedni. Ha a vírus sikeresen megfertőzi a számítógépet, akkor egy rendszerbejegyzés segítségével arról is gondoskodik, hogy minden Windows indítás után lefusson a kódja, majd különféle weboldalakról további kártékony összetevőket próbál letölteni.

„A bűnözők anyagi lehetőségeit és kreativitását mutatja, hogy már hetekkel ezelőtt tucatjával foglalták le a Bálint naphoz kötődő domain-neveket, melyeket feltehetően mindössze néhány napig akarnak használni” – emelte ki Csiszér Béla, a NOD32 vírusirtót forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője.

A megfelelő védekezéshez elengedhetetlen a frissített vírusirtó használata, de a szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy a következő egy hétben mindenképpen érdemes gyanakvóbbnak lennünk az elektronikus képeslapokkal kapcsolatban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

janow2009. február 15. 16:42

Köszi, kár, hogy a családom nem olvasta. Még jó, hogy a BIOS-ban turkálva helyre tudtam rázni a gépet.

LIne2009. február 14. 14:44

Köszi Marie!

Törölt tag2009. február 14. 14:20

Törölt hozzászólás.

mezeimarianna2009. február 14. 13:28

Köszönöm Marie!!!