Múzsák és szerelmek

mystynekatika•  2013. szeptember 10. 21:42

Móricsz Zsigmond
http://lira.kimte.hu/blog/m%C3%BAzs%C3%A1k-%C3%A9s-szerelmek-m%C3%B3ricz-zsigmond


Illyés Gyula

http://lira.kimte.hu/blog/m%C3%BAzs%C3%A1k-%C3%A9s-szerelmek-illy%C3%A9s-gyula


Vajd János
http://lira.kimte.hu/blog/m%C3%BAzs%C3%A1k-%C3%A9s-szerelmek-14-vajda-j%C3%A1nos-ii

Nagy László
http://lira.kimte.hu/blog/m%C3%BAzs%C3%A1k-%C3%A9s-szerelmek-nagy-l%C3%A1szl%C3%B3



A mindennapi elpazarolt percek hogyan adódnak össze termékeny órákká.
      J. Oswald Sanders három tanácsot ad:
 1) Állítsd meg az elszivárgást! Napunkat ne órákban tekintsük át, hanem kisebb időegységekben
      Ha odafigyelünk a percekre, az órák majd vigyáznak magukra.
 2) Állíts fel fontossági sorrendet! Sok időt fordítunk csupán másodlagos fontosságú dolgokra.
       Indokolatlanul sok figyelmet fordítunk az apró részletekre, míg az igazán fontos dolgok kiszorulnak. Ez különösen igaz a lelki dolgok vonatkozásában.
 3) Kezdj el tervezni! Terv nélkül hajlamosak vagyunk céltalanul sodródni.

Az „elveszett és megtaláltatott” fejezet (3)
„…ez az én fiam… elveszett és megtaláltatott…” (Lukács 15:24)

 

Az elveszett juh és az elveszett drahma története után Jézus végül az elveszett fiú példázatát mondja el. Vele az az érdekes, hogy ő tudta, hogy elveszett, és tudta a hazafelé vezető utat. A pásztor kereste az elveszett bárányt, az asszony lámpást gyújtva kereste az elveszett drahmát, de senki nem indult az elveszett fiú keresésére. Csak miután eltékozolta örökségét, és a disznóvályúnál kötött ki, akkor olvassuk róla: „magába szállt és ezt mondta… Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened… Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt… ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok reá, húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábára! Azután hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek…” (Lukács 15:17-24) Visszaeső bűnös, lehet, bár elmentél Istentől, ő vár rád, hogy otthon üdvözölhessen. Asztalánál fenn van tartva a helyed. Ott vár a fiúság gyűrűje, amely igazolja, hogy az övé vagy, vár az igazság köntöse, hogy eltakarja szégyened. A tékozló fiú öröme nem tért vissza, amíg ő vissza nem tért atyja házába. Neked is döntened kell tehát. Bár csalódtál magadban, és szégyelled magad Isten előtt bukásod miatt, de hazatérhetsz. Már ma hazajöhetsz.

elveszett

egy, csak egy

 a sok közül
de a maradt  még elég

a kényelem,

a van még

Az elég nem fogyik el

jön új megállíthatalanul ,

nem apad ki a csak-akarat,

 

felél

a keresés
ragaszkodó
az érintés
a féltés

az eltűnt
veszélyben

"Nem mindennapi dolog, hogy olyasvalakivel találkozunk, aki egy második esélyt ad nekünk – még szokatlanabb, hogy valaki minden nap ad nekünk egy második esélyt." (Max Lucado)

"Ha Istennek lenne hűtőszekrénye, a fényképed rajta lenne. Ha lenne pénztárcája, a fotód benne lenne. Minden tavasszal virágokat küld neked és egy napfelkeltét minden reggel. Ha bármikor beszélni akarsz vele, Ő rád figyel. A világegyetem bármelyik részét választhatta volna lakhelyéül, és Ő a szívedet választotta. Na és a karácsonyi ajándékod, egyenesen Betlehemből? Kedves barátom, be kell látnod: nagyon szeret téged!" (Max Lucado)

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2013. szeptember 11. 00:30

Jó gondolat