Poet.hu blog

Poet•  2014. április 29. 17:48

Biztonság

A "Beállítások" menüpontban új fül jelent meg "Biztonság" névvel. Ezen az oldalon láthatod a legutóbbi belépéseid adatait, illetve értesítést kapsz arról, ha valaki hibás jelszóval próbált belépni a felhasználónevedet használva. Az oldalt nem szükséges folyamatosan nyomon követni, de segítségedre lehet, ha arra gyanakszol, hogy valaki illetéktelenül használja a poetes elérésedet.

Poet•  2014. április 10. 12:07

Egykörös moderálás

Új moderálási rendszer tesztüzemét kezdtük meg a mai napon. Azok a versek, amiknek alkotója korábban nem küldött be szabálysértő művet, és verseiben kevés helyesírási hiba volt, az első kör megkerülésével rögtön a második körös moderátorok elé kerülnek, de csak akkor, ha amúgy első körben már sorra kerültek volna. Így a versek felkerülési sorrendje továbbra sem változik, a kevésbé problémás műveket azonban csak egy moderátor nézi át, ami jelentős tehermentesítést jelent, így meggyorsíthatja a versek felkerülését.

A rendszer a jelenleg várakozó 650 vers elbírálása után lesz éles. Reméljük, a segítségével a minőség megtartása mellett is képesek leszünk gyorsítani a művek elbírálását.

Poet•  2014. április 1. 21:54

Nem mindenkinek tetszett a versszépítő

Automatikus versszépítő programot jelentettünk be április 1-én a Poeten, de mint a hozzászólásokból látszik, nem mindenkinek nyerte el a tetszését. :)

Marie Marel ötletének megvalósítása után sok hibajelentést kaptunk, hogy a Figyelőben kijelzett adatok szerint hirtelen több ezer verssel hátrébb kerültek a várakozó versek, de estére szerencsére sikerült javítani a "problémát". Colletus a moderátorainkat próbálta meg átverni, de a hirtelen jött több száz moderálandó vers nem ijesztette meg a csapatot - ők hamar rájöttek, hogy április 1. van.

Poet•  2014. április 1. 08:02

Automatikus versszépítő program

Verselemzőnk, valamint szerelmes vers író programunk sikerén felbuzdulva az utóbbi hónapot egy olyan rendszer kialakításával töltöttük, ami elemzi a beküldött verset, és automatikusan javítja, átírja azt, hogy szebb, költőibb, profibb alkotás legyen.

A program működését Petőfi Sándor Szabadság, szerelem! című művén mutatjuk be.

Erdeti vers:

Szabadság, szerelem!
E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért föláldozom
Szerelmemet.


Automatikusan javított vers:

Szabadság, szerelem, szilvapálinka! (a rendszer észrevette az alliterációt, és humoros formában kibővítette)
E három kő nekem. (felismerte, hogy a kettőt így háromra kell cserélni, és régies írásmódra változtatta a "kell"-t, mert az költőibben hangzik)
Szerelmemért mindent feláldozok (bővítette a költői mondanivalót, így a vers erőteljesebb, többet mond)
a szabadságért mindent feláldozok (intelligensen megtartja a szerelem és a szabadság relatív fontosságát a műben)
a szilvapálinkáért még ezeket is feláldozom! (humoros csattanót helyez el az amúgy unalmas vers végére)

Az előző hét során élesben is teszteltük az alkalmazást: látogatóink felének a ti eredeti verseiteket mutattuk, másik felének az alkalmazás által átírt verseket jelenítettük meg. Tapasztalataink szerint az automata által átírt művek 23%-kal sikeresebbek voltak látogatóink között, így mostantól minden beküldött vers át fog esni az automatikus javításon.

Reméljük, hogy új fejlesztésünk nektek is elnyeri tetszéseteket, és hozzájárul majd egy még színvonalasabb, költőibb műveket tartalmazó Poet létrehozásához!

Ha valaki mégsem szeretné, hogy az ő művei automatikus javításon essenek át (bár ennek engedélyezését erősen ajánljuk), hozzászólásban kérheti ennek tiltását.

Poet•  2014. március 24. 15:02

Tagok letiltása

Mostantól bárkinek lehetősége van letiltani más tagokat az oldalon.

Egy tagunkat letiltani az adatlapján lévő "Letiltás" link segítségével tudod. A tiltást feloldani ugyanitt lehet. A moderátorok letiltására nincs lehetőség. A letiltott tagunk

  • nem tud hozzászólni a verseidhez;
  • nem tud hozzászólni a blogjaidhoz;
  • nem tud a @ jel segítségével megszólítani téged;
  • nem tud levelet írni neked az adatlapondon keresztül.

Kérünk, ha valaki letiltott, tartsd tiszteletben a döntését, és a továbbiakban ne szólj hozzá, és ne beszélj róla az oldalon!