Poet.hu blog

Poet•  2016. május 15. 10:22

9 éves a Poet - megújult a kiemelési rendszerünk

Ma ünnepli 9. születésnapját a Poet. Az alkalomból néhány apró moderátori fejlesztés mellett teljesen megújítottuk a vers kiemelési rendszerünket is. Emlékeztetőül: a kiemelt versek szerepelnek az oldal leglátogatottabb részein, a kategória főoldalakon, illetve megnő helyezésük a toplistán is, és egy külön oldalon is megtekinthetőek.

Mostantól nem csak moderátoraink, hanem az általunk kiválasztott tagok is tudnak kiemelésre javasolni műveket. Kezdésként 92 tagunk kapott erre lehetőséget, de tapasztalataink alapján a kiemelők körét a jövőben tovább bővítjük, illetve szűkítjük majd. Egy személy 30 napon belül maximum 10 vers kiemelési javaslatot tehet, és egy versnek maximum 30 nap alatt kell 5 különböző tagunktól szavazatot begyűjtenie ahhoz, hogy ténylegesen kiemelésre kerüljön (az erre jogosultak egy külön oldalon, név nélkül látják a többiek javaslatait).

A funkció tisztaságának megőrzése érdekében a kiemelők listája és a szavazatok nem publikusak, és a személyes megkeresés formájában mástól kapott kiemelési javaslatok elfogadása is tiltott. Amennyiben nincs kiemelési jogod, de szeretnéd egy műre felhívni a kiemelők figyelmét, a fórumban teheted azt meg.

Poet•  2016. április 1. 14:49

Ingyen szeretnének verset olvasni a Poetesek

Április 1. alkalmából a versek oldalain csak a művek elejét jelenítettük meg. Aki a teljes verset szerette volna látni, azt a következő szöveg fogadta:

"Mi itt a Poetnél úgy gondoljuk, hogy a művészet értékét nem lehet pénzben kifejezni, és egy jó vers többet ér, mint bármilyen tárgy vagy anyagi javak birtoklása. A jó művészet örök, és minden pénzt megér, miért ne fizethetnétek tehát ti, az olvasók a jó versekért?

A versek tárolása és kiírása nagyon sok erőforrásunkba kerül. A problémát még tetézi, hogy sokan nagyon hosszú versket írtok, és azoknak a tárolása és megjelenítése még több erőforrást igényel. Mindezek fényében úgy döntöttünk, hogy mostantól csak a versek elejét mutatjuk meg ingyenesen, így spórolva a tetemes megjelenítési összegeken. Amennyiben egy olvasó úgy gondolja, hogy a vers tetszik neki, kevesebb mint egy gyufa áráért elolvashatja a vers végét, így segítve a Poetet a tetemes adatforgalmi költségek enyhítésében.

A fizetés további előnye, hogy így az alkotók képet kaphatnak arról, mennyire értékelik verseiket a látogatók, hányan vannak, akik valóban kíváncsiak a műveikre. Annak érdekében, hogy az ingyenélőket kiszűrjük, azok a látogatók, akik 20 megnyitott versenként nem vásárolnak legalább egy versvéget, minden huszadik vers után 150 Ft büntetésben részesülnek. Köszönjük megértéseteket!

Amennyiben problémába ütközöl a fizetés során vagy véleményed, javaslatod lenne, ide írhatod azt meg.

Az "xy" című vers vége megtekintésének ára 12 Ft."

A fizetési módok egyikére kattintva ingyenesen megjelent a vers teljes változata.

Bár a hírt többen kétkedéssel fogadták, sokan bosszankodtak a változtatások miatt. A hozzászólások a Beszélgessünk a Poet újdonságairól! c. fórumtémában tekinthetőek meg.

További kellemes április 1-et mindenkinek! :)

Poet•  2016. február 17. 13:54

Elbírálásra váró versek szerkesztése

Mostantól a szerzőknek lehetőségük van szerkeszteni a még elbírálásra váró versüket, amennyiben azt még egy moderátor sem látta, nem soron kívül kerül elbírálásra és még nem jár közel ahhoz, hogy az első moderálási körben sorra kerüljön. A vers szerkesztéséhez a Figyelőben kell rákattintani a mű címére. Amennyiben a cím nem kattintható, a vers szerkesztésére a korábban felsorolt okok valamelyike miatt már nincs mód. Kérlek, jelezzétek, ha valami nem működne megfelelően!

Poet•  2016. február 15. 23:43

Készíts biztonsági mentést a verseidről!

Bár mindent megteszünk az esetleges adatvesztések elkerülése érdekében, ezzel kapcsolatos felelősséget nem vállalunk, és nem javasoljuk, hogy a Poetet a műveid kizárólagos tárhelyeként használd. Ennek szellemében mostantól bárki egyetlen kattintással biztonsági mentést készíthet a saját verseiről a Beállítások / Biztonság menüpont alatt található "Biztonsági mentés" funkció használatával. A letöltött szöveges fájl minden Poeten található versedet tartalmazni fogja.

Poet•  2016. január 31. 22:28

Változás az új blogbejegyzések megjelenítésében

Annak érdekében, hogy a legújabb bejegyzések listáját ne tudja egyetlen szerző "elfoglalni", egy blogból eddig egyszerre csak három bejegyzés jelent meg a főoldalon az újdonságok között. Ezt a mai nappal úgy változtattuk meg, hogy függetlenül attól, hogy hány különböző blogba írt valaki, szerzőként maximum három bejegyzést jelenítünk meg a legújabb bejegyzések listájában (azaz a limit nem az egyes blogokra, hanem a blogok szerzőjére vonatkozik).