Kreáció 21: Tizenhárom

csp01•  2018. június 30. 12:41

Kreáció 21: Tizenhárom
"Az apostolok tizenhárman voltak. Tizenkettő: Izrael tizenkettő törzse+még egy. Ő lesz Benjámin apostol. A legidősebb volt, még Jézus is fiatalabb volt nála. Halászott, földet művelt, sok éven át, mígnem családját-öt gyerekét-hátrahagyva csatlakozott Jézushoz. Jelen volt Krisztus messiási tevékenységének valamennyi jelentős esményénél (mint pl. a hegyi beszéd). Az utolsó vacsorán kijelentette: "Nincs, nem lehet köztünk áruló."Jelen volt Jézus elfogásánál és elkísérte  Golgotára is. Egyes források szerint Jézus halála pillanatában is ott volt.
  Több mint három évtizeddel élte túl a Mestert. Főleg Észak-Afrikában járt és hittérített. Levelei, prédikációi fennmaratak, Jézusról és apostoltársairól is sokat írt-műveirendkívül fontos források a teológia és a történelemtudomány számára.
  64-ben vagy 65-ben halt meg, egy szigeten az Égei-tengeren, váratlanul, feltehetően természetes úton. Jelleme? Közel két évezred után ki tudhatja Erős akaratú, szilárd és kitartó-makacs egyéniség. Nem az üdvösség reményében, kötelességtudatból teljesíti hitbéli feladatait. Hallgatag típus, kevés szóval-de sokat mond. Hitében megingathatatlan.
  Bármikor vállalta volna a mártírhalált, ha úgy hozta volna az élet.
  Az ábrázolások szerint kövér, bajszos, sötétebb bőrű, ritkás hajú ember volt.
  Még valami: attribútuma: a kavics. Kemény az, miképpen az ő hite és elkötelezettsége."

12+1. Legalább +1.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!