A Naprendszer bolygói gyerekeknek

joversek•  2023. március 3. 15:35  •  olvasva: 443

Képzeld el, hogy az űr olyan, mint egy hatalmas játszótér, ahol mindenféle játékok vannak!

A Nap olyan, mint egy felnőtt a játszótéren, mindenki az ő közelében van, és a figyel rájuk! A bolygók pedig olyanok, mint a játékok, amiket a játszótéren látunk minden nap, és a gyerekek a Nap körül rohangálnak velük.

A Merkúr olyan, mint egy kis gyors autó, mert a legközelebb van a Naphoz, és nagyon gyorsan kering körülötte. A Vénusz olyan, mint egy nagy szépségverseny-győztes hercegnő, mert nagyon fényes és szép égitest. A Föld pedig olyan, mint a mi kis sátrunk a játszótéren, amibe bebújhatunk, és alhatunk benne. A Hold olyan, mint egy aprócska szatyor, ami mindig kíséri a Földet, és nagyon érdekes dolgokat rejteget.

A Mars olyan, mint egy piros színű labda, a Jupiter pedig olyan, mint egy nagy pocakos bácsi, mert nagyon nagy és kövér. A Szaturnusz olyan, mint egy nagyon-nagyon szép gyűrű, amit az ujjunkra lehet tenni. A Uránusz olyan, mint egy nagy kék labda. Végül a Neptunusz olyan, mint egy nagy, hideg és titokzatos jégdarab, mert nagyon messze van tőlünk és nagyon hideg.

Ez a játszótér bizony létezik, de a játékok a valóságban nagyon messze vannak. Ha kimész este éjszakai égboltra nézni, akkor talán meglátod ezeket a játékokat is, ahogy körbe-körbe rohangálnak a Nap körül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!