Mindent a maga idejében - B terv

ereri•  2020. július 19. 09:29  •  olvasva: 295




Mindent a maga idejében

 

Lám,

apáca a strandon

felhevülten lépdel,

mert:

 bő ruhája sablon

s messze még az éjjel…

Ám,

 akkor is így úszna,

hisz vetkőzni szégyen,

de:

 nem lenne ok gúnyra

- mintha tenné délben...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ereri2020. december 30. 19:53

@madaras: Köszönöm kedves István, hogy megtekintetted! Hálás vagyok érte! E. E.

madaras2020. december 23. 15:11

Kedves Erika !
Olvasva a hozzászólásokat - azt hiszem - Litauszki_Gyula jár közelebb gondolataid megértéséhez....
....bár annak az utolsó két sornak van egy kicsi éle...- de az sem vallásellenességről szól...pusztán azt tükrözi, hogy ha ez az eset a mai világban megtörténne - ( de szerintem apáca habitusban a strandon....nem tudom életszerű-e ....bár megöregedtem...és fiatalabb koromban - az akkori hatalom eltörölte ezt a "foglalkozást" - akkor ez lehetetlen esemény volt......ma már minden előfordulhat...- viszont.... egy-két kivételtől eltekintve - talán ma fel sem figyelnének rá.....)
......valamennyire ismerve a szerzetesi életrendet - azt hiszem - ez ma - csak tényleg egy elképzelt szituációs játék lehetne.... melynek megírásához grtaulálok.

ereri2020. július 27. 20:43

@BakosErika: Köszönöm kedves Erika! Szeretettel, tisztelettel: E. E.

@DanyiDenesDezso: és @lelektunder: Kedves Dénes, és Ági, semmi gond nincs azzal, ha valaki másképp értelmezi ugyanazt azt írást - és azzal sem, ha másképp vélekedik a hitről vagy a vallásról, amíg tiszteli a mások véleményét.

Ági leírta, hogy milyen gondolatot ébresztett benne ez a pár soros szösszenet, te pedig azt, hogy benned mi ötlött fel ezt olvasván, én pedig mindkettőtöknek köszönöm, hogy megosztottátok ezt velem és igyekszem tanulni belőle. Szeretettel, tisztelettel: E. E.

@Litauszki_Gyula: Köszönöm kedves Gyula, hogy így vélekedsz! Szeretettel, tisztelettel: E. E.

Litauszki_Gyula2020. július 27. 16:20

Hát, Hölgyek és Urak!
Ez a versike mintha hitvitát készülne kirobbantani, pedig csak egy egyszerű helyzetkomikumba illesztett szituációs játék. Az ellentét komikum mosolyogtató példája. És nem több!
Ezért pedig gratuláció jár, és fölösleges komoly vallásellenes érzelmeket beleképzelni! Szerintem Erika azzal a céllal sokkal veretesebb verset alkotott volna. Meggyőződésem, képes lenne rá!

DanyiDenesDezso2020. július 27. 04:29

@ereri: @lelektunder:

Kedves, Tisztelt Erika, és Ági!

Megköszönném, ha reflektálhatnék Erika blogjában, Mindent a maga idejében c. vélemény-csiklandó versére írt érdekfeszítő bejegyzésére Áginak, – saját SZAVAINAK KERETÉBEN.

Szerintem, s ismeretségi körömben többek szerint:
’A bigott vallásutálat se jó vallás, mert nemcsak ember-, hanem Isten-idegen is... hiszen már az Isten is rég emberré lett… (persze, aki ezt kikéri magának, abban a személyben nem!), s bár Krisztus nem nő, csak isteni ember-férfi, és a strandon se lenne feltűnő, csupán mikor sörözés, meg csajozás helyett eltakarná köpenyével az Égben, és földi apja ácsműhelyében kigyúrt, szálkásított szellem-testét, (- csak hogy ne azt stírolják a kizárólag testre kattanó emberek,) és hirdetné, mondjuk a Hegyi-beszédét, meg Isten eljövendő Királyságát, ami 3 éves földi szolgálatának főmondanivalója volt, amikor is tényleg lehull majd minden lepel, s megroggyant tükörképére már senki rá sem heder...’

A végső kijelentését pedig akár több keresztény felekezet szigorú tanításai miatt is fogalmazhatta így Ági: „Isten mintha túl sokat kérne cserébe az imádásáért...”

Bár szervezett vallásfelekezetnek már nem vagyok tagja, nem értem, miért tartja soknak Ön (s mások is) az Isten imádatáért cserébe kért kívánalmakat, hisz azokból kedvükre mazsolázhatnak egyének és egyházak, és azok által az emberek személyiségét, függetlenségét és egészségét biztosító ésszerű törvények lehetőség szerinti betartását várja el?… (Sőt, ha rászorulunk, többszöri megbocsájtással is könnyíti nekünk a helyes, járható útra való visszatérést! (Ésaiás 30:21)

Azt nem föltételezem Önről, hogy pl. több Cicciolinát, Adolf Hitlert, Marilyn Monroe-t, Rákosi Mátyást, s hozzájuk hasonló aberráltságú, öntelt, fajtalan anti-lényt kívánna az életünkbe, amikor épp ezek a múltbeli negatív példák rontották föld alá a maiak istentelen eszményeit is.

Persze, ha most Ön képes egy időutazást tenni, és onnan visszajőve azt állítja, nyugodjunk meg, a Krisztushoz megtért bibliai, hírhedt Mária Magdolna, ókori örömlányként lepipálta perverzitásban az előbb említett olasz képviselőnő, csoda-magyar ’Piccholinát’, akkor legyen!... s környezetünkben a pállott, bűzlő erényű szipirtyók kerüljenek túlsúlyba, az apácaként szende szüzeknek is álcázható, esetleg Sztálin-vehemenciájú, - prostikhoz hasonlóan szintén nagy húsevő politikus-jelöltekkel szemben!…

… Ám, akkor is csak tovább hezitálhatnánk a sokadszor ismétlődő jövőt illetően: kést hagyjunk-e ismét szúrni magunkba, vagy rést hagyjunk ütni újra, gyönyörű agyunkba?...

S ebben már tényleg ’Ön dönt!’… (ahogy a régi reklám mondja…)
- meg én is… ( aki a keresztyény ’átlag többségnek’ lettem ’önkéntes bolondja’.)

Ezt nem panaszképp mondom, - félre ne értsenek, hiszen „jobb nekem élnem Isten sátorának küszöbén, mint lakoznom a gonosznak belső szobájában.”

Tisztelve az Önök hitét, köszönve verset, véleményt, s magamról ilyen képet is mutatva üdvözletem, és kiváló egészséget kívánok szeretettel, Dénes

BakosErika2020. július 26. 10:00

Így igaz...😊
Jó lett, Erika.

ereri2020. július 25. 20:09

@Edeke: Köszönöm a megtekintést és örülök, hogy megihlettelek :)

Edeke2020. július 25. 07:53

Az apáca habitusa a burka,
ha a burka lenne a burka,
akkor is lám
eldugná az iszlám,
De mindegy, hogy habitus, vagy burka,
ha elönti a hő,
mert mindkettő alatt ott a nő..

ereri2020. július 25. 00:07

@lelektunder: Kedves Ági! Mindig akadnak fanatikusok és a zárda élet is önfegyelemre nevel :) Köszönöm, hogy megtekintetted! Hálás E. E.

MrMojoRisin2020. július 24. 07:33

@ereri: Ennek örülök.

lelektunder2020. július 23. 09:51

Drága Erika!

A bigott vallás, nem jó vallás. Emberidegen...az apáca is ember, illetve nő, a strandon kicsit feltűnő, de ha lehullik a lepel, már senki rá sem heder.....
Isten mintha túl sokat kérne cserében tőlük, az imádásáért....
Ági

ereri2020. július 20. 22:35

@MrMojoRisin: Köszönöm, hogy benéztél András! Hálás vagyok érte! E. E.

ereri2020. július 20. 22:29

@Mikijozsa: Kedves Miklós! Vannak nyitottabb felfogású és bigott egyházi és világi személyek egyaránt, nem is beszélve a képmutatókról, szóval örülök, hogy véleményezted a kis szösszenetem, mert a helyzetkomikumra szerettem volna rámutatni, illetve pindurit gondolatébresztőnek szántam :) Köszönöm, hogy megtekintetted. Hálás vagyok érte: E. E.

ereri2020. július 20. 22:13

@Törölt tag: Köszönöm Marika! Nincs semmi baj, bárkivel előfordulhat :)

ereri2020. július 20. 22:12

@Perzsi.: :)

MrMojoRisin2020. július 20. 08:06

Csak is.

Mikijozsa2020. július 20. 06:15

ha az apáca erkölcsi alapon nem vehet nyilvánosan részt egy fürdőzésben, akkor bizonyára nem emberi a vallása, hanem emberellenes, hiszen tiltja az emberi szokásokat.mert az pl hogy nyáron kimegyünk egy vízpart mellé és fürdőruhában mutatkozva nap és vízfürdőt veszünk, nem erkölcstelen viselkedés, szóval apáca drága a ruha nem tett szenté senki se

Törölt tag2020. július 19. 22:12

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2020. július 19. 19:02

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2020. július 19. 14:42

:-)