'Lányomnak' / kiegészítésül a tegnapi dalhoz

narnia•  2012. március 3. 08:05

 

http://blog.poet.hu/hangokban/-csak-az-kiabal-aki2#hozzaszolas

naplórészlet is lehetne, de annak se igazán jó
2012. febr. 29. Mártély - 2012. márc. 3. Hmv.


...mostanában alig írok. A fogadott tesóm le is tolt, hogy így nem tudja mi van velem, és hogy nem lát a kobakomba. :-)) Hi-hi. Aki kíváncsi...
Na de nem ragozom. Az elmúlt hét kissé zűrösen telt. Ahogy kedvenc kollégám Lacibá mondaná : " Új-ujj" volt. Amikor ( mintha évszázadokkal ezelőtt lett volna ) először kérdeztem tőle:  Mi ez az Új-ujj, azt felelte: " Jobb lenne ha káromkodnék? " Mire én: Nem, igaza van Laci bá....nem lenne jobb. Szóval ezen a héten nekem is  volt okom káromkodni, nem is kevés. Volt, hogy a világból is ki akartam szaladni...de a Tisza keresztezte az utamat. Na püff...Leültem hát a partján egy padra és figyeltem a befagyott vizet. A holtágba félig már elmerült, a fagy markába szorult csónakokat....és a vadkacsákat. Egyedül az ő hangjukat viseltem el ott és abban a percben. Csendre vágyva indultam neki a világnak...de a kacsák még belefértek. Természetneszt loptak az alkonyatba. Igen...alkonyodott...az ég először opálos volt, azután lassan liláskékre változott. A víz szürkésfehér jég alá feszült...Feszült és várt, ahogy bennem a szavak. Volt már olyan érzésed hogy nem értelmesek a szavak? Érezted már, hogy amiről beszélsz arra nincsennek is szavak...vagy nem jók rá...nem úgy, és nem azt jelentik ...amikor kevesek a szavak. Hervay Gizella egyik írása jutott az eszembe akkor is. " Hiszen én azt mondom: tej... Nagy diófát látok, a lomb közt kis égdarabok, a fa alatt kerti asztal, a pohárban tej...Tündöklik a tej, a táj... De lehet hogy ő arra emlékezik hogy nem kapott tejet. Nem volt, és az anyja messze volt  és megütöd a szóval...."
hazaindultam hát és próbáltam megbújni a csendben és várni a közös hangot. Tegnap  megérkezett. Fárasztó nap után épp csak hazaérve elém szaladt és átölelt.

... Ne féljetek a csendtől. Van hogy fáj...ez igaz. De aki mellétek ül benne sosem kerülhet többé elég távolra ahhoz, hogy a szavak zörejei túl hosszú időre eltérítsék.

http://www.youtube.com/watch?v=f7H-ER1reEk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

narnia2012. március 3. 21:18

http://www.youtube.com/watch?v=XMpIfiGI0 vg&feature=related

:-)

delfin01072012. március 3. 20:15

Mindenki életében vannak húzós napok,hetek ahol olykor elkerülhetetlenek ''Új-ujj'' ....
Lehet,hogy olykor úgy tűnik,hogy mindenki egymás elllen fordul....nem találtuk a helyünket ezen a zűrős héten minden elllenségeskedésnek tűnt,pedig nem volt az....néha jobb a csend,a hallgatás!!!
előbb-utóbb minden rendbe jön! De az a lényeg,hogy hiába tűnt úgy mintha egymás ellen lennénk,kitartottunk egymás mellett s szeretjük egymást mindannyian...s még sokszor lesz ilyen úgyis ebben az életben, ''a világból is ki akarok szaladni!''
Sajnos ez-az élet....De szeretünk s szeretni is fogunk mindíg!!!

pepo2012. március 3. 20:06

... Ne féljetek a csendtől. Van hogy fáj...ez igaz. De aki mellétek ül benne sosem kerülhet többé elég távolra ahhoz, hogy a szavak zörejei túl hosszú időre eltérítsék.

turk.eva2012. március 3. 14:23

hm...

kalitka2012. március 3. 09:33

''De aki mellétek ül benne sosem kerülhet többé elég távolra ahhoz, hogy a szavak zörejei túl hosszú időre eltérítsék.''
:)

Törölt tag2012. március 3. 08:13

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2012. március 3. 08:12

Törölt hozzászólás.