Rímszótár a Poet.hu-n

Poet•  2010. március 5. 13:44

Rímszótárunk segítségével az általad megadott szóval rímelő más szavakat találhatsz. Nincs más dolgod, mint beírni a keresőmezőbe a kiválaszott szót, és máris megkapod a vele rímelő szavak listáját.

A rímek keresése mellett lehetőséged van szótagszám és ritmusképlet alapján is szavakat keresni, valamint a "?" és "*" helyettesítő karakterek segítségével is finomíthatod, hogy milyen szavak érdekelnek.

Miért érdemes használni?

A rímszótár segítségével az aktív szókincsednél - tehát azon szavaknál, melyeket nem csak felismersz, hanem használsz is - vélhetően jóval nagyobb gyűjteményből választhatod ki rímeidet, ezáltal versed változatosabb és akár élvezetesebb is lehet. Nem csak rímeket, hanem más, az általad megadott feltételeknek megfelelő szavakat is találhatsz, ami nagy segítség lehet szójátékok készítéséhez vagy a megfelelő szótagszám és rímképlet megtartásához. Reméljük, hogy szótárunk segítségedre lesz alkotói fejlődésedben.

Milyen szavakat tartalmaz a szótár?

A szótár jelenleg több mint 82 000 szót tartalmaz, melyek részben a Poeten található versekből, részben pedig a Citatum.hu-n található idézetekből származnak. A rímpárokat automatikus úton, valamint önkéntesek segítségével állítottuk össze.

Mi kell ahhoz, hogy használjam?

Jelenleg a rímszótárunk tesztelés alatt áll, "béta" változat, és meghívásos alapon működik. Elsősorban olyan Poet tagokat várunk, akik szívesen segítenének nekünk a béta tesztben, hasznánák a rendszert, jeleznék nekünk a hibákat, és részt vennének bővítésében. Ha úgy gondolod, hogy te is szívesen segítenél, a rímszótár oldalán igényelhetsz meghívót. A meghívókat kérvényezési sorrendben küldjük ki, amikor úgy gondoljuk, hogy a rendszer már készen áll több szerkesztő fogadására (ennek időpontját, és a kiküldött meghívók számát nem tudjuk előre megmondani).

Ha csak használni szeretnéd a rendszert, de szerkeszteni nincs időd vagy kedved, akkor is kaphatsz elérést hozzá, ha valaki, akinek már van elérése (és meghívója), meghív téged.

Miért van szükség a meghívós rendszerre?

Egy minőségi szótár elkészítése nem egyszerű feladat. Nem szeretnénk a rímszótárunkat publikussá tenni, amíg nem vagyunk meggyőződve róla, hogy minden felhasználó megelégedéssel használhatja.

A rímszótárhoz induláskor azok kaptak elérést, akik segítettek az adatbázis szűrésében és létrehozásában. Meghívók jelenleg még nem elérhetőek, de reméljük, mihamarabb bővíthetjük a szótárt használók körét.

A rímszótárhoz kapcsolódó fórum.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!