RBF vizsga előkészítés

Lampard•  2012. január 7. 16:31

Legendás Lények Gondozása

A mai órán a thesztrálokat vesszük!
A thesztrálok nagyon érdekes lények, ugyanakkor nagyon nehéz őket idomítani, és sokan nem kívánják, hogy lássák őket, mert csak az láthatja, aki már találkozott a halállal.
De ez csa a rossz oldala! Ha felülünk a hátukra és elmondjuk, hogy hova akarunk menni tudják! De még tudnak bármit húzni és repülni is. A thesztráloknak van két nagy fehér szemük, négy lábuk, szárnyuk és persze különleges képességei.
A mai óránknak vége! Következő órán a kákalagot vesszük! 1 hónap múlva (2012. 02. 7.)-ig írjatok egy dolgozatot a thesztrálról! (a szólj hozzába írjátok!)

 

 

Lampard•  2012. január 7. 15:44

Sötét Varázslatok Kivédése

Ezen az órán mint megígértem, a hátráltató ártást, és a patrónusbűbájt fogjuk venni. Lássunk is hozzá!
A hátráltató ártás vagyis obstructo,
a pálca irányában megtisztítja az elvégző útját. Ha egy élőlényt talál el, rövid időre megbénítja.
A patrónus bűbáj egy nagyon nehéz varázslat.Sokan még diplomás korukban sem tudják megcsinálni.Gondolnunk kell egy nagyon örömteli eleven emlékre, és ahogy kimondjuk még az után is, koncetrálnunk kell. Ha meg akarjuk törni egyszerűen nem kell koncetrálnunk.
Mindenkinek más alakú a patrónusa.
Na és a legfontosabb: Mire jó a patrónus?
A dementorokat elűzi.(a dementorok az azkabant a varázslók börtönét védik és az emberből kiszívják az örömöt és később kiszívják a lelkét a száján keresztűl más néven megcsókolja)A varázslat: Expeto Patronum.
Ennyi volt a második óra.
A következő órán a sóbálvány és a robbantó átkot vesszük!

 

 

Lampard•  2012. január 7. 14:02

Gyom-és Gyógynövénytan

Köszöntök mindenkit az első Gyom-és Gyógynövénytan órán!Ma a mandragórát fogjuk venni.

 

 A mandragóra sikolya halálos. A fiatalok csak több órás eszméletvesztést okoznak. Úgy lehet ellenük védekezni, hogy fülvédőt rakunk a fülünkre. Ha nem akarjuk, hogy megfázzanak be kell kötni a nyakukat sállal. Akiket a baziliszkusz megdermesztett, a mandragórából elkészített bájital kelti őket életre.Veszélyes növény.Van két szemük,van szájuk, két karjuk, hasuk, és két vaskos lábuk. Na meg persze éles fogaik, ezért átültetéskor védőkesztyűt kell felvenni.Fejlődésük nagyon gyors!    Vége van az első órának.

Lampard•  2012. január 7. 13:33

Legendás Lények Gondozása

Üdvözöllek titeket az első Legendés Lények gondozása órán!
Ma a hippogriffeket fogjuk venni!
Nos, a hippogriffeket úgy lehet megszelidíteni, hogy odamegyünk hozzájuk, meghajolunk, de lehetőleg ne pislogjunk mert azt nem szeretik. Ha ő is meghajol akkor fel lehet ülni a hátára. A hippogriffek tollas állatok, csőrük van, négy lábuk, két szemük, két szárnyuk, és a feje búbján több tolla van mint bárhol. A hippogriff csípése nagyon méj sebet ejt, tehát veszélyes állat!
Vége az órának, legközelebb a thesztrálokat vesszük.

 

 

Lampard•  2012. január 7. 13:06

Sötét Varázslatok Kivédése

Íme az első óra Sötét Varázslatok Kivédéséből!

 Az első varázslat amit ma veszünk a kábító átok lesz,

más néven stupor.Az ellenátka stimula. A varázslat (már a nevében is benne van)az ellenfelet elkábítja,aki ettől összeesik és harcképtelenné válik.Ez az egyik leghasznosabb varázslat.
A másik varázslat pedig a capitulatus.Lefegyverző bűbáj.

Az ellenfél kezéből kiröppen a pálca így nem tud harcolni.Ez a két varázslat a leghasznosabbak egyike, a kezdő körben.Ennyi volt az első óra!A következő órán hátráltató ártást és a patrónus bűbájt vesszük.