Időtengelyek

HanyeczKaroly•  2018. május 4. 13:34

4.

Az előző esetnél a Máté evangéliumában találtunk kapcsolódási pontot, itt először Pál apostol két levelét kell tanulmányozni. A kérdéses pont pedig a hetedik, az utolsó trombitaszó. Pál apostol arról ír, hogy az Elragadtatás az utolsó trombitaszó után következik be. Tudom, erre azt szokás mondani, hogy ez nem az a trombitaszó, hanem harsonaszó, de mégiscsak furcsa, hogy van egy utolsó trombitaszó, és utána még trombitálnak hetet. Akik a nagy nyomorúság előtti elragadtatást tanítják, ezt állítják.
1Kor 15, 51-52: "Ímé titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk. Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk."
1Thess 4, 16-17: "Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban; Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk."
Ezt olvashatjuk az utolsó trombitaszóról a Jel 10, 5-7-ben: "És az angyal, a kit láték állani a tengeren és a földön, felemelé kezét az égre, És megesküvék arra, a ki örökkön örökké él, a ki teremtette az eget és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen. Hanem a hetedik angyal szavának napjaiban, mikor trombitálni kezd, akkor elvégeztetik az Istennek titka, a mint megmondotta az ő szolgáinak a prófétáknak."
Az "idő többé nem lészen" sor a prófétai idő végét jelzi, amiről Dániel így ír: "Boldog, a ki várja és megéri az ezerháromszáz és harminczöt napot." (Dán 12,12) Ez sehol máshol nem található meg a Bibliában. Itt a kulcs, a második kapcsolódási pont. Ekkor szólal meg a Mennyben a hetedik trombita, azonban ebből a földön nem hallható semmi. Ha ekkor történne az Elragadtatás, nem teljesedne be Jézus jóslata: "Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, a melyen az embernek Fia eljő." (Mt 25,13)
Azonban a Gyülekezet ismeri a próféciákat, és tudja, mi történik a Mennyben. Innentől kezdve bármely napon eljöhet Jézus az övéiért. Nem lehet tudni, mennyi idő telik el. Napok? Hetek? Hónapok? Ekkor minden a várakozásról szól. Egyszer azonban elérkezik az Elragadtatás napja, és itt a Földön is hallható lesz a harsonaszó. A meghalt hívők feltámadnak, és az élők is mennyei testet vesznek fel.
Kérem, keressék ki Bibliájukból a Jel 11, 15-19-et! A 18. versben szó van a halottak idejéről. Ez az, amiről Pál apostol írt. A 19. versben pedig olvashatunk a mennybeli templom megnyilatkozásáról. Ez párhuzamban áll azzal, amikor Jézus halálakor a templom kárpitja kettéhasadt (Mt 27, 51-53). Az a jutalom, amit szolgáinak ad az Úr, a mennyei test és az Elragadtatás.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!