Időtengelyek

HanyeczKaroly•  2018. május 3. 10:17

3.

Miután tüzetesen megvizsgáltuk az utolsó hét évet, nézzük meg, miként kapcsolódik a másik időtengelyhez! Az első kapocs a következő: mind a Máté evangéliumában, mind a Jelenések könyvében megtalálható ugyanaz az esemény.
Mt 24,29: "Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek."
Jel 6, 12-14: "Azután látám, mikor a hatodik pecsétet felnyitotta, és ímé nagy földindulás lőn, és a nap feketévé lőn, mint a szőrzsák, és a hold egészen olyan lőn, mint a vér; És az ég csillagai a földre hullának, miképen a fügefa hullatja éretlen gyümölcseit, mikor nagy szél rázza. És az ég eltakarodék, mint mikor a papirtekercset összegöngyölítik; és minden hegy és sziget helyéből elmozdíttaték."
Ebből azt lehet tudni, hogy a hatodik pecsét felnyitása a pusztító utálatosság felállítása után következik be. Ez a Máté evangéliumából világos.
A Jelenések könyvében azt olvashatjuk, hogy a hatodik pecsét időtartama alatt történik a 144000 elpecsételése (Jel 7,1-8) Azonban a 144000, vagyis a Napba öltözött asszony rögtön ezután 1260 napra elragadtatik a pusztába!
Ebből következik, hogy a hatodik pecsét csakis arra a harminc napra eshet, ami megelőzi az 1260 napot. Ezzel rögzített lett a hatodik pecsét; de vajon a hetedik pecsét rögtön követi a hatodikat vagy hosszabb idő telik el közöttük?
Erre nincs bizonyíték, de nagyon valószínűnek látszik, hogy a hetedik pecsét felnyitásával kezdődik el az 1260 nap. A hetedik pecsét felnyitásának jelentőségét az is jelzi, hogy utána fél óráig csend van a mennyben (Jel 8,1).
Ez tehát az első kapocs a két időtengely között, de van még egy!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!