Időrend

HanyeczKaroly•  2018. május 15. 12:17

7.

Mi lehet a Földön az Elragadtatás után?! Az összes gyermek eltűnik! Mennyire bánhatják azok, akik nem tértek meg! Hány elvakult lehet, aki még dicsőíti a fenevadat? Jézus feltámadásának sem örült mindenki...
Mi előtt állnak az ittmaradottak? A hét pohár csapása már nem egyharmados. A hívők, akikre tekintettel volt az Úr, már nincsenek itt.
Lesznek-e új hívők a tegnapi tagadókból? Szerintem úgy lesz ez, mint hajdan Sedékiás király és Jeremiás próféta idejében, amikor a babiloni sereg Jeruzsálemet ostromolta. Ha a prófétára hallgattak volna, nem is került volna sor az ostromra. Ha korábban megadták volna magukat, kevesebb lett volna a kár.
Sedékiás hívatja a prófétát, hogy megtudja, küld-e Isten csodálatos szabadítást. Annyi bűn után még eszébe jut ez a lehetőség! Nem! Arról már elkéstek, de Jeremiás még most is hoz jó hírt: "Azután ezt mondjad e népnek: Ezt mondja az Úr: Ímé én előtökbe adom néktek az élet útját és a halál útját. A ki e városban lakik, fegyver, éhség és döghalál miatt kell meghalnia; a ki pedig kimegy belőle és a Kaldeusokhoz megy, a kik megostromolnak titeket, él, és az ő lelkét zsákmányul nyeri..." (Jer 21,8.9.)
Még akkor se késő a jót választani.
Az Elragadtatás utáni földlakóknak sem veszett el minden reménye. A csodálatos menekülést már lekésték, de nem zárult be előttük még minden ajtó. Krisztus követőjévé válhatnak! Ők az utolsó órában felfogadott napszámosok.
Sokakat közülük megölnek, de fel fognak támadni: "...és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás." (Jel 20,4.5.)
Úgy néz ki, hogy akik felvették a fenevad bélyegét, azok számára már nincs visszaút... Ezt az Ige határozottan állítja. Kérem Kedves Olvasóimat, nagyon vegyék komolyan ezt a kijelentést. Semmiféle körülmények között ne vegyék fel azt a bélyeget!
Azokról, akik nem halnak meg a pohárcsapások alatt, egy kicsit később lesz szó.
Visszatérve még Jeremiás korába, fantasztikus, hogy még azok számára is volt bíztató szava, akiket elhurcoltak Babilonba! Földet vett akkor, amikor úgy látszott, már mindennek vége. Hirdette, hogy vissza fognak térni e rabok leszármazottai, és fel fogják építeni a várost és a Templomot. Még a babiloni birodalom idejét is megadta: hetven év...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!