Időrend

HanyeczKaroly•  2018. május 13. 12:36

4.

A hetedik pecsét feltörésével nemcsak a hitre jutó zsidóság 1260 napos pusztai várakozása veszi kezdetét.
A sárkány nem tudja elfogni az asszonyt, de "elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele." (Jel12,17)
Ez azt jelenti, hogy újult erővel folyik a keresztényüldözés. Az Antikrisztus fenevadként lép fel. A hamis próféta segítségével megszervezi személyi kultuszát. Elkészítik a fenevad képét, ami képes arra, hogy megszólaljon. Arra kötelezik az embereket, hogy felvegyék a fenevad bélyegét. Senki se vehet, el se adhat, ha nincs rajta a bélyeg.
Krisztus követői éhezni fognak, teljesen ellehetetlenülnek.
Azonban Teremtőnk nem hagyja bűntetés nélkül azokat, akik ilyen sanyarú sorsra juttatják a Gyülekezetet. Elkezdődik a trombitálás. Ezek csak a célzott terület egyharmadára terjednek ki. Mit jelképez ez az egyharmad? A Jel 12, 4-ben olvashatjuk:a veres sárkány "farka után vonszá az ég csillagainak harmadrészét, és a földre veté azokat..." A 9. versben ez áll: "És vetteték a nagy sárkány ... a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének."
Tehát az egyharmad a Sátán seregét jelképezi. Az, hogy a trombiták csapásai egyharmadosak, arra utalnak, hogy figyelembe vannak véve azok, akik Jézushoz hűek. a trombitákat követő pohár-csapások már az Elragadtatás után jönnek, ezért teljes érvényűek, mert már nincs itt a Gyülekezet.
Jeruzsálem a világ középpontja. Nézzük, mi történik ott a végső időkben! "Kelj fel, és mérd meg az Isten templomát és az oltárt, és azokat, a kik abban imádkoznak. De a tornácot, a mely a templomon kívül van, kihagyd, és azt meg ne mérd; mert a pogányoknak adatott, és a szent várost tapodják negyvenkét hónapig."(Jel11,1.2.)
Mi tartja vissza a nagyhatalmú Antikrisztust, hogy nem tudja elfoglalni a szent helyet? A két tanúbizonyság, akik szinte a semmiből nőnek ki, habár halandók. Illés és Mózes erejével bírnak. Szájukból tüzet tudnak kilövellni támadóikra.
Kik azok, akik a Templomban imádkoznak? A 144000 elrepülése után is lesznek zsidó megtérők? Igen! Ők már nem élvezik a puszta védettségét, de ugyanúgy üdvözülnek majd.
Minden erről szól: minél több megtérő legyen! Fejlődik a búza és fejlődik a konkoly is.
A fenevad mégiscsak legyőzi a két tanúbizonyságot. Nem engedi eltemetni őket. Három és fél nap közszemlére lesznek kitéve. Hogyan tudnak örülni ilyen kicsinyes győzelemnek Sátán hívei? Hiszen a jövő meg van írva a Bibliában! Hogyan tudják kitörölni agyukból, hogy a két tanúbozonyság feltámad, lábaikra állnak, és felmennek az égbe felhőben? Nincsenek eszüknél. Nem tudják, hogy mit cselekszenek...
A földindulás után viszont mintha kicserélték volna őket: "megrémülének, és a menny Istenének adának dicsőséget." (Jel11,13)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!