Időrend

HanyeczKaroly•  2018. május 6. 12:24

+II. Időrend+

1.

Kérem, vegyék elő a mellékletet, és kövessék nyomon a végső korszak időrendjét!
Két fehér lovas jön néhány év eltéréssel. Az első lovas az Antikrisztus. Jel 6,2: "És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön."
A második lovas Jézus Krisztus. Jel 19,11-16: "És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik. És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak ő maga. És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik. És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve. És az ő szájából éles kard jöve ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját. És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak királya, és uraknak Ura."
Jézus Krisztus a Bárány, aki méltó, hogy felnyissa a hét pecsétes könyvet. A pecsétek elmondják, milyen fázisai vannak a gonosz uralmának. Zavarban vagyok, hogyan írjam. Van? Volt? Lesz? Neki is lesz gyerekkora... De lehet, hogy már felnőtt! Köztünk él? Létezik már az a politikai párt, amelyikből kiemelkedik? Melyik ország milyen pártja?
Valahol Európában.
Valahol ezen a sokat szenvedett, sok dicsőséget megért földrészen. Innen indul útjára a történelem legborzalmasabb poklát elindító személy. Repíti őt egy érzés, Isten elleni indulat. Kiemelkedik és szédítő magaslatokra jut.
Fehér lovon jön; bárány bőrébe bújt farkas. Emelkedik a ranglétrán. Sikerei elkápráztatják az embereket. Imádni kezdik. A zsidó vezetők a hét év kezdetén szövetséget kötnek vele. Hogyan éri el, az arab országok ellenzését ismerve, hogy felépüljön Jeruzsálemben Izrael Temploma?
Közben a krisztushívők látva a jeleket nagy erővel hirdetik az evangéliumot az egész világon. Kezdetben ezt békében tehetik, hiszen az Antikrisztus békét hoz.
Valahol azonban kitör az első háború. Hol? Nem tudjuk. Azután... De ez már a második pecsét, a vörös ló. Ez a szín a csatákban kiömlő vérre utal. A békének vége, végig tart a pusztítás, az erőszak.
A fekete ló a gazdasági válságra utal, a sárga színű ló pedig a halálra. Ez már a hét éves korszak első felében bekövetkezik.
Keresztényüldözés veszi kezdetét...
"És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?"
"Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniük, a mint ők is megölettek." (Jel 6,9-11)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!