Érte és ellene

HanyeczKaroly•  2018. május 21. 12:15

2.


Csak Isten lépései kiszámíthatóak (amiket úgy adott meg), a Sátán biztosan össze akarja kuszálni a szálakat.

A hét év kezdeti eseménye: szövetség Izraellel. Valószínűleg nem egy fázisban történik majd az aláírás. Szerintem az Antikrisztus mindent el fog követni, hogy zavart okozzon. Lesznek szándéknyilatkozatok, majd jóváhagyások, hogy ne tudják a Jézust várók kiszámítani a következő prófétai eseményt, a pusztító utálatosság felállítását Jeruzsálemben. Ez is az Antikrisztustól függ. Azonban itt már csak néhány napról van szó. Lehet, hogy el tud bizonytalanítani, de már csak harminc napja van, onnantól Krisztus diktálja az eseményeket. Lehet, hogy elkészül a bálvány, de csak később leplezi le, és ezért csak az 1260 nap kezdetétől lesznek megszámlálva a napjai.

Az 1260 nap kezdete azonban teljesen egyértelmű lesz: elrepül a 144000 a pusztába, és megjelenik a két tanú. Itt nem lesz semmi ködösítés. A hetedik pecsét felnyitása után kiéleződik a küzdelem a lelkekért, de már jár az óra.

Ha mindez igaz, meg lehet mondani előre, melyik napon támad fel a két tanú.Ugyanazon a napon kell elragadtatnia a 144000-nek is. Végül elérkezik a végső, 1335. nap. Azután Isten akaratából már nem lehet számolgatni: az Elragadtatás napja nyitott.

Krisztus követőinek tehát kiváltságuk lesz, hogy a fenti eseményeket előre tudják. Hasonló lesz a helyzet Jónás prófétálásához: "Még negyven nap, és elpusztul Ninive!" (Jónás 3,4) Ninive megtért, hála Istennek és Jónásnak. Mélyen szomorú dolog, hogy a Nagy Nyomorúság idején nem mindenki tér meg. (Bárcsak lehetséges volna!) Ezért nem is marad el a büntetés.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!