Érte és ellene

HanyeczKaroly•  2018. május 20. 12:00

+III. Érte és ellene+


1.


Íme két elmélet! Az igazság hol lehet? Elragadtatunk a Nagy Nyomorúság előtt? Vagy végig kell szenvedni mind a négy szűk esztendőt?

Melyik felel meg a Biblia kijelentéseinek? Melyiket kell tanítani?

Nem azt kell nézni, melyiknek több az előnye. Az itt kifejtett elmélet új, de ettől még nem feltétlenül igaz. A régi elmélet azt tanítja, hogyha megtérsz, nem kell végigszenvedned a Nagy Nyomorúságot. Ez biztos vonzó vonás, de mi van akkor, ha más az Úr akarata. Különben az új elmélet szerint is figyelembe van véve a Gyülekezet érdeke. A trombita-csapások egyharmadosak, a pohár-csapásoknál pedig már nincs a Földön.

Vannak idézetek, amelyek mintha a régi elmélet kizárólagos igazát bizonyítanák.

Lk 12, 40: "Ti is azért legyetek készen: mert a mely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia."

Márk 13, 32.33.: "Arról a napról és óráról pedig senki semmit nem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya. Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő."

Máté 25, 13: "Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, a melyen az embernek Fia eljő."

A régi elmélet szerint bármely napon elragadtathatunk. Az új elméletben is nyitott, melyik napon lesz ez a nagy esemény, de azt tanítja, hogy biztosan az 1335 nap letelte után.

Tény, hogy az őskeresztények a régi elmélet szerint várták Urukat. Jézus meg is erősítette ezt a várakozást: "Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek."

Pedig elmúlt az a nemzetség... Jézus tévedett vona? Nem! Csak nem szó szerint teljesedett be az, amit megjövendölt. Egy ember, egyetlen egy ember volt, aki megérte az eseményeket: János apostol. Ha János apostolnak nem jelentetett volna ki a végső idők rendje, Jézus tévedett volna.

Jézus egészen biztosan azt akarta, hogy hívei türelmetlenül várják visszajövetelét.

Az új elmélet hívei sem akarnak mást. Azt akarjuk, hogy minél előbb elkezdődjön a kérdéses időszak, hamar túl legyünk a nehezén, és jöjjön a boldogság.

Nem tudom, mi lesz ennek az új tanításnak a sorsa. Átformálja a közgondolkodást? Vagy elhallgattatják hirdetőit? Nehéznek tűnik az út... Mindenesetre, akik hittek a régi elméletben, nincs mit szégyelniük. Kitűnő filmek is készültek ez alapján (Apokalipszis, Otthagyottak). Azonban most tovább kell lépni, mert - véleményem szerint - ez Isten akarata.

Szembe kell nézni a szenvedéssel, sőt a pokoli erőkkel, de ez a feladat felemelő is, nemcsak nehéz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

HanyeczKaroly2019. december 2. 16:48

@Mikijozsa: Kedves Miklós Bátyám!
A dogma az, amit ráerőszakolnak az emberre. Itt erről nincs szó. Sok töprengést követően alakult ki ez a véleményem és szerintem igaz, mégis lehet, hogy tévedek. Ha erről meggyőznek, feladom nézeteimet.

HanyeczKaroly2019. december 2. 16:43

@Eci: Kedves Edit!
Csak ma vettem észre hozzászólásaidat és nagyon megörültem. Láthatod, szinte teljes érdektelenségbe torkollt feltöltésem, de akkor jöttél Te és lelket öntöttél belém. Ez a téma még valóban nem időszerű, ám nagyon érdekes és fontos is szerintem. Hálásan köszönöm, hogy végigolvastad és még írtál is hozzá!
Pontosan azok a tényezők befolyásolják az Elragadtatás időpontját, amikről Te írsz. Ezeket csak Isten láthatja át. Ő tudja, meddig érdemes várni új megtérőkre. Egyszer azonban elérkezik az a nap, és a Krisztusban hívők elhagyják a Földet. Igazi megváltás lesz ez a szenvedések után.

Mikijozsa2019. november 9. 16:48

dogma

Eci2019. november 9. 16:13

Igen, kegyelmi időszak van. Valóban csak az Atya tudja, hogy ez mikor következik be. Ám, amikor már nem lesz megtérő és még a megtérteket is visszahúznák a körülmények, akkor azt már nem fogja megengedni! Szeretettel Edit