Széttört jegygyűrű (X. befejező rész)

Napsugar0607•  2020. május 14. 17:58  •  olvasva: 65

 

Petra így is szeretett Márkkal találkozni, hogy nem közeledtek egymás felé csupán beszélgettek, sétáltak, felvidították kicsit az amúgy szürke időket. Márk tudta, hogy Hannánál megkezdték a kemoterápiás kezelést, hiszen folyamatosan tartotta a kapcsolatot Hanna kezelőorvosával.
Féltette a lányt, de nemcsak ő Petra is aggódott érte hogyan fog a lány gyenge szervezete reagálni a kezelésekre.
Hanna megkapta a harmadik kemoterápiát mikor azt vette észre csomóstól hullik ki a haja sírt. A nővér megnyugtatta, hogy ez ilyenkor természetes. Mikor bement Krissz és meglátta, hogy a barátnője kopasz legszívesebben sírt volna. De neki nem szabad akkor felzaklatja Hannát is. Inkább próbált valami poént elütni ami nem nagyon vidította fel Hannát. Szemmel láthatóan a lány nagyon elvolt keseredve, és félt.
- Királylány! olyan szép vagy így is tudod, mint egy porcelánbaba annyira tiszta és szép az arcod. Szeretlek !Mindenhogy Szeretlek Hanna! Ne szomorkodj szépen kérlek, mert az nem tesz jót neked.
Gyere menjünk le a parkba sétáljunk egy jó nagyot. Krissz letolta Hannát a parkba sajnos olyan gyenge volt nem bírt járni. Próbálta vele a szép emlékeket felidézni, mikor a tónál voltak és csónakáztak, vagy mikor kerékpároztak hegyi túráztak. Hannának jobb kedve lett és a friss levegő is nagyon jót tett neki. Aznap este maradék nélkül elfogyasztotta a vacsoráját.
- Királylány! Most már mennem kell! Krissz gyengéden megcsókolta a lányt. Megsimogatta az arcát.
Hannának jól esett a gyengédség.
- Jó Éjszakát Krissz!
- Jó Éjszakát Királylány!
Krissz hazafelé nagyon szomorú volt nem tudta mi lesz a vége hogyan fog Hanna szervezete a továbbiakban reagálni a kezelésre. Mikor meglátta a lányt kopaszon szinte megállta benne a levegő, de ezt muszáj volt palástolnia Hanna előtt. Bátor jött elé a hűséges kutyája még kint maradt a kertbe kicsit játszott bátorral próbált megnyugodni. Később rossz érzésekkel a szívében elaluldt.
Másnap bement a lányhoz a lány mintha minden kemoterápia után egyre rosszabbul lenne sokat fogyott hányt, eldöntötte Krissz, hogy beszél a kezelőorvosával nem-e kellene a lánynak másfajta gyógykezelés is. Megnyugtatta a kezelőorvos, hogy Hanna a legjobb gyógyszereket kapja.
- Királylány! mit szeretnél miről meséljek neked ma?
- Krissz meséld el nekem azt a romantikus éjszakát mikor táncoltunk illatgyertyát gyújtottunk majd…..eggyé váltunk és örömtűzijáték kezdődött a tiszteletünkre. A fiú elmesélte a lánynak azokat a gyönyörű pillanatokat. Hanna szemeiből a könnycseppek folytak nem volt biztos benne valaha az életben átél-e hasonló szép órákat.
Márk nem tudott megnyugodni, és erősen élt benne a bűntudat. Beszélnie kell Hannával és bocsánatot kérnie tudnia kell a lánynak, hogy az az ütés egy véletlen mozdulat volt csupán és nem akarta bántani. Márk másnap bement Hannához halkan kopogtatott a kórterem ajtaján.
- Tessék!- szólt Hanna gyenge hangjával.
- Hanna enged meg pár percre bejöjjek hozzád.
- Mondd Márk!
- Hanna nem tudok megnyugodni amíg nem tudod, hogy az a mozdulat véletlen volt csupán soha nem tudtalak volna bántani, vagy megütni. Szerettelek téged most is szeretlek szeretem benned azt a kislányos szépségű bájt, törékeny termetedet. És imádkozom érte, hogy minél hamarabb gyógyulj meg rossz így látnom téged szinte elemészt a fájdalom, hogy betegnek tudlak nagyon bánt.
- Meghallgattalak Márk. Most légy szíves hagyd el a kórtermet ez a bocsánatkérés nem egyenlíti ki bennem azt a fájdalmat, hogy meg kellett műtsék a fejemet mert vérrög keletkezett benne. Nem is foglalkoztál velem már aznap éjszaka pedig láttad a falhoz estem. Nem voltál mellettem, mert már akkor Petra járt a gondolataidban. Hagyd el a kórtermet!
Márk tudta Hanna nem fog neki soha megbocsátani és igaza volt akkor már ismerte Petrát. Talán ezért volt kevesebb türelme a törékeny lányhoz, hisz az energikus Petra ellentéte volt.
Reggel bement Krissz Hannához elég gyengének látta muszáj volt szinte megetetni vele pár falatot, mert már attól félt a fiú Hanna ki fog száradni.
- Királylány! mondd nekem fáj valahol?
- Igen Krissz minden kezelés után iszonyúan fáj a fejem és nagyon gyenge vagyok már a levegővétel is nehéz számomra.
- Nővér! Hozzanak Hannának fájdalomcsillapítót, mert nagy fájdalmai vannak.
- Uram a barátnőjének két órája adtunk erős fájdalomcsillapítót most egyenlőre többet nem kaphat.
Krissz hazefelé menet az egész utat végigsírta látta, hogy Hanna egyre gyengébb és attól félt a rák erősebb lesz, mint a lány. Nehezen tudott elaludni félt vajon mit hoz a következő nap számukra.
Másnap Krissz mielőtt bement Hannához vett neki egy csokor virágot liliomot, mert azt nagyon szerette fehér liliomot. A kórterembe érve földbe gyökerezett a lába lehangolt kép fogadta. Hanna halálsápadtan feküdt az ágyban olyan csontsovány volt szegényke alig lehetett ráismerni. Felvolt neki kötve egy infúzió.
- Királylány! nézd hoztam neked kedvenc virágot.
- Köszönöm Krissz, nagyon kedves vagy a lányt meghatotta Krissz figyelmessége.
Bejött a kezelőorvos és beszélt Krisszel.
- Uram! a barátnőjének a szervezete nagyon rosszul reagál a kezelésekre mi sem tudtuk ezt előre, ezért úgy döntöttünk holnaptól leállítjuk a kezelést. Sajnos nincs értelme. Hanna szervezete ehhez már gyenge. Előrehaladott állapotban van a betegsége ezt előre nem tudhattuk.
- Krissz most sírt először a lány előtt- Dr Úr! – csináljanak valamit! valahogy erősítsék fel Hannát!
- Uram! mindent megtettünk és megteszünk.
- Krissz! Hanna soványka keze Krissz kezét kereste. Ne sírj kérlek, számomra a hálál egy megváltás lesz. Ezt a nagy fájdlamat, amit napról napra elszenvedek ez már így nekem nem élet. Magammal viszem az emlékeinket és a mennyei házam teleszórom vele így sohasem leszek egyedül mindig velem leszel.
- Királylány! nagyon „Szeretlek”
-"Szeretlek"Krissz.
És Hanna szeme lecsukódott mintha elaludt volna, de Krissz észrevette Hanna egyre gyengébben veszi a levegőt.
- Királylány! itt ne hagyj! Krissz zokogott.
- Dr Úr!- jöjjön Hanna nagyon rosszul van alig lélegzik.
- Uram! Szereti ön a barátnőjét?
- Igen, nagyon szeretem.
- Akkor hagyja nyugodtan, békésen fájdalommentesen meghalni látja, mintha csak elaludt volna. Sajnos Hanna számára az elmúlt időszak nagyon kemény volt mindennap komoly fájdalommal élt. Gyenge volt már a szervezete a kezelésekhez, azért nem bírta ki.
Krissz zokogott végig ki a kórházból szaladt hogy hova azt nem tudta legszívesebben el a világból Hanna után. A tónál találta magát, ahol Hannával kellemes napokat töltöttek. Vadkacsák úszkáltak most is a tavon. Krissz beleordított a csendbe széthasította a nyugalmat! – Királylány! "Szeretlek”- Miért hagytál itt? Nem érzett még nagyobb fájdalmat, mint akkor.
Másnap felhívta Márkot elmondta neki mi történt tudták a lánynak senkije nincs így ketten gondoskodtak a temetéséről.
Márk hasonlóan kitört magából, mint Krissz.
- Mit mondasz meghalt Hanna?????? Istenem! ezt nem hiszem! Huszanhat éves volt csupán erősebb volt a rák, mint ő?
- Sajnálom Márk! Meg kellene beszélnünk a temetést.
- Természetesen méltóan eltemetjük, mert rajtunk kívül senkije nem volt.
Márk lerohant aznap a csehóba megörül úgy érezte iszonyúan zakatolt a feje. Hanna nincs többé! Képtelen felfogni! Rohant a csehóba halálra issza magát és elmegy Hanná után- gondolta.
- Valami töményt kérek! Erőset jó sokat!
- Uram! csillapodjon máris adom.
Márk a tizedik pohár tömény italnál tartott, mikor a pultos lány rászólt ideje lenne távoznia.
- Uram! Nem tudom kiszolgálni tovább!
- Mit mondasz Te kényes liba??????? ( anyuci elkényeztettet kislánya) Szétszakít a fájdalom meghalt a menyasszonyom huszonhat évesen rákban….. érted????Szenvedett napról- napra küzdött a kór mégis legyőzte. Mit tudsz te az életről smink, műköröm……..fejben meg egy nullák vagytok. Érzelemnélküliek!
Krissz Hanna temetésére fehér liliom csokrot készítettet Márk vörös rózsát. Egyházi temetés volt szépen megszervezték a lány búcsúztatását. Temetésen Hanna régi kollégái, szomszédok Márk és Krissz voltak jelen. Petra nem bírt ott lenni a temetésén, hiszen tudta Márk még együtt élt Hannával, mikor őt megismerte, és közelebb kerültek egymáshoz. Bűntudatott érzett talán szerelmi bánatába betegedett bele a lány. Otthon gyújtott egy gyertyát érte. Krissz szinte beleroskadt a bánatba több évet öregedett. A temetésen féltékeny szemekkel nézett Márkra neki több év jutott Hannából. Krissznek csupán három hónap ebből két hetet voltak teljesen együtt, mint Nő és Férfi a többi alkalom barátkozás volt. És nem tudott vigyázni a törékeny lányra?, hanem hazudott neki és megcsalta. Ő vigyázott volna rá, mint egy porcelánbabára Számára röpke idő jutott Hanna életéből. És mégis mennyire megszerette. Krissz haragúdott Márkra, amiért egyedül hagyta a lányt. Aznap, mikor Hanna temetése volt végig szitált az eső még az ég is siratta a törékeny, kislányos bájú lányt.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!