Széttört jegygyűrű (VII.rész)

Napsugar0607•  2020. május 14. 11:49  •  olvasva: 48

 

Márk másnap reggel nagyon zaklatottan ment be a munkahelyére. Petra, mikor meglátta tudta Márk arckifejezéséről, hogy nagy baj lehet.

- Szia, Márk!

- Szia, Petra!

- Rosszkedvűnek tűnsz.

- Hannát bevitték a kórházba egyenlőre még vizsgálják nem lehet tudni semmi konkrétat mi lehet a baja. Nagyon aggódom érte bárhogy is alakult vele a kapcsolatom a menyasszonyom volt, akivel együtt éltem.

-Természetesen Márk. Megértelek.

- Petra nem tudod János bejött már? Kérni szeretnék tőle két hét szabadságot muszáj Hanna mellett lennem amíg nem körvonalazódik mi van vele. És nem kezdik meg a gyógyító terápiát a lánynál.

- Márk menj csak nyugodtan. Majd szólok Jánosnak, hogy a Te feladatkörödet is ellátom. Együttérzek veled.

- János bejöhetek?

- Gyere csak Márk, egész nyugodtan!

- A volt menyasszonyom, aki egyben az élettársam volt kórházba került. Szeretnék Hanna mellett lenni, mert árván maradt a szülei korán meghaltak testvére nincs. A nagyszülei nevelték fel sajnos a nagyszülei is meghaltak jó pár éve. Egyedül élt a lány. Szükségem lenne két hét szabadságra, hogy mellette tudjak lenni.

- Rendben Márk! megértelek nagyon sokat dolgoztatok a külföldi projektmunkán rád fér a pihenés, és ha magánjellegű problémád is van nem látom akadályát elengedjelek.

-Petra azt mondta átveszi addig a munkám nagy részét, amit nem lehet nélkülözni.

- Ketten megbeszéltétek rendben. Amikor majd munkába állsz Petra megy el egy kicsit pihenni.

- Köszönöm János.

Hannárét reggel jött a betegszállító készülődjön Hölgyem átmegyünk koponya ct-re.

A lány megijedt , de nem szólt semmit nyilván, ha az orvos elrendelte okot talált rá. És valóban mostanában sokat fáj a feje, szédül, gyakran érez ájuláshoz közeli állapotot magán.

Hannát befektették a nagy gép alá kicsit visszataszító volt a lány számára olyan halálfélelem kerítette hatalmába. Néhány percig tartott a vizsgálat.

- Rendben Hölgyem!- készen vagyunk.

Hannát a beteghordó visszavitte az osztályra délután lesz eredmény és az orvos közölni fogja önnel a diagnózist.

- Értem. Hannán átfutott a hideg. Istenem! Milyen diagnózist? Mi lehet velem? És miért érzem magam mindig olyan mérhetetlenül legyengültnek.

Krissz ahogy csak tudott munka után sietett Hannához egy napot sem fog kihagyni ne menjen be a lányhoz és végig mellette lesz bármi legyen is a baja nem fogja egyedül hagyni betegen a lányt.

Hanna mikor meglátta Krisszt a kórterem ajtajában felragyogott a szeme. Milyen hálás volt ebben a pillanatba a fiúnak, hogy a bajban is mellette van. Ez nagyon fontos ne egyedül kelljen a betegséggel megküzdenie.

- Királylány! Hogy vagy? Hiányoztál egész nap mondott valamit az orvos? Tudják már mi bajod lehet?

- Nem Krissz még nem tudják. Voltam ct- vizsgálaton annak várják az eredményét.

- Hoztam neked gyümölcsöt és gyümölcslevet.

- Hanna megevett egy körtét , amit Krissz meghámozott neki. Milyen jól esett a magányos lánynak ez a gondoskodó figyelem.

Beszélgették még kicsit Krissz felvidította Hannát és közösen nevettek ez jó volt mindenképpen.

Fél óra múlva bejött Hanna kezelőorvosa.

- Hanna! megjött az eredmény a koponya ct- felvételéről.

- Nos? Dr Úr? mi lett az eredmény? nagyon rossz? Hanna ebben a pillanatban elfehéredett újra , hiszen nagyon félt a diagnózistól.

- Hanna sajnos két problémával állunk szemben, amit gyógyítani kell.

1. A kisagyban találtunk egy kisebb vérrögöt, ami elzárja a fő eret ezt mindenképpen el kell távolítanunk műtéttel.

2. Az agyvelőben van egy öt cm átmérőjű daganat , ami nyomást fejt ki a koponyában , ezért a gyakori fejfájás, szédülés, remegés, egyensúlyzavar. Fáradékonyság. Először a műtétet végezzük el aztán megpróbáljuk a tumort zsugorítani. Erről a folyamatról majd műtét után beszélünk újra.

Holnap el is távolítjuk a vérrögöt. Ezzel nem várhatunk mert elzárhatja a fő eret.

- Hanna lenne egy kérdésem önhöz a vérrögöt az agyában valószínűleg egy ütés okozhatta visszatud emlékezni mikor ütötte meg a fejét?

Hanna emlékezett, amikor Márk meglökte és a falnak csapódott. Nem mondja el az orvosnak nem akar Márk életének keresztbe tenni. Az már úgy sem segít semmit. Neki pedig az operáción túl kell esnie. És erősnek maradnia minél hamarabb felépüljön.

- Nem Dr-úr nem emlékszem valószínűleg akkor üthettem meg a fejem mikor a padra zuhantam és rám találtak.

- Értem, Hanna!

- Reggel hét órára jön önért a műtős. Szép délutánt Hanna próbáljon meg pihenni és lazítani. Rendben lesz minden.

Hanna remegett a hír hallatán és falfehér volt. Nagy szemei kidülledtek kislányos arcán könnycseppek folytak végig. Krissz…..Krissz…… ez nem lehet agydaganatom van? és az a vérrög!

- Királylány szépen megkérlek nyugodj meg. Biztosíthatom nem hagylak magadra melletted leszek. Holnapra veszek ki egy nap szabadságot műtét után veled kell lennem. És segíteni mindenben amire szükséged lehet.

- Krissz! Nem tudom hogy fogom ezt neked meghálálni.

- Nem is kell tudod önzetlenül teszem. Azért, mert Szeretlek.

- Krissz magához ölelte a sírástól remegő lányt, és megcsókolta.

- Ne sírj kérlek, ketten túlleszünk rajta együtt nagy erőnk lesz. Majd meglátod.

Sokáig beszélgettek aznap este Krissz alig tudta a felzaklatott lányt megvigasztalni.

Petrának hiányzott Márk és bántotta , hogy volt menyasszonya lebetegedett. Szemmel láthatóan Márkot nagyon megviselték a történtek. Gondolta felhívja a fiút főz neki valami finomat és áthívja vacsorázni.

- Halló Márk! Petra vagyok főzök ma este neked vacsorát, ha van kedved gyere át biztosan kimerítettek a történtek gondolom nincs kedved főzni.

- Szia Petra!- de aranyos vagy rendben hat órára átmegyek.

Márk összeszedte magát átment Petrához. A lány szépen megterített nyugodtan elfogyasztották a vacsorát majd Petra finoman rákérdezett Márktól mi van Hannával.

- Hanna hogy van?

Még nem tudnak semmit az orvosok tegnap voltam bent. Ma végeztek vizsgálatot holnap bemegyek és megtudom mi van vele pontosan. A történtek után nem akart velem beszélni, ezért nem tolakodtam be hozzá ma a kórházba.

- Értem, meglehet még mindig érzelmek fűzik hozzád. A nők nehezen viselnek el egy szerelmi csalódást.

- Nem tudom! A lényeg, hogy meggyógyuljon és nekem mellette kell lennem a menyasszonyom volt nem hagyhatom magára.

- Megértem Márk. Legyél mellette Én is azt mondom nem szabad ilyen nehéz helyzetben magára maradjon.

Beszélgettek még elfogyasztottak egy pohár fehér bort. Aztán Márk elköszönt Petrától most nem volt kedve Petránál tölteni az éjszakát nagyon felzaklatták a Hannával történtek. Szerette Petrát, de nem lett volna rá képes, hogy vele töltsön meghitt órákat. Megölelte a lányt magához szorította.

- Drágám! Tudnod kell, hogy nagyon Szeretlek és hiányzol nekem. Soha nem feledem azt a gyönyörű éjszakát amit együtt töltöttünk. Most viszont Hannára kell figyelnem pár hétig. Gyengéden megcsókolta Petrát és hazament. A lány megértette Márk viselkedését és ő sem várt tőle többet ebben a nehéz helyzetben. Szép érzésekkel a szívében gondolt vissza a Madridban töltött egy hónapra és arra a forró éjszakára. Szerelmes lett Márkba.

Hannát korán reggel vitték a műtőbe Krissz már bent volt a kórházba reggel hét órára, ahogy ígérte Hannának. Nagyon félt a lány egész testében remegett.

- Hanna nyugodj meg! Itt leszek és várlak!

Másfél óra múlva Hannát kihozták a műtőből. Az őrzőbe vitték aznap éjszakára megfigyelésre.

- Dr Úr! rendben zajlott le a műtét?

- Igen rendben volt minden. Kicsit sok vért veszített, ezért kap vért. Aztán holnap reggel visszahelyezzük a kórterembe. Fél óra múlva bemehet hozzá.

Krissz fél óra múlva bement a lányhoz. Olyan törékeny volt, ahogy ott feküdt elsápadva csöpögött még neki a palack vér. Mélyen aludt.

- Királylány látod túl vagy rajta. Ezután csak jobb lehet erősödni fogsz napról- napra. Krissz simogatta Hanna kezét. Mikor a kórterem ajtaján belépett Márk.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!