Osztályoz-gat-ok

Dreamlander•  2014. június 9. 17:02

Üdv mindenkinek! Két éve regisztráltam ezen az oldalon, és azóta olvasgatlak benneteket. Hol örömmel, hol szomorúan, hol pedig bosszankodva. Utóbbinak két oka van: az egyik, amikor  néhányan kéretlenül osztják az észt és a virtuális pofonokat, a másik eset pedig az, amikor valaki úgy dícséri a másikat, hogy szemmel láthatóan el sem olvassa a másik versét, nemhogy véleményt alkotna róla. Ennek cáfolhatatlan bizonyítéka, ha valaki percenként ír hozzászólást egy-egy vershez. De persze ez mindenkinek a magánügye. Én viszont elhatároztam, hogy ezentúl osztályzatokat adok, teljesen szubjektív és elfogult módon, hiszen sem kritikus, sem babérkoszorús költő nem vagyok. Akinek nem adok jegyet, vagy nem olvastam, vagy nem érte el az 5-ös szintet. De vegyük úgy, hogy nem olvastam. :)) Mindenkit megkérek előre, hogy két dolgot semmiképpen ne tegyen: ne haragudjon és ne sértődjön meg! Sem bántani, sem megsérteni nem akarok senkit. A véleményemet hagyom ott, és az egyben a figyelmem jele is. Én biztos végig olvasom és gondolkodás nélkül le is írom a véleményemet. Vagy nem, de azt meg úgysem fogod észrevenni. :)
 
 
Mielőtt elfelejtem, az osztályzatok:

 


5   az ötös, az ötös, nincs mit magyarázni, nem kaptál eleget az iskolában? Egyébként a nagyon tetszik kategória.

 


5*  ez @jocker - Kiber Feri kategóriája,a részletekről kérdezzétek őt. Nálam a nagyon tetszik +1

 


6   valami más

 


7   valami nagyon más

 


8   egyszer kötelező irodalom lesz, és ezt szívesen is fogják olvasni

 


9   ez is kötelező irodalom lesz, de a szobrot is faragnak rólad

 


10  József Attila

 


Mivel tényleg elfogult és szubjektív vagyok, ezért a 6-os és 7-es számomra a legkedvesebb, de a legritkább itt. 8-ast és 9-est akkor, ha elfogy a levegőm olvasás közben, esetleg a könnyek miatt a 6-os helyett a kilencest nyomom be. A 10-est értelemszerűen már kiosztották "post mortem", szóval azt nem adhatok, de azért jeleztem a legfelső fokot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

barnaby2014. június 11. 23:20

Számomra is József Attila az alfa és az ómega...Nagyon megtisztelő és jól eső az osztályzatod.Bár szerintem túlértékeltél kicsit.Több portálon jelen vagyok, de sok helyen olvasásra sem méltatják verseimet.Olyankor elbizonytalanodom, hogy valóban ennyire rosszak a versek.Persze az ellenkező véglet sem bátorít fel nagyon, akkor kételkedni kezdek még jobban magamban:)Köszönöm, hogy megtiszteltél véleményeddel és olvasásoddal.Üdvözöllek:B:)

Dreamlander2014. június 11. 22:26

Ha valakit még érdekelne: Álomföldi Hugó vagyok. Mostantól. A külföldiek kedvéért pedig Hugo Dreamlander. Utóbbihoz egy kis kéretlen segítség:

Hugo
http://hu.forvo.com/word/hugo/

Dreamlander
http://hu.forvo.com/search/Dreamland/ + őr

Dreamlander2014. június 11. 22:04

@Ametisz: Köszönöm a megértő figyelmedet. De már be is fejeztem ezt a kísérletet, mielőtt jobban belemélyülnék, vagy túl sokan foglalkoznának azzal amivel Sándor is.
@szalokisanyi1: Kedves Sándor! Én erre az oldalra álmodozni jöttem, nem vagyok író, költő vagy kritikus. Nem is leszek soha. De írok és olvasok a magam örömére, és mivel ez az oldal szabályzatával nem ellentétes, így teszem, ezen a néven. De lehet, hogy egyszer majd felveszem sajátomként. Ilyen szempontból szabad és liberális gondolkodású országban élek, már csak egy keresztnév kell hozzá. Pl. a Hugó. Nem összehasonlításképpen, mert hogy jönnék ahhoz, de kapásból ki tudja megmondani, mi volt Ignotus Hugó valódi neve. Szóval nem titkolózom és nem is félek, ki miatt, kitől-mitől kellene? De ettől még elfogult vagyok és igen, nagyon szubjektív. De prózai okok miatt nem fogom elárulni a nevem. Még ha ez elszomorít is. Amit persze nagyon sajnálok, de akkor is csak ezzel a pár sorral tudtam szolgálni. Hogy mik ezek a prózai okok? Szívesen megírom neked (is), de nem ma és nem azért mert felhívtad rá a figyelmemet. Engem az szomorítana el, ha ezért valaki gyávának tartana, anélkül, hogy ismerné a hátteret. De annál sokkal szilárdabbak az elveim és a gondolataim, hogy "kizökkenjek" belőlük.

szalokisanyi12014. június 11. 21:40

Nem tudom az igazi nevedet. Titkolódzol. Félsz arcodat megmutatni. Te mondod, elfogult, szubjektív vagy.

Nagyon szomorú lettem.

Ametisz2014. június 11. 21:40

Jelentem elolvastam az előszót és a remekre szabott osztályzási skálát melyre azt mondom, hogy rendkívül különleges és semmiképp sem sablonos szóhasználatú gazdája van!:)) Egyébiránt egyetértek a leírtakkal! Üdvözlettel: Timi