Dőlj hátra és élvezd mint mindig! - SlamPoetry

zsohoffmann•  2024. július 6. 17:13  •  olvasva: 17


Dőlj hátra és élvezd!


Látod, hogy mi lett itt, mert folyamatosan beszélsz róla. Kiállsz, küzdesz, véleményezel, kommentelgetsz, mert mégiscsak jobb távolról így, mint közelről látni, ha leesik a bomba.

Ugyanezt teszed a munkahelyeden, odaszúrod, hogy "nem az én dolgom", pedig látod a mini terroristát a főnöki poszton. Ugyanez a buszon, mikor leülnének melléd, de a megfáradt hátizsákod elveszi a kedvét. De a parkolóban is, mikor az ajtót a másiknak nyitod, mert hát "más is így csinálja" és ez nem is annyira titok. Meg pont miért ne te legyél ilyen magabiztosan önelégült, mikor a végrehajtásod is lassan elévült. Mert felvettél némi hitelt, hogy többnek hathass, ahelyett, hogy emberségből a többieknek példát adhass. Nem is várod el magadtól, hogy minőségi emberi szintet élhess, sokkal inkább buzdít, hogy celebeket, ideákat, idiótákat, illúziókat éltess. Megtanították neked is, hogy többet ér az amit megveszel, meg majd felfogadsz egy vezetőt, hogy az erdőben se vessz el. Gondolkodni se kell, mások dolga a mások élete, persze sajnálatos és #savetheworld a legújabb posztod tag-je. Ne is láss bele, mert borzalmasabb az elmúlt 15 nap, és 10+/- óra, mint amikor évekig igyekeznek felhívni a figyelmed a jóra. De csak befele nézel, "a valóság ijesztő", bárki bármit mond neked, rémisztő, hogy mennyire nem érdekel. Kellemetlen a valós, mint amikor kislábujjal a kiszuperált ágyad lábába rúgsz, pedig hálát adhatsz Istennek, hogy jelenleg nem az alá bújsz. Csak töltöd az üzenőfalakat, mint valami ívet, pedig a kompetenciád a kérdésben alacsonyan ívelt. 


De dőlj hátra, élvezd, milyen a gondtalan élet, reméld, hogy megélhetsz még pár gondtalan évet. Ne foglalkozz mással, ne vezessen meg senki, csak az összeesküvéseket meg a QAnon híreket kell követni. Nesze neked lelki béke, boldog lény, magadnak kellemetlen soha ne légy. Ne olvass, ne változz, rossz mellé állj, így telik meg sok éhes száj. S amikor majd éhezők vesznek körbe, foglalj repülőt, indulj el délre. A bőröndöd majd tele lesz a sok zsével, de külföldön is boldogulni kell, fogd fel ésszel. Megérte lakásba, autóba, puccos ékszerekbe fektetni, elsöpri majd mind az évtizedes polkorrektség hakni.


Bonts pezsgőt, kortyolj nagyokat, sose bánd ami elveszett, az önelégültség a rágó mellé a fotelben rekedt.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!