zoltan.aranyodi blogja

zoltan.aranyodi•  2020. március 29. 07:25

Még szabad



Erdőbe járni, túrázni, biciklizni (nem csoportosan) még mindig lehetséges. 

Érdemes kihasználni a jó időt, a kintlét kíváló test, szellem és immunerősítő egyaránt. Táplálék a léleknek is a sötétebb, hűvösebb, bezártabb napokra. 

Szép napot, mindenkinek, színtől, vallástól, hovatartozástól függetlenül! 

A mai gyalogtúra útvonal Ómassa, Szentlélek, Pálos kolostor, Látó-kövek, Bánkút, Bükk-fennsík, Ómassa. 

Jó egészséget, vigyázzatok magatokra, egymásra és a többi másra! 


Ómassa, 2020 márciusán

zoltan.aranyodi•  2020. március 26. 13:00

Karanténos cvekedli /erdei szellővel fűszerezve/

Mai mantrám:


Örömmel és hálával futkározok az erdőben, mert erősíti az immunrendszerem, mint a citromos-mézes gyömbér. Tudom,  határtalan vagyok, még a halál után sem tudnak bekorlátozni. Szabadnak születtem, szabadon is távozom, ha eljő az ideje. 

Nem úgy vigyázok másokra, hogy homokba dugom a fejem, papagáj módjára ismétlem a botorságokat, majd lehúzom magam a csatornába. A mostani helyzetben lehetőleg elkerülöm embertársaim, amennyire lehetséges. 

Egészséges, ezért hálás vagyok, mellőzöm a sületlenségeket, a torzításokat, a túlzásokat, mint írott, mint tudósított formában.

Jó egészséget! 




Miskolc, 2020 márciusán

zoltan.aranyodi•  2020. március 18. 10:11

Járvány


Nem hiszek a vírusban. Nem foglalkozom jobban vele, mint egy átlagos megfázással. Nem fókuszálok rá, nem erősítem a tudatommal. Nem hiszem, hogy a Föld alig 1%-át kitévő fertőzés ekkora figyelmet érdemel és világjárványnak kell kikiáltani. Nem hiszem, hogy mára nincs más hír, baj a kontinensen és minden pillanatban ezzel kell foglalkozni. Nem hiszem, hogy a kis boltokat, üzleteket, vendéglőket kora délután be kell zárni, miközben a tömegközlekedésben, nagyobb bevásárlóhelyeken, este is tömegével tapossák egymást az emberek, a kivételezett helyek büntetlenül nyitva lehetnek és a határokon külföldi vendégmunkások is szabadon mozoghatnak. Nem hiszek a kapzsiságban az ostobaságban és az emberi rosszindulatban. 

Nem félek, de


Hiszem, hogy az emberiséget ismét rossz irányba vezetik kedves vezetőik és hírcsatornáik. Hiszem, hogy ismét egy újabb manipuláció áldozatai vagyunk, ami sokkal súlyosabb problémákat takar, mint maga a járvány. Hiszem, hogy az idősebbek is megértik egyszer, ha már ekkora áldozatot hoznak értük, akkor a szabályok rájuk is ugyanúgy vonatkoznak. Hiszem, hogy ez a pánikroham és vásárlási láz elcsitul és mindenki rádöbben arra, mi az elég, mire van igazán szüksége. Hiszem, hogy az idő, amit most kénytelenek vagyunk bezárva együtt vagy egyedül eltölteni, olyan értékekre mutat rá, melyeket eddig észre sem vettünk a külső javak hajszolása végett. Hiszem, hogy megtaláljuk igazi kincseinket. Hiszem, hogy ez az egész történet a javunkat szolgálja és végeztével sem felejtjük a belőle tanultakat. Hiszem, hogy megleljük végül saját önvalónkat, ami sosem hagy cserben minket. Hiszem, rájövünk arra, van ebben valami közös és ez a valami, valahol mélyen összeköt minket. Hiszem, hogy megtanulunk ismét egymás mellett élni, mert ez az egyetlen kiút ebből az útvesztőből. 

Hiszem, hogy megtanulunk ismét szeretni. 


Budapest, 2020 márciusán

zoltan.aranyodi•  2020. január 25. 09:23

Pultnál

 

Szólok.
-Fizetnék szeretni!
Néznek rám, javítok.
- Szeretni fizetnék!
Még mindég nem jó, beugrott.
- Szeretek fizetni! - harsány kacaj. 
- Hagyjuk! 
Fizetés után hibádzik egy pohár barna. Sör.                                               
- Elnézést már lecsapoltam, csak nem vette észre! - szabadkoziik a pultoshölgy.              
Mondom.
-Észrevettem volna!


Budapest, 2022 januárján

zoltan.aranyodi•  2019. augusztus 5. 16:11

Változások / 5. könyv, 3. fejezet /



"utazásunk szempontjából elkerülhetetlen az indulás ha OTT szeretnénk lenni, ám végcél tekintetében teljesen lényegtelen

- ITT és ott UGYANAZ -

A MEGVÁLTÁS állandósága mindenütt  a jelen PILLANATÁBAN rejlik"


Miskolc-Tapolca, 2019 augusztusán